📦 Tryb tylko do odczytu – prywatny serwer RPG-WoW «Mroczne Wrota» (~2006 r.)

Problem z dropem kaski dla mobów niehumanoidalnych
« Wróć do forum  •  10 post(ów) w temacie
Post #1 03 Jun 2006, 21:26
Mam prosbe do MGów mianowicie po wprowadzeniu nowego emu kaske upuszczaja tylko humanoidalne moby a inne zas nie, i w zwiazku z tym wielu osobom brakuje pieniedzy zwlaszcza tyczy sie to osob miedzy 30 a 40 lvl ktore potrzebuja tej kaski na mounta a z ledwoscia starcza im na szkolenie zaklec i umiejetnosci. Prosze MG o przemyslenie tej sprawy. Mam nadzieje ze da sie cos w tej sprawie zrobic!
Post #2 04 Jun 2006, 12:13
aha i elity trza poprawic( elita na 35 lvl wyzuca tylko 5 srebra)
Post #3 04 Jun 2006, 12:35
Jest dobrze ... a to ze nie starczy ci na mounta to twoj problem 😊(chyba glupio by bylo jakby wypadla kasa z wilka czy jelenia 😉 )

Zgadzam sie co do tych elit/bossow .. jest to kolejny bezses 😀, ale jezeli nie dziala group lot to nie ma sesu poprawiac (tyczy sie to wysoko lvlowych instancji) chyba ze masz zaufanych ludzi 😊(wypadnie 30g z moba a ten kto wziol powie ze wypadlo 5g,albo nic )
Post #4 04 Jun 2006, 13:11
[ ,,, ] w sredniowieczu cos takiego jak kon miecli bogaci rycerze by byl on warty duze skarby wiec czemu i tu tak ma niebyc ??
Post #5 04 Jun 2006, 15:14
Ja mam 31 lvl i zanosi się na to, że spokojnie będę miał kasę. Powody:
-Trzeba znać jakieś moby, z których wypadają rzeczy, które można opłacalnie sprzedać.
-Zajmować się jakąś umiejętnością (mining, skinning itd.) i otrzymane w ten sposób surowce sprzedawać graczom, albo jeszcze je przerabiać i w jakiejś innej formie sprzedawać.
-Brać zlecenia od graczy, typu: "kupuję Cooper Ore, dobrze płacę", bo chcociaż stracisz czas, zyskasz kasę.
Chyba nie myślałeś/myślałaś, że pieniądze na zwierzątko od tak będziesz miała. Zwierze to bajer, nie każdy musi i może je mieć. Trzeba trochę pieniędzy pozbierać, ewentualnie poprosić kogoś, żeby ci pozyczył. Jestem przeciwny zwiększeniu ilości wypadającej kaski.
Post #6 04 Jun 2006, 16:09
Jednym słowem trzeba dużo koksić i lizać dupska graczom o wyższych lvlach 😛
Trudno takie jest życie. W realu też ferrari (konik w logo) nie kupisz od razu kiedy dostaniesz prawko.
Post #7 04 Jun 2006, 16:37
ja jestem magiem i ledwo wiaze koniec z koncem uzbieram 8g ale musze kupic zaklecia. bez tego daleko nie zajde. dobra zwierzatka nie musza kaski dawac ale niech humanoidy daja wiecej bo zeby zebrac 1g to musze ich sporo zabic! I uwazam ze niektore klasy maja latwiej poniewaz nie musza inwestowac tak wiele w umiejetnosci i w twn sposob maja wiecej kaski na koncie!
Post #8 04 Jun 2006, 17:19
a ja powiem tak: w kupie sila, czyli zbierz kolegow i zabijajcie mobki, ktore maja wiecej kasy - jakos sie podzielicie, rzadziej bedziecie ginac, wiec mniej pieniedzy wydacie na naprawe. Za questy tez czasami jakis grosz sie trafi.
KEt
Post #9 05 Jun 2006, 03:27
hmm, mi tam zawsze brakuje, ale mnie dofinansowuja 😛 , gildia, tak jak dofinansowujemy teraz nowych slabszych czlonkow

duzo zarobisz na przedmiotach, ktore znajdziesz z profesji ( wiem Datrex ze masz skory czemu ich nie zdzierasz ze wszystkiego i nie sprzedasz? wiesz ile kasy z tego )

no i hmm powiem tak dzieja sie miedzy wami ( horda ) dziwne rzeczy... ale nie napisze co 😛

aaa no i Datrex jak sie wystawia co poleci na bezsensowne aukcje ( za extra kwoty ) to i placi sie myto aukcjonerowi takie ze ja nie wiem po co wogole to robiles, a jak ie miales miejsca w plecaku to byly rzeczy, ktore definitywnie trza bylo po prostu przedac ( no moze poza listem z questu 😛 )
Post #10 05 Jun 2006, 12:18
No właśnie- KEt poruszyła wazną sprawę- przecież gildie nie są tylko po to żeby mieć dodatkowy napis "nad głową".
A skóry możno sprzedawać, ale nie w sklepie, tylko graczom, wystarczy popytać kto je skupuje i jakie. Nie dotyczy to tylko skór- wiele osób skupuje różne surowce.

Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026