📦 Tryb tylko do odczytu – prywatny serwer RPG-WoW «Mroczne Wrota» (~2006 r.)

RESPOWN BOSSOW
« Wróć do forum  •  7 post(ów) w temacie
Post #1 30 Aug 2005, 10:33
Ten temat, kieruje do wszystkich graczy a takze do Adminów. Wszyscy widzimy co się dzieje,

:arrow: okupacja lokacji bossów - co nie dziwi, bo jak nie poczekasz to nigdy nie zastaniesz bossa żywego :cry:
:arrow: kradzieże xp i itemów !!!!! ( co najbardziej smuci :cry: )
:arrow: handel itemami (horendalne ceny - bo ciężko zdobyć :cry: )
i pewnie jeszcze wiele innych rzeczy, które nie nadają przyjemnego klimatu grze.

Wiem, że admini starają się tak ustawić grę by była ona wyzwaniem dla każdego, by zmuszała do wspólnego działania, myślenia ... i to jest fajne ale to dziala do pewnego momentu ... a potem niestety jest to o czym pisalłem wczesniej :?

Moim zdanie tak długi respown nie sprzyja klimatowi rozgrywki - powstają kłótnie kto był przed kim i komu sie należy kolejka - i wcale sie nie dziwię bo jak masz czekać 3-5 godzin na następnego bossa i do tego może przyjść ktoś kto ci zabierze xp albo itemy to ....człowieka trafia. Wiem, że nie chodzi tylko o "siekanie" bossów, ale to one dają to czego większość z nas potrzebuje.

:idea: Moja propozycja jest taka : respown bossów 30-60 minut i normalny drop

To jest oczywiscie propozycja, powiedzcie co o tym myślicie, można to wprowadzić na jakiś czas i zobaczyć co się będzie działo.

:| I jeszcze jedno : większość bossów jest na kontynencie aliantów - czemu tak mało w Kalimdorze??
Post #2 30 Aug 2005, 10:49
To nie jest serwer H'n S tylko RPG... Dziękuję za propozycję, ale nie skorzystamy. Dziwne jeszcze, że nikt mnie nie zgłosił, że takie expiarstwo na serwerze jest.... Dzięki, zajmę się tym.
Post #3 30 Aug 2005, 11:03
Ps. Czemu tak mało jest w Kalimdorze? Bo większość graczy jest po stronie Aliantów i nie daje spokoju MG, którzy mają działać po obu stronach.
Post #4 30 Aug 2005, 11:13
Witam.
W zupełności sie zgadzam z Rumburaqiem. Przy dotychczasowym respownie Bossów jest chyba nie uniknione nagminne obleganie Bossów, handel itemkani za bardzo wygórowane ceny (np. tarcze dla szamana kupiłem za 100 goldów a w sklepie bym ją sprzedał za 8 goldów), kradzierz itemków oraz expa z Bosów na które sie czeka stanowczo za długo. Atmosfera zaczyna byc coraz gorasza i denerwująca. Denerwujące jest zarówno czekanie na Bossy jak i wszyskie formy kradzierzy i handlu za kupe kasy.
Zamiast gry zespołowej robi sie kolejki do Bossów i rywalizacje kto wczesniej wytłucze wszystkie Bossy. Może niedługo bedą zapisy albo "kartki" na Bossy jak za czasów komuny.
Propozycja Rumburaqa aby obniżyc respown jest bardzo dobra.
Moja propozycja jest jeszcze taka żeby repown trwał maksymalnie 30 min przy dotychczasowym droopie, przy ewentualnym obniżeniu expa (np. od 1/3 do max 1/2 tego co jest teraz).
Prosze adminów o jakieś kroki w tym kierunku.
Pozdrawiam.
Post #5 30 Aug 2005, 16:03
Wchodze do gry mam nadzieje ze wkoncu z jakiegos bossa wypadnie mi itemek z setu. Patrze a tu horda i u onyxi i w mc i u uldman Tuningowanie bossow raczej nie wystarczy... Na expie z bossow mi nie zalezy tylko na itemach wiec moze drop zwiekszyc wtedy szybko taki druid mag szaman itd uzbiera se itemki i byc moze by przestal dalej tluc bossy... Chociaz mozecie zrobic tutnig bossow i drop zwiekszyc wtedy jestem ciekawy co sie bedzie dziac 😀
Post #6 30 Aug 2005, 16:12
to jest lekka przesada... BOSSY sa stuningowane az nad to...!! 13k dmg od ragnarossa :wink: bez sensu :shock:
Post #7 30 Aug 2005, 16:57
Tam powyrzej kupiles tarcze za 100 golda ??? U kogo... ???
A z bosami to przesada 13 k obrarzen (wiekszosc graczy ma ponizej 10k hp...) chociaz pojda w 20 to nie maja szans... Wnet trza bedzie isc calym serwerem na jednego ... 😊

Pozdrawiam...

Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026