📦 Tryb tylko do odczytu – prywatny serwer RPG-WoW «Mroczne Wrota» (~2006 r.)

Nowości na serwerze
« Wróć do forum  •  21 post(ów) w temacie 1 2 3
Post #11 17 Jun 2006, 07:50
Czeladnik i mistrzy bardzo mi się kojarzy z grą Gothic 2. Fajny pomysł wsumie, zawsze to jakieś urozmaicenie gry. Jestem ZA 😀
Post #12 17 Jun 2006, 08:50
No widzisz Pixar jak podobnie myślimy to ty wymyślisz test do Cechu a ja wam tu dam Probe mistrza niby sie wydaje prosta ale czy napewno ....

Proba na mistrza-

Mistrz sporządza liste 10 przedmiotow z ktorych czeladnik musi wytworzyć 6 (oczywiście na mistrza niemoze zdawac ktos z poziomem umiejetości appetirence,musi byc expertem i to juz prawie na koncowce)na te 6 przedmiotow czeladnik ma 3 pomyłki,jeśli niezda to bedzie mogl przystopic jeszce raz po okolo tygodniowym okresie przerwyjezeli jescze raz niezda to niema talentu do tego wiec do gildi go niewezma

"coś takiego samego wprowadzić na wyższym lvl" - niechodzi tu chyba o lvl 40 ?? 😉
No oczywiście niemoze być mistrz z 10 lvl !! ale czeladnik gdzieś od 15 zeby miał szanse coś przynieść temu mistrzowi
Post #13 17 Jun 2006, 21:26
Narazie trzbe zebrać chętnych, a potem wymyslimy zasady.

Drag: Gildia Strażnicy Wieczności, to by była gilida oficjalna, z napisem nad głową i wogóle. Ja myślę, że cech to by było takie stowarzyszenie, organizacja, niekoniecznie z napisem nad głową.
Post #14 17 Jun 2006, 22:10
pixar nasze gildie by dobrze razem zyly ; D wiesz o czym mysle ; D
KEt
Post #15 18 Jun 2006, 09:55
no prosze swietny pomysl , Cech kowali tak? gildia gildia , a cech cechem , ze tak powiem , mozecie byc przeciez rozpoznawani przez nie wiem nakrycie glowy czy jakas czesc ubrania? albo tabard ktory sie dla was zarezerwuje ( czemu nie ), stworzymy osobne forum , powolamy mistrza i ... chlopaki , rozpiszcie dokladnie proby i ... na co czekacie?
Post #16 18 Jun 2006, 10:36
Tylko chodzi mi też o to, żeby nie było jednego mistrza. Prawo do głosu miałyby osoby, które coś tam osiągneły (co to jeszcze ustalimy). Dobra, jutro szkoła, coś spróbuję napisać do tego cechu.
Post #17 18 Jun 2006, 13:12
ja bym proponował zrobić do każdej profesji cech, który nie wymagałbyprzynależności rasowej, wiecie tak w ramach ponownego zjednoczenia choćby w celach szkoleniowo-handlowych 😊

do każdego cechu na początku byłby jeden mistrz, a później po przejściu odpowiednich prób byłoby ich coraz więcej 😊

to już może bardzo udziwnianie, ale zawsze można zrobić przy np. cechu kucharzy podział na piekarzy, pędzibimbrów ( 😀 ), ludzi od potraw mięsnych. fajnie by było np mieć status "Główny podczaszy Thralla", albo np. "Nadworny piekarz"

jeśliby to nie sprawiło dużego problemu, to mozna np. dostawić specjalne, puste budynki, jak kuchnie, pracownie alchemiczne, kuźnie... i w tamtych miejscach odbywały by się zebrania i by się pracowało 😊

niech się zgłoszą ludzie, którzy mogą aspirować na stanowisko mistrza i jedziemy z tą zabawą 😎

P.S.
kurczę zarąbiście to się zapowiada...
Post #18 18 Jun 2006, 13:15
Pomysł, że się tak kolokwialnie wyrażę, wypasiony 😉

Na mistrza się nie nadaję (ekhm, ubytek skilla), ale na pewno wezme udział w próbach.

Tabardy i budynki cechowe to dobry pomysł. Uwarzam też, że nie powinno być róznic rasowych, w końcu Horda też może handlować z Ally, nie?
Post #19 18 Jun 2006, 13:35
No, to byśmy postawili w jednym, neutralnym miejscu, łatwo dostepnym dla Hordy i Przymierza. Tam by było wszystko (kowadła, piece, itd...). A oprócz tego KIEDYŚ stworzę gildię Strażnicy Wieczności...
Post #20 18 Jun 2006, 23:18
Dobra to najpierw skoncze z filmem i sie razenmz Pixarem wezmiemy i wszystki spiszemy co do cechow i Czeladnikow

Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026