|
Post #1
18 Aug 2005, 01:15
:?: Prosze o pomysły uwagi co i jak chcielibyscie prowadzić postacie, albo jak miałby wyglądac RPG waszym zdaniem u nas na serverze?
Jednocześnie przypominam o OPISANIU swojego bohatera w odpowiednim temacie u nas na forum TUTAJ :!: |
|
Post #2
18 Aug 2005, 08:57
ja mam prosta rade na temat nie odgrywania rol/psucia klimatu:
I. Kary Wprowadzcie kary za psucie klimatu. Pierwsze przylapanie - upomnienie, drugie przylapanie - poziom w dol, trzecie przylapanie - 5 poziomow w dol. CZWARTE - kasacja konta II. Gdzie mozna mowic normalnie? Bez odgrywanie postaci 1. wszedzie ale wpisujac przed wypowiedzia "NRPG" 2. w czasie handlu III. Event Wprowadzcie event o nazwie np. Poszukiwania albo poolowanie. Polegacto ma na tym ze jezeli w czasie gry ktos psuje klimat np. spotykam czarodziejke. mowie: "witaj pani. twa uroda mnie onismiela" a ona otpowiada: "Ej, rozmawiasz z chlopcem :-). Mam na imie Zenek". Jezeli znajdziemy kogos takiego kto psuje klimat chociarz my wczuwamy sie w role naszej postaci to robimy wtedy SCREENSHOT'a i wysylamy do admina/GM. Za znalezienie takiego gracza non-RPG powinny gyc codziennie nagrody. zalezne od poziomu znalazcy np. postac na 1 lvl powinna dostac 10 silver za jednego a na 40 lvl odpowiednio wiecej. Nagrody musza byc kuszace zeby ludziom sie chcialo wysylac screenshoty. Jezeli zastostujecie to to bardzo szybko na serwerze beda tylko gracze RPG i nikt nie bedzie gadal tym o czym poszukiwacze przygod z WoW nie moga wiedziec. |
|
Post #3
18 Aug 2005, 09:49
wow... to to ambitne jest... 😀 i wporzo...
|
|
Post #4
18 Aug 2005, 10:07
popieram popiearm :twisted: :mrgreen: :twisted:
|
|
Post #5
18 Aug 2005, 10:23
I tym sposobem rozwinie sie płatne donosicielstwo na serwerze...szkoda gadac...
|
|
Post #6
18 Aug 2005, 10:28
o tym to nie mówie... nie popieram... a jeśli chodzi o donosy to myśle.. ze w granicach rozsądku... każdy kto chce i gra w klimacie sam bedzie sie meczył i sam zgłosi co 3eba a nagroda za to to bedzie zachowanie klimatu i porzadku
|
|
Post #7
18 Aug 2005, 11:12
no to gdzie wysylac te screeny?
|
|
Post #8
18 Aug 2005, 11:16
pare tematów wyżej SĄD
|
|
Post #9
18 Aug 2005, 11:53
:arrow: uwazam ze cos takiego nie ma sensu, tzn szczelanie na każdego kogo popadnie - jak komus bedzie brakowalo hajsu to pomysli sobie tak "szczele kogos ze nie trzyma klimatu i bedzie na nowego armora", wg mnie cos takiego nie ma sensu, owszem mozna szczelac ze ktos nie trzyma klimatu ale juz bez zadnych nagrod (osobiscie nienawidze konfidentow :evil: )
a przed wprowadzeniem czegos takiego (nagrod za szczelanie) trzebaby sie powaznie zastanowic - bo to zmieni calkiem oblicze tego serwera, tyle od mnie :| |
|
Post #10
18 Aug 2005, 15:08
Popieram luxusa.
|
| Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026 |