📦 Tryb tylko do odczytu – prywatny serwer RPG-WoW «Mroczne Wrota» (~2006 r.)

Unkown Enity, 132
« Wróć do forum  •  10 post(ów) w temacie
Post #1 29 Aug 2005, 06:53
Witam wszystkich!

Napiszę tutaj kilka sposobów na samodzielne wyjście z tych błędów.

Chciałbym również wyjaśnic, że błąd Unkown Enity występuje zazwyczaj (nie zawsze), przed błędem 132.

Jeżeli stwierdziłeś, że:
1. Nie możesz porozmawiac z NPC'ami.
2. Nie możesz rzucac czarów.
3. Jak również nie możesz wykonac żadnej operacji, która ingerowała by w grę,

Oznacza to, że właśnie wystąpił u Ciebie błąd Unkown Enity i po kilkunastu sekundach wystąpi błąd 132, po którym próba zalogowania uda się dopiero po 6 minutach, ponieważ nie wylogowałeś się przed wyjściem, więc nadal pozostajesz w grze dopóki server Ciebie nie wyrzuci.

Sposoby na wyjście z błędów:

1. Zbliżenie

- gdy stwierdzisz, że wystąpił u Ciebie błąd Unkown Enity, sprawdź jeszcze czy możesz coś powiedziec. Gdy nie, błąd wystąpił i masz jeszcze kilkanascie sekund, aż do wystąpienia błedu.

- Zbliż kamerę do widoku pierwszoosobowego (rolką na myszce).

- Podejdź do najbliższej ściany i spójrz sobie pod nogi.

- Naciśnij ESC, następnie Logout.

- Zamknij grę kombinacją klawiszy ALT + F4.

2. Ucieczka

- gdy stwierdzisz, że wystąpił u Ciebie błąd Unkown Enity, sprawdź jeszcze czy możesz coś powiedziec. Gdy nie, błąd wystąpił i masz jeszcze kilkanascie sekund, aż do wystąpienia błedu.

- przejdź swoją postacią jak najdalej od miejsca, w którym się znajdujesz. Najlepiej poza jakiekolwiek miasto, tak aby nie było wokoło Ciebie dużej ilości obiektów.

- Naciśnij ESC, następnie Logout.

- Zamknij grę kombinacją klawiszy ALT + F4.

UWAGA!

A. Jeżeli jakikolwiek sposób nie zadziałał, spróbuj wykonac go ponownie, przy czym w 1. punkcie przejdź kawalek dalej i powtórz operację.

B. Może się zdarzyc, że nie wylogujesz się z gry po kliknięciu kombinacji ALT + F4, odczekaj więc 6 minut i zaloguj się do gry, jeżeli nadal jesteś pod wpływem błędu wykonaj punkt A.

C. Może się zdarzyc, że podczas wykonywania W/W operacji Twoja gra zostanie zamknięta błędem 132, odczekaj zatem 6 minut po czym zaloguj się do gry, sprawdź czy nadal nie możesz wykonac interakcji i jeżeli nie - dokończ działanie, które zostało przerwane poprzez wystapnienie błędu.

DOPIERO PO WSZELKICH W/W PRÓBACH ZAWOŁAJ GM'ÓW NA POMOC.
Post #2 08 Sep 2005, 07:24
:wink: To jeszcze ja dołoże swoje :

Sposób jest dobry jak cie już wyrzuci, albo sam wyjdziesz zbagowany (czyli nie widać czatu, npce stoja albo nie ma itp) i nie mozesz wejść ponownie (odrazu wyrzuca #132):

1. Dostań sie do swojego ..World of WarcraftWTF

2. Otworz notatnikiem Config.wtf

[b]3. I zmień wartości:

SET cameraDistanceLast "coś tam"
SET cameraPitchLast "coś tam"
na:
SET cameraDistanceLast "0"
SET cameraPitchLast "90"

4. Zapisz zmiany.

Powinno być lepiej, a już raczej nie wyrzuci ci #132 odrazu, możesz dzieś odejść spokojnie i przelogować się.
Post #3 18 Mar 2006, 14:55
Ten sposób nic mi nie daje,wywala mnie zawsze ,nawet gdy robie nową postać i gdy gram na inny serwerze . Przeinstalowalem gre i nic to nie dalo, przeinstalowalem windowsa i tez to nic nie dalo.Nie mam pojecia od czego to jest.
jak widze jak mnie niechybnie wywala to aż sie caly gotuj.
POMOCY!!
Post #4 18 Mar 2006, 19:57
Moze masz cos nie tak z gra? (zakładam, ze przeinstalowywales ciagle ta sama)
Post #5 19 Mar 2006, 12:30
Moja gra jest wporządku,kiedyś gralem i mialem ten błąd ale żadko a pozatym moj koles tez gra na tym serwie a gre ma odemnie i jakos nic takiego mu sie nie dzieje. Ja juz nie mam zadnych pomysłów zeby to naprawic,poprostu próbowalem chyba wszystkiego.Moze jest jakis patch ,ktory to naprawia ale ja takiego nie znalazlem.
Post #6 19 Mar 2006, 12:32
moze to wina sprzetu? jaka karta itd?
Post #7 19 Mar 2006, 12:35
Jak już napisałem wczesniej działało a sprzętu nie zmieniałem, wszystko było OK aż nagle zaczely sie problemy.
Post #8 19 Mar 2006, 12:41
A jeśli chodzi o karte to mam GeForce6600 Ultra/1780 256 MB DDR ,moze ktoś mi coś doradzi :/
Post #9 19 Mar 2006, 15:06
Sproboj sterowniki przeinstalowac..
Moze masz cos z koscmi ramu?
Masz problemy z innymi grami/programami?
Post #10 19 Mar 2006, 15:13
Tylko z wowem mam takie problemy,ze sterownikami tez kombinowałem,a ramu mam 512DDR+256DDR+256DDR w sumie 1GB ale jesli ram jest winien to i tak tego nie sprawdze bo jak?

Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026