|
Post #1
29 May 2006, 20:57
Imię: Emhyr Rasa: Nieumarły Klasa: Mag Płeć: Mężczyzna Wiek: A gdybym to ja pamietał... ********************** *Cała sytuacja ma miejsce przed Mrocznymi Wrotami, wczesnym rankiem* Dwóch strażników Wrót widzi zbliżającą się zakapturzoną postać, która po dłuższym wpatrywaniu się okazała się nieumarłym, wyjątkowo brzydkim, jeśli takie określenie pasuje do tego typu stworzeń... Skórę ma bladozieloną oraz jasne, żółte oczy na które opada z pod kaptura kilka siwych włosów. Idzie przygarbiony co sprawia, że wydaje się niski, choć ma około 170cm wzrostu. Strażnicy natychmiast wyciągnęli broń i gdy postać zbliżyła się na kilka metrów jeden z nich krzyknął : - Stój ! Kim jesteś i czego tu szukasz ?! - Sam chciałbym się tego dowiedzieć... - Nie wiesz ? Mogę Ci powiedzieć, jesteś śmierdzącym nieumarłym i najwyraźniej szukasz kłopotów. - Nie, nie... Chce jedynie przejść przez Wrota. Powiem Wam wszystko co wiem, może wtedy pozwolicie mi przekroczyć ich granicę. - Obudziłem się dziś w nocy na jakimś wzgórzu, wokół mnie leżały resztki świec, a obok zalakowana koperta. Wstałem i otworzyłem ją by przeczytać to co było w niej zawarte. Niestety list zgubiłem gdzieś w drodze tutaj, lecz pamiętam go dość dokładnie, napisane było w nim: „Witaj Emhyr, zapewne zastanawiasz się gdzie jesteś, dlaczego tu jesteś i przede wszystkim kim teraz jesteś. Znajdujesz się 3 dni drogi od Mrocznych Wrót, z pewnością nie wiele Ci to mówi, lecz w tym momencie jest to dla Ciebie bardzo ważna informacja. Jak dokładnie do nich trafić masz opisane oraz narysowane na drugiej kartce. Nie ma żadnego głębszego powodu dla którego się tu znajdujesz, po prostu byłeś w nie odpowiednim miejscu o nie odpowiednim czasie. Kim byłeś? Nie wiem, miałeś przy sobie jedynie księgę z kilkoma prostymi zaklęciami podpisaną swoim imieniem, możliwe, że byłeś magiem lub starałeś się jednym z nich zostać. Lecz... jaki to ma teraz sens? Stałeś się NIEUMARŁYM i to obecnie powinno Cię zastanawiać. Gdy to czytasz, już dawno jestem w miejscu, o którym wspomniałem na początku w poszukiwaniu osoby takiej jak Ty. Nie mogę zdradzić Ci po co, natomiast mogę ujawnić Ci fakt, że nie jesteś pierwszą osoba czytająca taki list. Zastanawiasz się po co Ci to wszystko mówię ?Hmm... Sam nie wiem, jak już mi się do niczego nie przydałeś to przynajmniej dowiedziałeś się trochę o sobie, potraktuj to jako małą rekompensatę tego, co Ci zrobiłem. Informacje o mnie na nie wiele Ci się zdadzą, mapa do Wrót może Ci się jednak przydać, może będziesz chciał odnaleźć osoby podobne sobie? To chyba wszystko co mam Ci do przekazania. Powodzenia w nowym życiu... Podpisano: Caghir " - Nie interesuje mnie jednak znalezienie takich jak ja, chce znaleźć tego Caghir’a, dowiedzieć się więcej o mnie, o tym w czym miałem mu pomóc i jeśli to coś złego to postarać się temu zapobiec. To jak ? Mogę wejść ... ? ********************** Charakter: Nie wiadomo jaki Emhyr był, gdy żył jeszcze jako człowiek. Teraz jest zaskoczony tym co się stało, i widoczne stały się cechy takie jak ciekawość, dobroduszność oraz zawziętość. Jest postacią spokojna, nie jest mściwy, nie szuka kłopotów. ********************** Wiem, wiem... za dluga to ta historia mi nie wyszla. Chetnie przeczytam komentarze innych 😉. Pozdrawiam. |
|
Post #2
30 May 2006, 07:48
NIe chodzi o to czy długa czy krótka. Pomysł jest i to niezgorszy. Problem jest następujący: ma być opisany wygląd i charakter postaci. Jest? Nie ma.
|
|
Post #3
30 May 2006, 09:37
intrygujace , a daloby sie cos o tym jak wygladasz napisac? jakos sprytnie wplesc chociazby?
zapraszam na IRC |
|
Post #4
30 May 2006, 13:44
Poprawilem 😉. Na IRC'u niedlugo się stawie.
Pozdrawiam. |
|
Post #5
30 May 2006, 15:49
No nienajgorzej 😉 Mi się podoba... Tylko ta dobroduszność w charakterze 😛
|
|
Post #6
30 May 2006, 18:02
EEEEEEEEEEEEEE!! BIIIIIPPP!! 🙂
Imię!!! "Wiedźmin" Sapkowski Cesarz Nilfgardu : Emhyr var Emreis Emyhr - Jeż... nieoryginalne Musisz zmienić Przykro mi... wysil swoją inwencje twórczą Jorengen |
|
Post #7
30 May 2006, 18:50
dziekuje za uwage 😊 Sapkowski mi obcy nie lubie ... ble
imie oczywiscie do zmiany co nie zmienia faktu, ze zapraszam na IRC , temat zamykam |
| Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026 |