|
Post #1
01 Jun 2006, 17:38
Imię: Throgal
Nazwisko: Jagged Rasa: Człowiek Klasa: Wojownik Wiek: 22 lat Wzrost: 179 Waga: 82 kg Throgal jest to wierny i dobrze zbudowany meżczyzna. Człowiek, który dba o swoje zdrowie. Ma niebieski kolor oczu. Nie ma wąsów lecz ma brode i krótko sciete włosy, koloru bląd. Ma na ciele kilka ran pozostałych po walce z wilkiem zamieszkującym lasy Goldshire. Throgal jest to postać waleczna, mężna, i wierna swemu Królestwu, chętnie pomagająca innym. ------------------------------------------------------------- Throgal pragnął być bohaterem przeżywającym przygody, jednak jego rodzina była innego zdania, cały czas mówili mu że niewarto być bohaterem, poniewarz myśleli że bycie bohaterem jest jednoznaczne z szybką smiercią. Ale Throgala nieobchodziło to co mówi jego rodzina na temat bycia bohaterem, więc spakował do plecaka troche jedzienia i wody. Upewniwszy się że jest dobrze przygotowany do drogi, wyruszył szukać swojej upragnionej przygody. Mijał różne wioski, poznawał nowych ludzi, którzy równierz mieli taki cel jak Throgal, lecz niemogli opuścić swoich najbliższych. Nasz niedoszły jeszcze bohater czuł lęk i strach idąc przez różne zakamarki, nie wiedział co może go spotkać, całą swoją wędrówke przypominał siebie słowa swojej rodziny. Doszedł do Stormwind City, poszedł do miejscowego sprzedawcy aby kupić jedzienie i wodę. Przechadzając sie po miescie napotkał na swej drodze Khazadala, był on legendarnym wojownikiem, wybawcą wielu ludzi ze szponów wielkich smoków. Wojownik dał mu Miecz którym zabił niejednego smoka i tarczę która wiele razy ocaliła mu życie. Dał mu również kilka wskazówek jak walczyć, jak sie bronić i czego sie strzec. Throgal kierując się dobrą radą Khazadala ruszył w drogę. Po krótkiej tułaczce dotarł do miejsca Które przypominało kopalnie, po wejściu do jej wnętrza stwierdził iż jest to opuszczona kopalnia złota. Gdy znalazł sie w srodku usłyszał dziwne odgłosy, po chwili zobaczył Kobolda Workera, jest to istota podobna do szczura, Kobold zaatakował go. Throgal wpadł w panikę, kompletnie niewiedział co ma robić myślał sobie "Uciekać?" po chwili przypomniał sobie jak ważny jest cel który ma osiągnać, wyciągnął miecz z pochwy i stanął mężnie do walki. Throgal pokonał potwora, po wyjsciu z kopalni zjadł coś, nabrał sił i dumnie myśląc ze osiągnął swój cel wstąpił do Northshire Abbey wychodząc z założeniem ze chce dalej kroczyć po nieznanych terenach i szukać równych sobie przeciwników. |
|
Post #2
01 Jun 2006, 19:44
1) IMIE , masz pozwolenie na jego uzywanie? nie sadze
2) to co napisales nie ma wogole sesnu , marzenia o zostaniu bohaterem, tylko czemu powtarzasz to slowo sto razy.. no dobra mozesz nie miec talentu pisarskiego ale na boga smiem tweirdzic ZE NIE MASZ ZADNEGO POMYSLU NA TA POSTAC, NA TEGO CZLOWIEKA KTORYM ZAMIERZASZ GRAC z tego co napisales nie moge wywnioskowac - jak wygladasz - kim jestes, jednym slowem jaki masz charakter, jak reagujesz no i po 3) ni jak mnie nie przekonales do tego , ze wiesz CO TO ZA POSTAC, ZE ONA ZYJE tak zyje , troche ducha w nia tchnij bo jak narazie jest martwa |
|
Post #3
01 Jun 2006, 20:24
zaczynam powoli rozumieć Thorstena... 🙂 jak powiedziała już KEt, ta postać jest martwa, bez krztyny życia nawet. pozwolę sobie dodac kilka (oby) pomocnych wskazówek i sugestii
1. IMIĘ!! kto Cię upoważnił do takiej profanacji? bo ten opis to jest profanacja imienia znanej postaci! 2. skąd pochodzi? mniej więcej choćby okolice mógłbyś podać, skoro tak sypiesz nazwami miast? 3. mijał różne wioski... skąd miał na to środki? ten bukłak wody i trochę mięsa (no może po kilka sztuk) nie wystarczą na długo raczej... 4. za co kupił jedzenie w Stormwind? przecież nie za dobre słowo? 5. czemu Khazadal w ogóle chciał z nim gadać? 6. z jakiej racji wielki wojownik oddaje swój ulubiony miecz i tarczę? (sic!) 🙂 7. czemu ze Stormwind poszedł akurat do Nortshire Abbey? Skromne tereny opactwa to nic ciekawego dla wojownika raczej... 8. piszemy "blond" a nie bląd i "ponieważ" zamiast poniewarz 9. historia to coś więcej niż prosta podróż i zabicie kobolda 10. najpierw się zastanów CO napisać, a dopiero PÓŹNIEJ pisz, takie moje skromne zdanie... |
|
Post #4
02 Jun 2006, 07:47
O boże... Tak tragicznej historii juz dawno nie czytałem... Doczekałem się nawet tego, że ktoś mnie rozumie 😉 Tandetne historie jednoczą ludzi 😉
W tej historii nie ma postaci. Głównego bohatera można porównać to tekturowej atrapy bo dokładnie tyle jest w nim życia... chicaż nie, tekturze ktoś przynajmniej nadałby jakis wygląd. :/ |
|
Post #5
02 Jun 2006, 08:46
Hmm no eee no wiesz. Malo napisalem swojego charakteru i wygladu. To co tu przeczytalem to tylko wiem ze olal sobie rodzinke i wyszedl z domu, zwiedzal sobie, bo szukaniem przygod bym teog nie nazwal, spotykal podobnych do siebie. Czyli tchorzy... Sry z tekstu tak wynika
QUOTE Nasz niedoszły jeszcze bohater czuł lęk i strach idąc przez różne zakamarki Wojownik nie moze sie bac zakamarkow 😛 Co mu sie tam stanie komar mu krew wypije 😊 Dlaczego tamten typ mu oddal swoj cenny miecz i tarcze... Bo co znudzilo mu sie ganianie za smokami... Napisz cos wiecej na temat tej walki z Koboldem P.S. Nie pisz Stormwind City, tylko napisz ze dotarl do miasta Stormwind. Tak chyba lepiej to brzmi, tak m sie zdaje 😊 Pozdro i pracuj dalej. Ja tez kiepsko pisze ale sie nie podaje 😛 |
|
Post #6
04 Jun 2006, 06:48
Pomysł na postać jak pomysł, ze wszystkiego można zrobić coś pięknego. Trzeba go dobrze oprawić i coś tam z niego będzie. A jak na razie to wielki chłam. Nie wiem jak myślą inni ale uważam że opis zrobiony przez przyszłego gracza dużo świadczy o sposobie odgrywania tej postaci w świecie WoW. Trafiają się oczywiście wyjątki ale…
A więc: Opowiadanie do gruntownej przebudowy Imię do zmiany Nie staraj się zostać na siłę bohaterem, to przyjdzie z czasem samo i nie ty o tym decydujesz "Wszyscy jesteśmy winni, czas jest katem a katem jestem ja" |
| Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026 |