📦 Tryb tylko do odczytu – prywatny serwer RPG-WoW «Mroczne Wrota» (~2006 r.)

praca zawody
« Wróć do forum  •  11 post(ów) w temacie 1 2
Post #1 28 Aug 2005, 22:11
jakie zawody chcielibyście uprawiać w naszym świecie gry...
Post #2 29 Aug 2005, 04:45
To może ja dam swój pomysł [jednocześnie z checią będę jeden z nich wykonywał]:

Poszukiwacz
Jest to osoba zajmująca znajdywaniem zamówionych rzeczy [np. jakiś mag chciałby rękawiczki typu cloth powyżej 30 arm, i wtedy płaci jakąś tam sumkę i poszukiwacz rusza w świat w poszukiwaniu tej rzeczy]

Górnik - hutnik
Chyba nie trzeba komentować, jest to osoba, która wydobywa i przetapia rudę [ale również tak jak poszukiwacz może otrzymywać zadania typu odnalezienia jakiego konkretnego rodzaju rudy]

Najemnik
Ktos idzie się bić i potrzebuje pomocy, ktoś potrzebuje ochrony przed natretnym graczem, ktoś chce iść na wyprawę w nieznane, ale nie w zapomnienie :]... to co robi? ... wynajmuje najemnika... albo nawet kilku...

Egzekutor
Ktoś chce kogoś zabić, to wyznacza nagrodę za jego głowę i wtedy egzekutorzy się nim zajmą

Łowca [należy sprecyzować czego: np. smoków, demonów, ogrów itd. itp.]
Jest to osoba specjalizująca się w polowaniu na konkretnych przeciwników... też do wynajęcia...

To tyle, z czasem napiszę wiecej...

Pozdrawaim!!!
Post #3 29 Aug 2005, 09:12
Chłopiec na posyłki(kurier)
Idz po to, po tamto. Przynieś to i tamto 😀.

Tancerz, tancerka
Umila czas w tawernie, na biesiadach.

Kowal
Kowal robi miecze, topory itp. Potem sprzedaje.

Przewodnik
Znawca świata np. prosisz go, żeby cie zaprowadził do *******, bo nie wiesz gdzie jest to miejsce i płacisz mu.

Jak bedę miała pomysł na inne zawody to zedytuje posta 😉
Post #4 30 Aug 2005, 10:07
Rzemieslnik
Osoba ktora wyrabia itemy na zamowienie np.jakis mag zamawia item ****** i ja mam uzbierac materialy i go stworzyc za satyfakcjonujaca wyplata 😛

Bodygourd
Osoba ktora bedzie wynajeta to ochrony osoby na okreslony czas.
Post #5 30 Aug 2005, 15:50
hehe to chce byc lowca bossow 😀 a taki lowca ma wylacznosc na bossy prawda 😀 😀 Egzekutor mi sie tez podoba ale wole lowce bossow
Post #6 30 Aug 2005, 18:58
QUOTE(ManguS)
hehe to chce byc lowca bossow 😀 a taki lowca ma wylacznosc na bossy prawda 😀 😀 Egzekutor mi sie tez podoba ale wole lowce bossow

Taki lowca bossów zabijal by bossy tylko na zlecenie i za kase :]
Post #7 12 Sep 2005, 11:49
tylko mi powiedzcie jak wy zamierzacie sie oglaszac by osoby ktore chcialy was wynajac wiedzialy gdzie maja szukac?😊 Moze by zrobic kanal w grze specjalnie na tego typy ogloszen. Lub tez umiescic w karczmie( tylko tu jest problem bo nie wiem czy tak sie da) tablicy gdzie kazdy moglby sie zapisywac podawac zawod, co wykonuje albo za jaka cene ma do sprzedania jakie przedmioty. Taki maly pomysl 😛
Post #8 12 Sep 2005, 13:57
Można by straż miejską zorganizować, która by pilnowała żeby na imprezach był spokój jakby ktoś się zaczął nawalać między sobą 😂
Post #9 12 Sep 2005, 15:07
Mi tam sie pomysł podoba :wink:
JA jak juz to pisalbym sie na gornika, kowala
Post #10 03 Oct 2005, 19:09
Kompan- osoba, którą się wynajmuje do zaatakowania Hordy/Sojuszu (osoba idzie samotnie badz z przyjaciolmi, lub idzie z toba i pomaga ci zabijac horde/sojusz)

Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026