|
Post #1
18 Jun 2006, 06:03
> krótki opis :
> kolor skóry - różowy > kolor oczu - króczo czarny ( w przejawach złości rudy ) > kolor włosów - złote > wzrost - 185 cm > waga - 80 kg > sylwetka - szczupła > Kiedyś gdy na świecie ludzie nie czuli żadnych więźi łączących ich ze sobą > gdy orki przygotowywały sie do starcia z rasą ludzką władca orków - > Therokus - rozkazał swoim zołnierzom aby nie brali nikogo do niewoli tylko > wykatrupiali odwiecznych wrogów na miejscu.. > > Zaś władca ludzi - Seremedes - nakazał wzięcie zielonych stworów do > niewoli przez co mieli odpłacać za wcześniej wyrządzone krzywdy.. > > W jednym z oddziałów ludzi znajdował się znakomity magik którego > nazywali - Xanderos - znał on się na wielu rodzajach czarów poczynając od > ziemnych a kończąc na ognistych.. przez wiele lat trenował się w tym fachu > aby kiedyś móc wykorzystać go przeciw wyrośniętym orkom .. > > Gdy orki pragnące pogrążenia ludzi raz na zawsze zaatakowały jedną z 3 > wielkich armii ludzi aby nie mogły one połączyć sił.. > Ludzie nie mieli szans w tej bitwie gdyż znajdowali się w ich oddziałąch > jedynie magowie i warlockowie którzy nie mieli szans walczyć przeciw > walecznym orkom .. > Kiedy z około 800 ludzkich istot pozostała jedynie garstka składająca się > z kilkunastu broniących się i błagających o litość ludzi nagle coś > zatrząsło ziemią i zaczęły sie z niej wyłaniać ciemne istoty miotające > pociskami ( były to jakby trupy ludzi i orków ).. > > Xanderos natychmiast przystąpił do działania i namówił wodza orków do > połączenia sił i odparciu natarcia "wspólnego" wroga.. > > Orki i ludzie zaczęli wspólnie działać i natychmiast wszyscy żyjący > wojownicy poczęli odpierać powstałych z ziemi przodków i starych braci .. > Xanderos wsród zeszkieloconych trupów dojrzał własnego ojca który zginął > niegdyś od strzały wystrzelonej przez jakiegoś orka.. > Nie mogąc uwierzyć że to jego własny ojciec .. Ale nagle okazało się że > jego "ojciec" podnosi swoją dawną broń, dwuzębny Magnat ( była to potężna > rózga ) skierował w strone jego brata - Aquarisa - był on warlockiem który > uderzał strupiałego orca.. > Xanderos natychmiast wymówił zaklęcie i spod jego laski począł sie miotać > kamień zaraz zaraz ziarenka piasku, kępki trawy i wkońcu począł wzmagać > się wiatr przeplatany srebrnymi piorunami i uderzył potrójną falą w strone > "arcymaga" nieumarłych - Ulisona - własnego ojca.. > Natychmiast został on zmieciony z pola bitwy i rozbity o wielkie głaz.. Po > takim uderzeniu orcowie i ludzie odparli armie nieumarłych.. > Xanderos wytłumaczył bratu że musiał go uratować za co ten był mu > wdzięczny lecz obydwu żal było walczyć przeciw własnemu ojcu.. > > Ludzie i orkowie po takim wydarzeniu wspólnymi siłami musieli walczyć > przeciw silnym nieumarłym.. > > Xanderos przez cały ten okres doskonalił się w magii aby kiedyś pokonać > wkońcu władców odchłanii którzy skradli dusze jego ojca.. > > > > > Chciałbym aby moja postać nazywała się Xanderos i była rasy ludzkiej.. > doskonaliłbym ją napewno w czarach typu lodowego 😊 |
|
Post #2
18 Jun 2006, 09:52
dobra fajna histeryjka , ale gdzie tu twa postac? ( gdzies tam szczatkowe informacje, a tak, zero , tej postaci nie ma ona nie istnieje... )
|
|
Post #3
18 Jun 2006, 10:50
Jeszcze w czasach kiedy na świecie ludzie byli zaciekłymi ofiarami orków którzy napadali na bezbronnych i słabych ludzi do krainy zwanej Qustonny przybył zakapturzony przychodni.. Ludzie spoczątku myśleli, że to kolejny podstęp orków i planowali go zaatakować lecz okazało się, że Xendoras znał się doskonale w kwestii rozmów i nawiązywania znajomośći i szybko przekonał tutejszą ludność o przybyciu w te strony w dobrych zamiarach..
( Przejście do zachowania mojej postaci ) Natychmiast przeprowadziłem analizę mego położenia i postanowiłem, że pomogę biednym ludziom gdyż miałem wobec orków dług który musiałem spłacić ich krwią.. U pewnego starca przez długi okres czasu nabywałem nowe umiejętności.. Ponieważ byłem wykształconym człowiekiem przychodziło mi to dość łatwo.. Starzec nauczył mnie posługiwać się różdzką i czarami .. Pewnego dnia kiedy po długim okresie ulewnej pogodzie usłyszałem jakieś piski i krzyki ludzi dochodzące z zachodniej częśći miasta.. Natychmiast okryłem się moim płaszczem i pognałem w miejsce zamieszki.. Na miejscu okazało się, że orkowie napadli na mieścinę.. Jako dobroduszny człowiek szybko rzuciłem aure obronną na dzieci i kobiety.. którym w większości udało się zbiec z miejsca mordu.. Kiedy pewien ork próbował mnie zaatakować podniosłem moją "Protexine" ( nazwa mojej rózgi ) i wypowiadając zaklęcie uderzyłem czarem ognistym w jednego z najeźdźców .. Po tym wydarzeniu orkowie chcąc zyskać przewage w bitwie postanowili mnie złapać i .. ( sam nie wiem 😉 ) więc wyjąłem miksturę którą miotłem w nadbiegających orków .. natychmiast wokoło nich rozprzestrzenił się ogień i zaczęli oni uciekać.. Lecz pewien stary Shaman nie wiadomo z jakich powodów skierował się w odwrotną stronę.. Poszedłem za nim aż zauważyłem, że doszedł on do chaty mojego nauczyciela.. Wkraczając do budynku usłyszałem głośne tupanie i wbiegłem za nim.. Mój mistrz leżał na ziemi i konał .. po chwili próbując go ratować wyzionął ducha.. Po tym wydarzeniu zapragnąłem kolejnej zemsty wobec orków którzy wybijają moich bliskich.. |
|
Post #4
18 Jun 2006, 10:54
Bylo by fajne gdyby nie to ostatnie zdanie ... "Po tym wydarzeniu zapragnąłem kolejnej zemsty wobec orków którzy wybijają moich bliskich.." znowu zemsta 😀 ale gardzo fana 1 czesc 😊
|
|
Post #5
18 Jun 2006, 12:26
eh , jezeli nie macie talentow pisarskich ( co widac powyzej ) , nie umiecie wogole sklecic zdan normalnei po ludku , to hmm moze po prostu
OPISZ : charakter wyglad cechy jakies wizualnie charakterystyczne dla danej osoby chociaz tyle, nie chodzi o to jak piekna bedzie historia, choc mile widziana, wazne jest to jak przedstawisz swoja postac , zadalabym ci z 5 pytan na ircu i bys padl z tym co napisales |
|
Post #6
18 Jun 2006, 13:46
imię : Xanderos
rasa : człowiek klasa : Mag > krótki opis : > kolor skóry - różowy > kolor oczu - króczo czarne( w przejawach złości rudy ) > kolor włosów - złote > wzrost - 185 cm > waga - 80 kg > sylwetka - szczupła > wiek : ok. 35 lat charakter : przyjazny, uczciwy, inteligentny, pomocny, odważny |
|
Post #7
18 Jun 2006, 14:02
KEt podała raczej schemat opisu, w jakiej kolejności co masz w pracy zmieścić.
Nie sil się na oryginalność, ale to co napisałeś wyżej zawrzyj w kilku ZDANIACH. |
|
Post #8
18 Jun 2006, 14:37
Mam na imię Xendoras i jestem człowiekiem magiem.
Mam króczo- czarne oczy w przejawach złośći rude i włosy długie skompane w złocie. Jestem adeptem szkoły magii w Stormwindzie. Często bywam w karczmach i lubię podróżować konno a także na gryfach.. Jestem praworządny dobry zawsze staram sie o dobro bliżnich. Chętnie zawieram znajomości lecz jestem troche nieufny wiec by zdobyc moje zaufanie trzeba najpierw wiele ze mna przejsc.Nigdy niemialem przyjaciela gdyz jestem zbyt nieufny.moim głównym celem jest pozanie wszystkich tajników magii , poniewarz czary stawiam na pierwszymi miejscu. pieniadze niegraja dla mnie wiekszej roli to jak i korzysci materjalne. // edit by KEt - nie dodawalam przecinkow |
|
Post #9
18 Jun 2006, 17:39
zapraszam na irc , ale sobie porozmawiamy
|
|
Post #10
18 Jun 2006, 18:28
przykro mi ale nie moge wejść na kanał mIRCa.. jak wpisze nick to otwiera mi nowe okno gdzie nic mi sie nie pojawia.. jedynie
cofnij do Login , szara tabela, wiadomość "away", i set away i set back i nic więcej.. napisać nic też nie moge.. nie wiem może mam złą wyszukiwarke która nie otwiera tego okna.. IE i avant browser.. |
| Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026 |