📦 Tryb tylko do odczytu – prywatny serwer RPG-WoW «Mroczne Wrota» (~2006 r.)

Przepowiednia o dziecku przywracającym równowagę Hordy
« Wróć do forum  •  7 post(ów) w temacie
Post #1 22 Jun 2006, 11:38
Stara Legenda: ”Niebiosa zaplączą płomiennymi łzami prawi upadną przed niegodziwcami a cale stworzenie zadrży na widok płonących szkarad z piekieł” kiedy czasy przyjdzie ze szamani odwrócą się plecami od magii żywiołów, na świat przyjdzie dziecko, przywróci one równowagę i klątwa zostanie zdjęta...

Stało się tak jak było w przepowiedni Szamani zaczęli praktykować demonologie. Było to dla nich łatwiejsze gdyż nie musieli prosić duchów by wykonywali ich prośby, w demonologii wszystko czego pragnęli spełniało się w mgnieniu oka... nie było żadnych próśb tylko zadania. Było to dużo prostsze ale niebezpieczne. Z początku magia szamańska zanikła żaden szanujący się ork i troll nie zajmował się już duchami żywiołów... Społeczność zaczęła się psuć każdy czarnoksiężnik zaczął przyzywać demony dla swoich własnych korzyści zaczęła się rywalizacja o stanowisko w wioskach liczyła się tylko władza, zanikały tradycje które od zawsze towarzyszyły hordowym wioską... Powoli zaczął panować chaos i nie lad. Nikt nie podejrzewał nawet ze legenda może się spełniać...

KILKA LAT PÓŹNIEJ...

Na ziemiach Hordy zaczął panować straszny chaos ludzie bezkarnie budowali kolonie,
Krasnoludy zaczęły korzystać z orkowych i trollich zapasów surowców.
Ziemie zmieniały się w pobojowiska po walkach miedzy czarnoksiężnikami.
Z pięknych osad zostały tylko zgliszcza... Hordę czekała zagłada ... jeśli tylko nie ziemna swojego postępowania.
Okazało się ze jest jeszcze jeden szaman który oparł się demonologii zamieszkiwał on zdala od ziem na których toczyły się wojny...
Dalej praktykował magie żywiołów... i rozmawiał z duchami. Starał się dowiedzieć jak przywrócić dawny porządek.
W końcu dotarł do tajemniczej przepowiedni i już wiedział ze musi wyruszyć w poszukiwaniu dziecka które przywróci równowagę w społeczności Hordy...

Podróżował wiele miesięcy bez skutku... powoli zaczął trącić nadzieję Nidy do nie go najdzie... Był już zmęczony podróżą... w końcu jego stary organizm musiał odpocząć... lecz on nie dawał mu szansy cały czas szedł przed siebie... w końcu zemdlał gdzieś na pustyni...
Z braku pożywienia i odwodnienia.. leżał tam kilka godzin kiedy został znaleziony przez małą dziewczynkę... wielka go pod swój dach gdzie mieszkała z strażnikiem który pilnował jej by nie uciekła. Była to mała rodzina trolli. Były one niewolnicami... podlegały jakiemuś miejscowemu władcy...
Opiekowały się nim przez kilka kolejnych dni... Powoli stary szaman zaczął dochodzić do siebie... mała Trollka spędzała przy nim cały wolny czas opiekując się nim troskliwie.
Mędrzec odwdzięczał się historiami z dawnych czasów , których dziewczynka z chęcią słuchała.
Nadszedł jednak czas kiedy szaman musiał ruszać w dalsza drogę...
Przy ostatniej kolacji opowiedział on o starej legendzie ze ma ważne zadanie i musi odnaleźć to dziecko...
Mała dziewczynka słysząc te historie przypomniała sobie bardzo stary motyw z jej dzieciństwa. To się zdarzyło jeszcze jak leżała w kołysce. Widziała wilka bardzo szybkiego i przezroczystego który na grzbiecie miał małe dziecko pobiegł do lasu i więcej go nie widza lam... Starzec aż podniósł się z warzenia...
Już zaczął trącić nadzieje ze to może się zdarzyć już znalazł trop...
Jednak był jeszcze bardzo słaby po ostatnim wypadku... ale wiedział ze nie można trącić czasu... potrzebował kogoś do pomocy kto pomógł by mu w poszukiwaniach.
Myślał o malutkiej dziewczynce która tak starannie się nim opiekowała. Była niewolnica wiec tylko by jej pomógł zabierając ja z tych ziem... Proponując ucieczkę młodej dziewczynce szybko się zgodziła i jeszcze tej nocy była gotowa... Nie mogła się doczekać podroży...
Ruszyli wiec w dwójkę w poszukiwaniu wolności dla hordy...
Stary szaman i młoda Trollka pozorowali razem do czasu gdy nie spotkali patrolu składającego się z czarnoksiężników i siepaczy orkowych wojowników...
Poszukiwali właśnie szamana dowiedzieli się o przepowiedni ale zła interpretacja jaj dawała całkiem inne tłumaczenie... Mędrzec został pochwycony jednak przed zasadzka zorganizowana prze orki wręczył dziewczynce list... i powiedział żeby uda się do portalu tam znajdzie jego brata i oda mu zapiski. Więcej się nie spotkali dziewczynka stała się kobieta i postanowiła wypełnić wole starca... ruszyła w niebezpieczna podroż w poszukiwaniu portalu...

Imię: Eshiva
Rasa: Trollica
Pleć : Kobieta

Charakter: Jest młoda... działa pod wpływem impulsu.
Wygląd: Piękne długie włosy, wysoka, malutkie kły prawie nie widoczne
Post #2 22 Jun 2006, 11:38
Napisałem w innym stylu niż zawsze nie wiem czy komuś się spodoba... zobaczymy jeśli komuś zaciekawi z chęcią napisze dalsze losy....
Post #3 22 Jun 2006, 13:02
Całkiem milutkie, ale...
ale: nie wiem, czy przeoczyłam, czy nie ma podane jakiej szkoły jest nasza mała pann troll?

Z początku magia szamańska zanikła żaden szanujący się ork i troll nie zajmował się już duchami żywiołów... Społeczność zaczęła się psuć każdy czarnoksiężnik zaczął przyzywać demony dla swoich własnych korzyści

Klasa dostepna dla:
Ludzie, Orki, Nieumarli, Gnomy

Poza tym, pierwsza klasa 😊
Post #4 22 Jun 2006, 13:09
wiem ze to klasa nie dostepna dla trolli ale musiaalem jakos to polaczyc... mozna to sze wytlumaczyc tym ze Trolle przestaly to praktykowac zamiast tego zajely sie szamnstwem a reszta ... no coz zostala 😀
Post #5 23 Jun 2006, 22:27
tos to siok!
ty sie naprawde postarales...

jest kilka razacych bledow... ale po co je wymieniac? jak raza, podejzewam, tylko mnie... ;]

jestem na tak...

chociaz jak zwykle... zawiewa super herosem ciutke (zarzuccie mi, ze belue tez jest herosem to dam po ryju... sylvanas jest matka wszystkich forsaken xD)

jestem bardzo na TAK!! ;]
Post #6 24 Jun 2006, 07:25
...czemu jestem zaskoczony... zawsze historie w moim wykonanu to bylo kaleczenie fantazy a tu... cos mi sie ne zgadza xD

Ps=pig czemu nie przyczepiles sie do cytatu...😀
Post #7 24 Jun 2006, 08:27
przyczepiles sie, ale nie chciales nic mowic... o!

Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026