📦 Tryb tylko do odczytu – prywatny serwer RPG-WoW «Mroczne Wrota» (~2006 r.)

Czy istnieją w WoWie zbroje Strażników Stormwind?
« Wróć do forum  •  12 post(ów) w temacie 1 2
Post #1 26 May 2006, 13:04
Mam takie pytanie:
Czy istnieją w WoWie zbroje, które noszą, np. Strażnicy Stormwind? Chodzi mi o to, czy da się ją/je jakoś zdobyć, mieć?
Post #2 26 May 2006, 13:09
da sie - jest taki zestaw bardzo podobny do zbroi straznika SW (zestaw sie nazywa chyba Imperial albo jakas zblizona nazwa)
Post #3 26 May 2006, 13:19
Tutaj Masz zestaw Savage, inaczej zwany Gladiators 😊
Post #4 26 May 2006, 13:50
Savage wygląda jak taki elitarny wojownik SW, natomiast Imperial to jest to o co mi chodziło ( http://wow.allakhazam.com/db/item.html?witem=12429 )- oczywiście płytowy zestaw. A czy istnieją także zestawy dla Darnassus, Ogrimmar itd.?

W związku z tym mam propozycję (wiem, że jest długa, ale mam nadzieję, że jest ciekawa i warta przeczytania):
Co wy na to, żeby wprowadzić coś takiego dla ludzi jak Straż Miejską, czy Armię Stormwind? To by było w pewnym sensie jak gildia, ale każdy człowiek, który mógłby nosić płytówki Imperial, mógłby jednocześnie być w armii, jak i w innej gildii. Dla poszczególnych armii (Darnassus, Stormwind, Ogrimmar...) były by eventy, np. zaprowadzić porządek, wybić jakichś tam bandytów, oczyścić zaatakować Durotar- po prostu zadania mini-armii.

Można by także wprowadzić rangi- kto ma najwięcej pkt. honoru ten jest dowódcą, kto jest 2. w punktacji z-cą, a reszta to by byli podwładni. Na czas eventów odgrywalibyśmy rolę armii, tzn. tak jak się zachowywała (posłuszeństwo, salutowanie i te rzeczy).

Zamiast Imperial Set- płytówek na ok. 55 lvl, można, by wprowadzić ich kopie, tylko bez limitu na lvl, zależnie od chętnych można by z nich zrobić Mail albo Cloth- mówię zależnie, bo nie wiadomo ile osób byłoby chętnych "służyć w armii".

Każdy członek przed eventem dostawałby zbroję, tarczę (ew. broń, ale to chyba lepiej nie) i oddawałby po evencie, tym sposobem mięlibyśmy kopie zbroi tylko na czas eventu.

Za służenie w armii dostawalibyśmy żołd- X pieniędzy po uczestniczeniu w evencie.

___
Aha i na czas eventu dostawalibyśmy tabardy, np. ludzie tabardy SW.

W każdej armii mogliby służyć tylko dane rasy, których ta armia jest, np. SW- ludzie, Ogrimmar- orkowie/orki (?).
Post #5 26 May 2006, 13:57
Jestem za 😊
Post #6 26 May 2006, 14:38
JEstem za , ale czemu tylko w StormWind ??
Post #7 26 May 2006, 18:04
Nie tylko. Z każdej stolicy zebrałyby się armie. Może nawet Przymierze toczyłoby wojny z Hordą, jako 2 armie.
Post #8 26 May 2006, 18:16
Jeżeli chodzi o wojny to możesz być pewien 😊 wystarczy tylko troche poczekać aż horda stanie się silniejsza... Bo puki co to pojedyńczy gracz z aliance może robić za armie... 😂
Post #9 27 May 2006, 11:29
No tak, teraz topic pójdzie w zapomnienie. 3 osoby przeczytało i tyle. Pasuje znaleźć jakiś sposób, żeby zachęcić do przeczytania 😛
Post #10 08 Jun 2006, 20:24
jak dla mnie bomba 😊 pomysł wart realizacji!

szkoda że mam zakaz na kompa przez oceny aż do wakacji 😢

Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026