📦 Tryb tylko do odczytu – prywatny serwer RPG-WoW «Mroczne Wrota» (~2006 r.)

W co graliście?
« Wróć do forum  •  22 post(ów) w temacie 1 2 3
Post #11 17 Sep 2005, 12:30
Cały czas powtarzaja się klasyki RPG (NVM / BG /Gothic / / Diablo 1 & 2 + battlenet/etc.) Nigdy ich nie trawilem za bardzo choc Nvm + dodatk / Gothica / Diablo 2 + ES przeszlem od początku do końca ... są to tylko gry przezmaczone (głownie) do singleplayer .... Gry MMORPG to dopiero ... i nieśmiertelny klasyk tego gatunku Mu Online (mu=nic dla tych co nie wiedzą) dupery / chakery / chamstwo i ogólny rozpierdziel to jest to co tygrysy lubia najbardziej ...6~7 czy 8 miechów spędzonych na ta gra
180++ lvl SM (R.I.P) (glidia Araruth) ehhhh ...Starcia Glidii z calego swiata ... Izrael / Indonezja (pinoY'e) / Usa / Brazylia / nawet Grenladia no po prostu caly Świat ...
Jak się wyszlo z Devias (kims kto miał skrzydla ) to od razu zbiorowisko N... az milo bylo.. ehh jak chmara (15~20~30 luda) biegało za Toba caly czas ...Tylko po to zeby Cie poogladać & pogadać alboi dostać troche Zenkow (kasa) no i to jeszcze ze to tej pory wiem jak sie przywitac w 5~7 jezykach i nie tylko przywitać pozdrawić tez umiem ładnie kogos : "Chupame la pinga " (hehe) (żart)
Pozniej chcieli odmlodzic Mu Online i zrobili Supreme Destiny ale to juz nie chwycilo tak jak MU moze dla tego , że za prawdziwa kase $ można bylo zdobywać itemy(scrolle N/M/A) które dawały 1000% szybszy lvl ...
Na szczęscie teraz ma wyjsc (w 3q roku ) 2 dziecko programistów MU online ... Wg. mnie 1/2 osob które graja w Wow/Mu/GTH/SD/Kal/Gw/COH&etc.. przeżuci się na Ta gierkę ...
Jeszcze jest massa MMORPG o których nawet nie warto wspominac NP.cronous (bleh)
Post #12 17 Sep 2005, 12:40
No ja gralem w tibie ale to dluga historia i powiem ze ta gra zniszczyla mi zycie pie****eni brazylijczycy i reszta tych maniakow, ale nie bede sie na ten temat rozwijal. Gralem oczywiscie w Diablo I, II i takie tam inne w co graja wszyscy ludzie na ziemi.

Ale takie gry na komputurze to nic w porownaniu z systemami typu jak to juz zaznaczyla KEt warhamer FRP, D&D(chociaz jestem zwolennikiem WFRP) i wszystkie inne gry ktore pozwalaja nam sie wcielic w kogo tylko chcemy, doznania o wiele lepsze niz w grach na komputzerze, zawsze gra sie z kumplami jak Mg jest fajny to czujesz taki klimat ze ci ciarki przechodza po plecach. Pozniej jak juz sie konczy przygoda jeszce przez jakies 2-3h sie rozmawia o wpadkach na sesji, no i zawsze przy tym jest duzo smiechu. Polecam kazedemu ja juz gram ponad 4 lata wiec mozna mowic ze juz jestem zarazanoy i to w duzym stopniu...
Post #13 17 Sep 2005, 13:57
Trzeba przyznać, że papierowe RPG wymiata... Jesłi tylko ma się dobrego mistrza gry i umiejętności oragnizacyjne (kto próbował, ten wie 😀)
Post #14 17 Sep 2005, 15:39
Ja grałem w Diablo Lord of Destruction.Takto gram tylko w mojego ukochanego WoWa^^
Post #15 19 Sep 2005, 11:31
MMORPG: Ultima Online (~2,5 roku na Clair's Lair).
Jesli chodzi o namiastki RPG to niesmiertelny Fallout 2.
Hack & Slash (nie mylic z RPG!) to Diablo 1 i Diablo 2.

RPG terenowe w postaci LARPa: Isbandia VI, VII i VIII, pomniejsze LARPy pominalem.

RPG kartkowe: Dungeons & Dragons, no i oczywiscie moja ukochana, ulubiona i jedyna wybranka, postapokaliptyczny system RPG, Neuroshima, ktora mialem zaszczyt prowadzic.

Sprostowanie: Tibia, MU Online i wszelkie gry tego typu to nie jest zadne RPG. :-]
Post #16 19 Sep 2005, 12:05
QUOTE(mejler)
MMORPG: Ultima Online (~2,5 roku na Clair's Lair).
Jesli chodzi o namiastki RPG to niesmiertelny Fallout 2.
Hack & Slash (nie mylic z RPG!) to Diablo 1 i Diablo 2.

RPG terenowe w postaci LARPa: Isbandia VI, VII i VIII, pomniejsze LARPy pominalem.

RPG kartkowe: Dungeons & Dragons, no i oczywiscie moja ukochana, ulubiona i jedyna wybranka, postapokaliptyczny system RPG, Neuroshima, ktora mialem zaszczyt prowadzic.

Sprostowanie: Tibia, MU Online i wszelkie gry tego typu to nie jest zadne RPG. :-]

To Twoje sprostowanie to tylko opinia i to bardzo kiepska..... niestety...

Sprostowanie zgodne z prawda !!!

Mu Online

kategoria: gry MMO / cRPG | wydawca: Webzen Inc.
Internetowa gra typu MMOcRPG, umożliwiająca użytkownikom z całego globu ziemskiego egzystowanie w fantastycznym świecie. Rzeczone uniwersum wykreowano w oparciu o kontrowersyjną teorię, spopularyzowaną za sprawą twórczości literackiej Jamesa Churchwarda, na temat istnienia w czasach prehistorycznych kontynentu o nazwie Mu

a teraz tak dla porównania :

kategoria: cRPG / gry MMO | wydawca: Vivendi Universal Games | dystrybutor: CD Projekt
Gra z gatunku cRPG przeznaczona do rozgrywki w trybie massive multiplayer online. Akcja przenosi tysiące graczy z całego świata do fantastycznego świata Warcraft’a, gdzie mogą poznawać jego tajemnice i legendy, odkrywać nigdy wcześniej nie widziane tereny oraz uczestniczyć w wielkich przygodach i krwawych bitwach.

Wiesz czego to Opis Wow'a...!!! więc piszać takie bzdury na temat Mu ..obrażasz też graczy Wow'a.
Żeby nie było , że ja to sam wymysliłem Opisy sa z www.gry-online.pl
Post #17 19 Sep 2005, 12:22
N.O.TMG
Po 1. Nie zycze sobie, aby ktos obrazal mnie, no chyba, ze ja tez bede obrazal, jesli chcesz sie tak zachowywac zapraszam do sejmu RP. Piszesz o obrazaniu sam obrazajac.
Po 2. To, ze wydawcy, czy recenzenci pisza sobie, ze dana gra jest RPG czy nieRPG mozesz sobie wsadzic, dla mnie to jest zwykly marketing, tez bym promowal swoj produkt w taki sposob, jesli wiedzialbym, ze to przyniesie zyski.
Po 3. Moje rozroznienie RPG i nieRPG jest nieco glebsze niz to co jest pisane na stronach www typu gry-online. Otoz polega ono na tym co sie dzieje w danej grze. W praktyce WoW nie jest do konca RPG, zalezy to tylko i wylacznie od administracji serwera i silowego wpajania klimatu, zeby namiastke RPG utrzymac. Zadna gra w ktorej sa poziomy doswiadczenia nie prowadzi do RPG, prowadzi do kogzu postaci, zeby byc-elo-mastah, miec najlepsze itemy i kopac wszystkich innych po dupsku. Chcesz zobaczyc RPG? To polecam systemy "kartkowe", albo terenowe LARPy, idz tam, pograj chociazby 15 minut i zobaczysz co to jest RPG.
Po 4. Zwroc uwage na rozwiniecie skrotu RPG - Role Playing Game, pokaz mi to odgrywanie w siekaniu potworow, zbieraniu itemow i pogoni za levelem, bo ja tego nie widze.
Post #18 19 Sep 2005, 12:49
Niech ludzie rozsądzą o Moich i Twoich przemysłeniach na temat RPG...

Mam pomysł jak to zrobić : Topic na Najwiekszym Forum MMORPG & RPG . tzn na WwW.Mu.Xp.Pl
skoro nie uznajesz innych stron WwW.
A mianowicie :

Która Gra trzyma bardziej klimat RPG MU Online ( napisana z reszta na podst. ksiazki Fantasy)
czy Wow...[Wyprodukowana przez fantastyczych chinoli ]

A co do obrażania jak Ty czułeś jakoś głupia aluzjie w tym 7~8 elementowym zdaniu . To I'm very Sorry.. :padam:

Po 4. Zwroc uwage na rozwiniecie skrotu RPG - Role Playing Game, pokaz mi to odgrywanie w siekaniu potworow, zbieraniu itemow i pogoni za levelem, bo ja tego nie widze.

Czy Ty teraz mówisz o Wow czy Mu czy jakieś innej grze ... Ten opis pasuje do wszystkiego , to od ludzi zalezy czy Oni zrobia Sobie klimat RPG czy nie ...Jesli sa odpowiedni ludzie to w kazdej grze która sie do tego nadaje da sie zrobić KLIMAT RPG

Grałem w Mu kawał czasu i jako jedyny pisałem w tym Topicu o Mu Online i Ty powiedziałeś najgorszą rzecz dla kogoś kto kiedyś :serce: Mu 😛 , że to nie RPG . Bardziej obrazileś Mnie niż ja Ciebie... :rozpacz: :rozpacz:

Dobra kończe ten Topic : )

PoZdRo.
Post #19 19 Sep 2005, 13:27
No nie wiem dla mnie Mu to wielki shit 😊 bez obrazy dla graczy mnie sie nie podobalo wogole... Tak jak powiedzial Mejler ze najlepsze rpg to gdzie jest klimat i czuje sie ta cala tajemniczosc sa wlasnie systemy gier fabularne gdzie jest karta postaci nie zdobywa sie lv gdzie sa znajomi i mozna sie swietnie bawic i to mozna dopiero pokazac jak odgrywa sie swojapostac... Ale nie przekreslajmy innych gier np Takiego Wow'a :hyhy: , nawet jezeli to nie jest rpg mnie sie tam podoba. Ale zdaje mi sie, poprostu teraz pojecie Rpg stalo sie bardzo ogolne i dostepne dla reszty swiata bo kiedys to bylo podziemie, a teraz kazdy ci powie ze wie co to rpg...tylko nie kazdy to czuje :luka:
Post #20 19 Sep 2005, 19:40
Na tema Mu nie bede sie wypowiadal bo gralem raczej krotko i nie bardzo mi sie spodobalo w dobie gier rpg graficznie porownywalnych z widokiem za oknem 😀
Ja natomiast gralem w Diablo II ( przeszedlem cala gre raz), Gothic I ( 5 razy), Gothic II (3 razy) + Noc Kruka (1 raz), Never Winter Nights ( pol raza 😀), Morrowind (2 razy) + Tribunal (1 raz) i nie pamietam co jeszcze.
A z MMORPG to nic poza Wowem bo mam neta od nie dawna :zawstydzony: ( Mu nie licze bo to tylko pare godzin u kolegi). Natomiast zalozycielowi tematu polecam prawdziwe rpgi jak to ktos wczesniej napisal "papierowe", a konkretnie Warhammera (oficjalnie najbardziej popularne rpg w Europie, a nowa 2ed. zostala uznana za najlepszy system (gre) roku 2005 😀
Tu tez bije uklon ( :padam: ) wszystkim przedmowca ktorzy docenili to wspaniale dzielo grupy Angoli 😀

Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026