📦 Tryb tylko do odczytu – prywatny serwer RPG-WoW «Mroczne Wrota» (~2006 r.)

WoW.exe OPENGL
« Wróć do forum  •  28 post(ów) w temacie 1 2 3
Post #1 08 Sep 2005, 09:26
Z moich badań wynika, że przy przestaweiniu grafiki w World of Warcraft na OPENGL - gra zaczyna chodzić płynniej i szybciej.

Jedynym problemem na jaki się napotkałem, było miganie textur przy użyciu kart ATI.

A. Za pomocą Hexeditora zmodyfikowałem plik WoW.exe tak, aby temu zapobiec.
Zmodyfikowany przeze mnie plik WoW.exe prawidłowo obsługujący OPENGL możesz ściągnąć tutaj:

http://rapidshare.de/files/4853913/WoW.exe.html

B. Aby uruchomić grę w OPENGL wykonaj poniższe kroki:

1. Wejdz do katalogu WTF w katalogu gry (np. D:GryWorld of WarcraftWTF)
2. Utwórz kopie zapasową pliku config.wtf.
3. Zedutyj plik config.wtf dowolnym edytorem textu, i dpoisz tam linijkę:

SET gxApi "opengl"

Po dodaniu tej linijki na samej górze wszystko powino wyglądać mniejwięcej tak:

SET gxApi "opengl"
SET hwDetect "0"
SET gxResolution "1024x768"
SET gxRefresh "60"
SET gxMultisampleQuality "0.000000"
SET fullAlpha "1"
SET doodadAnim "0"
SET lodDist "100.000000"
SET SmallCull "0.070000"
SET DistCull "500.000000"
SET farclip "177"
SET particleDensity "1.000000"
SET unitDrawDist "300.000000"
SET movie "0"

4. Zapisz plik config.wtf, a następnie uruchom grę World of Warcraft.

W przypadku niektórych kart, ilość klatek na sek może ulec zmniejszeniu. W tym przypadku przywróć plik config.wtf i uruchom normalnie grę.

Wyżej wymienionego pliku WoW.exe używaj tylko wtedy, gdy występuje u Ciebie migotanie ekranu w przypadku uruchomienia gry w trybie OpenGL(aby to sprawdzić wykonaj tylko punkt 😎.
Post #2 08 Sep 2005, 10:57
Tryp open GL zmniejsza też ilość błędów # 132, tak twierdzi BLLlz
Post #3 12 Sep 2005, 10:20
Jak działa W0W pod OpenGL to nareszcie można będzie sobie zagrać pod Linuxem! Śmierć dla Windowsów!!!!
Post #4 13 Sep 2005, 13:25
World Of Warcraft was unable to start up 3D acceleration i się wyłacza ... lol to sie na GF dzieje ...
all zrobilem tak jak napisane ... i ....

pomysł dobry tylko jeszcze troche wykonanie leży ... 😀
Post #5 13 Sep 2005, 15:22
A masz zainstalowane sterowniki do OpenGL?
Post #6 14 Sep 2005, 04:40
a jak myślisz ? No chyba żeby coś robić z OpenGl to trzeba wpierw go mieć logicznie myśląc ...

Wystarczy chyba jak mam stery najnowsze od karty graficznej Direct 9.0 i OpenGl 2.0 w sterech juz jest ...
Post #7 14 Sep 2005, 05:54
Jeżeli uruchamiasz grę w trybie OpenGL BEZ potrzeby nakładania tego .execa to tego nie rób. Używa się go tylko w ostatecznosci, gdy wstępuje u Ciebie migotanie obiektów w grze.
Post #8 14 Sep 2005, 06:17
1 udalo mi się właczyc Wowa w trybie OpenGl ale strasznie skokowo dzialal nawet zmiejszanie rozdzielczości itp. nic nie daje(Gra działa nawet nawet ale myszka tak fika skokowo , że szok ) ... chyba lepiej działa pod Directem na GF i ogolnie Nvidii...

właśnie bez tego exa poszlo no ale....
Post #9 14 Sep 2005, 08:27
A jak myślisz? No, chyba żeby coś robić z OpenGL to trzeba w pierwszej kolejności go mieć logicznie myśląc...

Wystarczy chyba, jak mam sterowniki najnowsze od karty graficznej Direct 9.0 i OpenGL 2.0 w sterownikach już jest...

Myślę, że olewasz to, co ktoś do Ciebie pisze.
Nie masz sterowników z bibliotekami OpenGL po tym, co napisałeś, jestem pewien, że używasz nadal sterowników z Direct3D

A DirectX do OpenGL to nie ma nic, mogłoby go nawet nie być, tyle że Windows go potrzebuje.

www.nvidia.pl
Post #10 14 Sep 2005, 08:31
// Post skasowany powodowa? b?ad w bazie danych \\

Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026