📦 Tryb tylko do odczytu – prywatny serwer RPG-WoW «Mroczne Wrota» (~2006 r.)

Historia postaci HordeBoss - od niewolnika do legendy
« Wróć do forum  •  2 post(ów) w temacie
Post #1 18 Jun 2006, 12:52
Nazywaja mnie HordeBoss w pełni zasłuzyłem sobie na ten przydomek. Mam 20 lat z dziecinstwa nic nie pamiętam.Pochodzę z Razor Hill.Po napadzie łowców niewolników na moja rodzinną osadę nas dzieci orków oszczędzono a starszyznę wymordowano.Trafiłem na targ niewolników w Lakeshire.Kupił mnie poszukiwacz starych grobów człowiek imieniem Elderyk.jako mały i wytrzymały na niewygody służyłem mu do przeciskania się w miejsca niedostępne dla dorosłych.Wygrzebywałem różne przedmioty artefakty oraz zwoje.Byłem tylko narzędziem wartym tyle co łopata traktowany jak pies.Ciagle mnie bito i wykorzystywano do wszelkich prac.Byłem ciagle głodny.Ludzie nie wiedzieli tego ze ja umiałem pisac i czytac w trzech językach i kazdy manuskrypt przezemnie wygrzebany najpierw czytałem zanim go oddałem oczywiście po kryjomu.Nie wychodziłem na powierzchnie dopuki nie zaznajomiłem sie z wiedzą zawartą w starych skryptach.powoli nauczyłem sie magii i umiałem z niej korzystac oczywiśćie w ukryciu.Po paru latach niestety nie miesćiłem się już do wąskich przejść i mój oprawca mnie sprzedał.Trafiłem na arenę dla gladiatorów w Southsore.Przydała mi sie moja umiejetność magii gdyż przezyłem na arenach 4 lata.Nauczyłem sie walczyc róznymi rodzajami broni i byłem podziwiany za moje umiejetnośći i właśnie na arenie nadano mi przydomek HordeBoss.Moj właśćiciel dzięki mnie się wzbogacił i zaczeliśmy jeżdzić po całym świecie walczyc na różnich arenach.Pewnego razu przybilismy statkiem do Theramore Isle i wiedziałem ze musze uciec gdyż byłem blisko domu.Miałem szczeście gdyz w czasie zejścia ze statku byłem rozkuty.Po zamieszaniu na podeście zsunołem się do wody i udało mi sie przepłynać w okolice dzikich krain gdzie mnie poscig nie potrafił znaleść.Po mnóstwie przygód wreszcie odnalazłem moją rodzinną osade ale tam nikt nie pamiętał mojej rodziny.Zyli tam nowi osadnicy.Wynosłem się z tamtąd doValley of Trials gdzie postanowiłem sie przygotowac do zemsty wybrałem sobie klase Shaman a nazywam sie HordeBoss.
Post #2 18 Jun 2006, 12:59
Hmmm, przeczytałem tę historię, gdybyż zaintrygował mnie przydomek HordeBoss... Ja tak mówię tylko na Thralla 😀 i też może to być przesadzone, bo Horda miewała już bardziej zasłużonych przywódców... Wiec wg mnie z taką xywą nie przejdziesz... Historia nawet nawet, ciekawy wątek z targiem niewolników i Twoją tułaczką... "Wybrałem klasę".... Tego się nie wybiera, szamanem trzeba się urodzić... Brak interpunkcji 😀 i najważniejsze: nie wiem kim jesteś... Raz wspomniałeś, że jesteś orkiem. Jestes inteligentny, umiesz czytać i pisać (😀), uczyłeś się starych zwojów.. i to wsystko... zero wyglądu, charakteru.... popraw, zmień xywę, dodaj przecinki, charaker, a będę na TAK 😊

Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026