|
Post #1
31 Aug 2006, 08:23
Dobrze widze, że Ket już zajęła się tym podziałem:
GMow podzielił bym na 3 grupy: - Skrypterzy - Rekrutacja - eventy Skrypty Temp – nikomu nie trzeba mówić dlaczego, facet ma do tego głowę i umiejętności.o jakich innym może się tylko śnić. Marian – odwalał czarną robotę na Goblinie (Naprwa questów, budowanie itemów na zamówienie, które potrzebne były do eventów) Jeszcze jeden KTOŚ do nich i jest mocna ekipa która udźwignie zapotrzebowanie na poprawki i wspomoże resztę GMów (tych od eventów). proponuje Nexcieka troche siedził na serwerze i podstawy a może coś więcej zna. Rekrutacja Na Goblinie mieliśmy 6! GM od rekrutacji: 5 od oceny opisów i 2 od sesji na IRCu Thosrten – nikomu nie trzeba przedstawiać Hunter(GORD) – równie srogi w ocenach co Tohrsten pokazywał to i na MW i na Goblinie Sam’ – zdolny chłopak nadaje się do tej pracy ale jest leniwy i możemy go rzadko widywać. Szu – Młody ambitny i zna się na tym 5 – różnie był to Ciamek, Misiek a nawet Ket ona się najlepiej wywiązywała i takiej osoby należy szukać. Z MW rzucili się w oczy: Pixar o którym wspominała Ket i William_dr swojego czasu oceniał sporo opisów i nie szczędził konstruktywnych uwag (a teraz znany jako cptChak) Z tego co słyszałem było masowe przesłuchanie GMow na tę funkcje i między innymi Jontas się zgłosił. Obiektywnie patrząc (to mój bart jak ktoś nie wie) facet lubi czytać i nadał by się do tego ale też jest leniwy i nie obowiązkowy a znam go lepiej niż wy. Więc sami podejmiecie te decyzje. Można go wziąć na próbę zresztą tak jak i Miśka. Eventy Najcięższy orzech do zgryzienia. Podział na dwie frakcje na Goblinie odbył się na podstawie tego kto zna lepiej jaką frakcję i w jakiej frakcji będzie grał. Tutaj proponuję: Versus – nie wiem czy chciał byś się zająć Hordą? Hunter – głównie jednym eventem ale bardzo skomplikowanym Xeno – zajmować się miał wszystkim co dotyczy walki (regulamin walki, turnieje, bitwy) Leman – góra pomysłów i rozsądny facet zajmował się stroną Hordy Siebie – mogę zając się spokojnie Przymierzem (jednak moje eventy głownie łączą obie frakcje więc dostałem pozycje głównego GM od eventów na Goblinie) Szu - pomagał Lemanowi Sam – pomagał mi. Do tego była grupa graczy która miała pomagać przy eventach wczuwać się w postać którą im się przydzieli. Dostali odzilen konto do tego celu a my zapewnialiśmy im wyposażenie etc. Z MW część ludzi już się zaangażowała. Nie znam ich nie wiem jak grają więc nie mogę ocenić obiektywnie czy będą w stanie wczuwać się w odgrywane postaci nazwijmy to na zamówienie. Mowa tu o Hartim oraz Sandgrimie (przepraszam jeżeli przekręciłem). Tak to wyglądało na Goblinie i ten system się sprawdzał i za dużo GM to moim zdaniem nie problem jeżeli każdy wie co ma robić i to robi. Nie ma zbędnego burdelu. Na koniec : Leman – może mi się uda go przekonać ale będzie ciężko dla mnie osobiście była by to strata. Marian – przekonajcie go bo jest bardzo pracowity Hunter – razem z Hotem powiedzieli że nie wrócą szczerze nie widziałem go sto lat i nie wiem co się z nim dzieje. I oczywiście Hotshot – sporo siedział w skryptach i ile zrobił dla klimatu nie trzeba nikomu mówić. |
| Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026 |