📦 Tryb tylko do odczytu – prywatny serwer RPG-WoW «Mroczne Wrota» (~2006 r.)

Recovered topic 5346
« Wróć do forum  •  21 post(ów) w temacie 1 2 3
Post #11 18 Jun 2006, 07:24
no i z tego wynika ze wystarczy fajowy opis... kolo musi miec do czynienia z rpg bo sam opis postaci nie pokaze jakim on jest klimaciarzem. Ja bym proponowal zniesienie opisow(no moga byc ale i tak wiekszosc gdy to widzi idzie na wowmaxa bo przeciez tam jest tak samo i nie trzeba glupich historyjek pisac), to i tak nie gwarantuje tego ze ktos bedzie trzymal klimat, moze napisac wypasiona historyjke a i tak nie bedzie umial sie zachowac w grze!!!!Warto mozna by sie zastanowic nad tym.
KEt
Post #12 18 Jun 2006, 09:48
w sumie jakby ktos chcial to i na mnie znajdzie hacka , nie trudno, czasami nerwy mi puszczaja i ... sie zapominam ( hehe czyz nie? )

ja wam powiem tak, wczoraj poszlam pomoc pewnemu taurenowi , szamanowi, a bo z zadaniem nie mogl sobie poradzic, a on mi wyskakuje ze emotami ( przy gm , nei ukrywalam sie ), wiece jakie zwrocenie uwagi zaaawsze skutkowalo ?

- nie znam " slowo" ? co ono oznacza?

Wlasnie mi sie przypomnialo jak podczas eventu alchemikow robionego przez MEza , troche juz znudzona, podziekowalam mu za skladniki mowiac : "OK"
Na to Lena , zaareagowala i pyta mi sie wlasnie

- co znaczy OK ? 😊

Szczerze mowiac lekko glupio mi sie zrobilo, bo w koncu sama wymagam od innych... ale... powiem tak udalo mi sie wybrnac z sytuacji z podniesiona twarza, szczerze mowiac moja postac moglaby juz spokojnie tego zwrotu uzywac 😊

Wracajac do tematu, to jak ludzie mowia na say i generalu ( wlasnie Datrex sam wczoraj lamales prawo ktore stanowi ze sie nie rozumiemy , na tym kanale, szczegolnie ze siedziales daaaleko hehe ) zalezy w wiekszosci od bardziej doswiadczonych graczy,. Jesli im pozwolicie mowic w okreslony sposob, to tak beda robic.
Co tu ukrywac, widze i wiem komu zakladam konta. 99% osob nie mialo NIGDY do czynienia z wowem, a ten 1% to eh , czesto ludzie, ktorzy RPG rozumieja w rozny sposob nie zawsze wiedza jak sie w grze zachowac.

Po to macie kanal OCC ( szkoda mialbyc inny ale w sumie, serwer zyje dzieki niemu ), aby rozmawiac poza klimatem, ale tez nie : tej ile masz hp, a ja wlsnie zabilem mobka hyhy, czemu on ma taki stuff ? , dalej nie bede wymieniac bo jak widze odrazu 😀 wiadomo co sie dzieje. Takze, niektore rozmowy wypadaloby przeniesc na kanaly prywatne, co wiekszosci osob sie juz udalo , gratuluje.

Sami swiadczycie o sobie, to jak wy postepujecie bedzie obserwowane przez mlodych i .... akceptowane powszechnie. Nie chce przypominac niektorym jak sie zachowywali jeszcze jakis czas temu wiec...
Jeszcze jedna sprawa... jesli GM gra sobie zwykla postacia, ma takie same prawa i obowiazki jak reszta, a wiec zwrocenie uwagi na takie a nie inne zachowanie, nie bedzie rzutowalo na to ze zaraz przyjdzie wielki BOG i was pokara. Pisze to , bo sama czesto sie dziwie ile rzeczy uchodzi mi bez slowa zajakniecia ze strony osoby, z ktora rozmawiam, dla mnei to dziwne , moze nie dla was.

Nie jestem, nie jestesmy w stanie ogarnac wszystkiego ( jest nas paru, kazdy ma swoje zycie prywatne, wczoraj kupe czasu stracilam na lataniu miedzy wami i na naprawie paru rzeczy,a serwer byl off bo bylo trzeba postac naprawic, fajnie bo dziala i sie ciesze, czesto po prostu nie zdajecie sobie sprawy z tego ile poza WoW robimy, znim faktycznie wejdzie sie do gry i zrobi te respy 😛 ktore tak lubicie ). Potem wkurzony ,zmeczony, w zlym humorze wchodzisz aby sie odprezyc i ... odrazu cie odrzuca bo co chwila znowu cos. Nie, JESLI JESTESMY NA POSTACIACH GRACZA TO OD NAS ZALEZY CZY ZDECYDUJEMY SIE POMOC. Czesto po prostu czlowiek nie ma sily.

Co do serwerow i migracji. To czy czlowiek gra na wowmax czy na MW czy na Goblinie, czy na innym serwerze, zalezy to w zupelnosci od niego samego. Kazdy jest inny ( i dobrze ) , kazdy ma cos, ale i czegos nie ma. Prosze wiec nie probowac porownywac zadnego z serwerow, bo to nie jest mozliwe. Kazdy prowadzi inna ekipa, kazdy ma innych graczy, a i ci gracze na kazdym z serwerow czego innego wymagaja. Skonczmy wiec z porowywaniami.

Prosze was narazie o wyrozumialosc i cierpliwosc, czekam, czekamy caly czas na jeden drobny ( uh powiedzmy drobny ) szczegol, ktorego nam brakuje ( codziennie prosze co tam tylko ma moc boska o to zeby sie w koncu udalo ), powtarzam wam czesto sto razy .... bedzie... ruszamy. Niedlugo oby...

Datrex - piszac opisy, pozwalasz ludziom, ktorzy nie maja zielonego pojecia, dostac sie na serwer, a wiec... prosze cie bardzo pomoz im teraz przystosowac sie i ich ucz, jesli juz zaczales. Jak zaczne za wami biegac (a nie chce mi sie bo to nudne) to moze sie zrobic nieprzyjemnie, a tego nie chce, nie lubie wlepiac banow, nie nawidze tego...
KEt
Post #13 18 Jun 2006, 12:20
a chcemy takich? NIE , zglaszac , sie zajmiemy , albo resocjalizacja albo out
Post #14 18 Jun 2006, 13:00
Opis... Jesteśmy zbyt surowi. Wiem to po sobie, przy czytaniu opisów wymagam niestworzonych rzeczy.

Ale ostatnio i tak sie ograniczam...

Powinnismy je pozostawić, jednak zmniejszyć nasze wymagania co do nich. Mają przedstawiac postać, a nie byc literackim dziełem. I ich objętość też nie może grać roli. Jeden napisze wspaniałe pół strony, a drugi marne dziesięć (oczywiście bez przesady, wszystko na zdrowy rozsądek).

Nagrody za trzymanie klimatu powinny zostać wprowadzone. Niech to będzie kilka złotych monet, zdjęcie level bloka z jakiegoś przedmiotu, sam przedmiot, event specjalnie dla postaci/gildii. Ale niech to bedzie dawane! Raz w tygodniu, miesiącu... To już zależy od chęci MG.

Aby utrzymać i przyciągnąć graczy powinno być tych eventów choć troszkę więcej. I powinny one być ogłaszane, bo być może większość wychodzi sama w toku gry, ale niech odbedzie się raz na jakiś czas prawdziwy, zaplanowany event. Coś jak sesja RPG, z mistrzem gry który prowadzi i pilnuje graczy itp. Ot, choćby polowanie na smoka o którym wspominałem w swoim opowiadaniu, organizowane przez okolicznego kniazia, zlecenie na wilkołaka, od kupca którym ww. przestrasza klientele, cokolwiek w ten deseń.

No i oczywiście to, o czym mówią wszyscy: Przyłóżmy się wspólnie do tworzenia klimatu! EXP to nie cel gry - celem gry jest dobra zabawa. A po to wybraliśmy serwer RPG, by zabawę tą stanowiło odgrywanie naszych ról.

I to by było na razie na tyle z mojej strony 😉
Post #15 18 Jun 2006, 19:37
ja się muszę znowu z Draganorem zgodzić... ale Panowie i Panie, czemu my nie możemy sobie swoich eventów robić? przecież w różnych lokacjach są różne elity, wyróżniające się nazwą spośród innych. czemu zatem nie zrobić czasem spontanicznej wyprawy w celu zgładzenia przywódcy Bristlebacków czy tam ogromnego i podłego raptora, kóremu nadano nazwę "x" terroryzującego okolicę...

bo proszenie GM o eventy czasem nie będzie mieć sensu. GM też człowiek a kiedy jest na prywatnym koncie nic nie powinno zmuszać do GM-owania 😊
Post #16 18 Jun 2006, 19:43
nich mi ktos powie gdzie sa wrota skorpiona to zrobie event!!!!!! 😀
Post #17 18 Jun 2006, 22:30
Niewierzacy - mozecie robic eventy, pokazcie aktywnosc na serwerze, takie cos jest mile widziane, a GM nie prosi sie o eventy - nigdy nie wiesz, co sie stanie, ani co Cie spotka 😊

Nemek nie wiem, gdzie sa, ale zobacz do Silithus, bo cos mi sie kojarzy ...
Post #18 19 Jun 2006, 13:07
z tymi eventami to był jak na razie tylko pomysł, ale pomyślę, może coś powstanie 😊

ale to już za kilka dni, jak będą wakacje i luźna głowa i więcej czasu 😀
Post #19 19 Jun 2006, 13:12
W sumie nawet ja mogę zorganizować jakiś prosty event - wypad na westfall quests (z deadmines włącznie), czy dla graczy z mniejszymi levelami - na collectera czy w ogole zlecenia ze znaków...

Hm, ja tez nad tym pomyślę. Tylko ja akurat 26 czerwca wyjeżdżam do dziczy na 2 tygodnie, więc mam czas na myślenie 😉
Post #20 21 Jun 2006, 21:27
Ja tam uwazam ze wszystko zalezy od ludzi z ktorymi grasz... I od Ciebie samego...

np. wiekszosc ludzi ktora ze mna gra, wie ze Artiff to czlowiek (no co ty!?) zazwyczaj samochwala, maruda... czesto mozna go spotkac w karczmie... no a poza tym dobry kumpel - zawsze pomoze jak sie go ladnie poprosi... Z drugiej strony radze sie do niego ladnie odzywac... itd itd..

Taaak to wlasnie o to chodzi - musisz przedstawic swoja postac... Jesli kazdy by to dobrze zrobil by bylo swietnie...

Draznia mnie jednak ludzie ktorzy mowia o zlikwidowaniu historii... wg mnie to jest bardzo dobry pomysl... Dzięki temu na tym serwie nie graja dzieciaki ale ludzie którzy maja cos w glowach... aha i zerknijcie TU... może to was troche naprowadzi...

Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026