|
Post #1
29 Aug 2005, 06:53
Witam wszystkich!
Napiszę tutaj kilka sposobów na samodzielne wyjście z tych błędów. Chciałbym również wyjaśnic, że błąd Unkown Enity występuje zazwyczaj (nie zawsze), przed błędem 132. Jeżeli stwierdziłeś, że: 1. Nie możesz porozmawiac z NPC'ami. 2. Nie możesz rzucac czarów. 3. Jak również nie możesz wykonac żadnej operacji, która ingerowała by w grę, Oznacza to, że właśnie wystąpił u Ciebie błąd Unkown Enity i po kilkunastu sekundach wystąpi błąd 132, po którym próba zalogowania uda się dopiero po 6 minutach, ponieważ nie wylogowałeś się przed wyjściem, więc nadal pozostajesz w grze dopóki server Ciebie nie wyrzuci. Sposoby na wyjście z błędów: 1. Zbliżenie - gdy stwierdzisz, że wystąpił u Ciebie błąd Unkown Enity, sprawdź jeszcze czy możesz coś powiedziec. Gdy nie, błąd wystąpił i masz jeszcze kilkanascie sekund, aż do wystąpienia błedu. - Zbliż kamerę do widoku pierwszoosobowego (rolką na myszce). - Podejdź do najbliższej ściany i spójrz sobie pod nogi. - Naciśnij ESC, następnie Logout. - Zamknij grę kombinacją klawiszy ALT + F4. 2. Ucieczka - gdy stwierdzisz, że wystąpił u Ciebie błąd Unkown Enity, sprawdź jeszcze czy możesz coś powiedziec. Gdy nie, błąd wystąpił i masz jeszcze kilkanascie sekund, aż do wystąpienia błedu. - przejdź swoją postacią jak najdalej od miejsca, w którym się znajdujesz. Najlepiej poza jakiekolwiek miasto, tak aby nie było wokoło Ciebie dużej ilości obiektów. - Naciśnij ESC, następnie Logout. - Zamknij grę kombinacją klawiszy ALT + F4. UWAGA! A. Jeżeli jakikolwiek sposób nie zadziałał, spróbuj wykonac go ponownie, przy czym w 1. punkcie przejdź kawalek dalej i powtórz operację. B. Może się zdarzyc, że nie wylogujesz się z gry po kliknięciu kombinacji ALT + F4, odczekaj więc 6 minut i zaloguj się do gry, jeżeli nadal jesteś pod wpływem błędu wykonaj punkt A. C. Może się zdarzyc, że podczas wykonywania W/W operacji Twoja gra zostanie zamknięta błędem 132, odczekaj zatem 6 minut po czym zaloguj się do gry, sprawdź czy nadal nie możesz wykonac interakcji i jeżeli nie - dokończ działanie, które zostało przerwane poprzez wystapnienie błędu. DOPIERO PO WSZELKICH W/W PRÓBACH ZAWOŁAJ GM'ÓW NA POMOC. |
|
Post #2
08 Sep 2005, 07:24
:wink: To jeszcze ja dołoże swoje :
Sposób jest dobry jak cie już wyrzuci, albo sam wyjdziesz zbagowany (czyli nie widać czatu, npce stoja albo nie ma itp) i nie mozesz wejść ponownie (odrazu wyrzuca #132): 1. Dostań sie do swojego ..World of WarcraftWTF 2. Otworz notatnikiem Config.wtf [b]3. I zmień wartości: SET cameraDistanceLast "coś tam" SET cameraPitchLast "coś tam" na: SET cameraDistanceLast "0" SET cameraPitchLast "90" 4. Zapisz zmiany. Powinno być lepiej, a już raczej nie wyrzuci ci #132 odrazu, możesz dzieś odejść spokojnie i przelogować się. |
|
Post #3
18 Mar 2006, 14:55
Ten sposób nic mi nie daje,wywala mnie zawsze ,nawet gdy robie nową postać i gdy gram na inny serwerze . Przeinstalowalem gre i nic to nie dalo, przeinstalowalem windowsa i tez to nic nie dalo.Nie mam pojecia od czego to jest.
jak widze jak mnie niechybnie wywala to aż sie caly gotuj. POMOCY!! |
|
Post #4
18 Mar 2006, 19:57
Moze masz cos nie tak z gra? (zakładam, ze przeinstalowywales ciagle ta sama)
|
|
Post #5
19 Mar 2006, 12:30
Moja gra jest wporządku,kiedyś gralem i mialem ten błąd ale żadko a pozatym moj koles tez gra na tym serwie a gre ma odemnie i jakos nic takiego mu sie nie dzieje. Ja juz nie mam zadnych pomysłów zeby to naprawic,poprostu próbowalem chyba wszystkiego.Moze jest jakis patch ,ktory to naprawia ale ja takiego nie znalazlem.
|
|
Post #6
19 Mar 2006, 12:32
moze to wina sprzetu? jaka karta itd?
|
|
Post #7
19 Mar 2006, 12:35
Jak już napisałem wczesniej działało a sprzętu nie zmieniałem, wszystko było OK aż nagle zaczely sie problemy.
|
|
Post #8
19 Mar 2006, 12:41
A jeśli chodzi o karte to mam GeForce6600 Ultra/1780 256 MB DDR ,moze ktoś mi coś doradzi :/
|
|
Post #9
19 Mar 2006, 15:06
Sproboj sterowniki przeinstalowac..
Moze masz cos z koscmi ramu? Masz problemy z innymi grami/programami? |
|
Post #10
19 Mar 2006, 15:13
Tylko z wowem mam takie problemy,ze sterownikami tez kombinowałem,a ramu mam 512DDR+256DDR+256DDR w sumie 1GB ale jesli ram jest winien to i tak tego nie sprawdze bo jak?
|
| Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026 |