|
Post #21
20 Aug 2005, 21:56
nie powiedzialbym ze istnieje definicja "klimatu RPG".... Bo co to niby ma znaczyc?? ze zamiast powiedziec "2 metry" powiem "1/2 ogona smoka" :?: No i co to zmieni :?: Oprocz tego że bede sie bardziej pompowal zeby wykombinowac co znaczy jakies dziwne okreslenie czegos :?: To w jaki sposob ktos gra powinno byc indywidualna kazdego gracza... Pewne zasady moze definiowac gildia, ale niekoniecznie... jestem sklonny sie powtorzyc... niech kazdy gra jak chce... oczywiscie mozna kombinowac by wymyslic rodzaj slangu serwerowego... ale nadal uzywanie go jest indywidualna kazdego z osobna... takze o czym ta dyskusja??
Juz nie bede sie sprzeczal z tymi historiami postaci... nie wiem co to mialo na celu... NIe wiem moze mi powiecie że "nie czuje tego", ale czytajac wiekszosc historyjek(oczywiscie zdarzaja sie wyjatki-jak wszedzie) mozna uznac ze pomysl spalony... A jak dostalem PW od IPKISSa ze moj opis jest niekompletny bo nie napisalem wagi i wzrostu to juz mi sie rece zalamaly... :roll: ale coz... Ale powodzenia jak na razie (pomijajajac paralizujace problemy z netem) ja gram i bede gral dopoki mi sie nie znudzi albo zasady mnie przerosna 😛 pozdro |
|
Post #22
20 Aug 2005, 22:40
po pierwsze zeby to bardziej przyponinalo RPG to questy musza byc duzo bardziej efektywne niz zabijanie bezmyslne (typowy hack and slas w stylu diablo) potworow. Doswiadczenie za potwory powinno byc 3 razy mniejsze a za questy 5 razy wieksze.
po drogie eventy musza musza sie rozgrywac w stylu rpg a nie ze napadaja smoki albo ze szukamy siebie? to ma byc RPG? Proponuje np robic eventy-teatr odgrywanie jakis scen np. przyjazd krola do miasta i witanie go przez playerow(wiadomo trzeba zaczynac od najprostrzych scenariuszy a pozniej mozna dac skomplikowane elementy typu inscenizacje bitew itp) po trzecie zaraz mowienia o poziomach umiejetnosciach i wogole o calej mechanice gry. przecierz skad Ug warrior ma wiedziec ze ma 56 sily z czego 2 punkty pochodza z miecza?!? dopiszcie jeszcze |
|
Post #23
21 Aug 2005, 08:25
ooo pomysl z scenariuszami ciekawy trzeba by to wyprobowac :wink:
imho o klimacie rpg trudno mi cos powiedziec bo jak dotad tylko 2 razy m8ialem okazje grac w party... niestety jest za malo osob krore graja undeadami i caly czas krece sie sam iec trudno tu czuc jakis klimat ;/ |
|
Post #24
21 Aug 2005, 08:59
Ale ja zadam proste pytanie: CO TO ZMIENI :?: :!: Przeciez to o czym Ludzie rozmawiaja to ich prywatna sprawa :roll: Powtorze za RAVENEM: czasy SB sie skonczyly i razem z nimi odeszla restrykcyjna cenzura slowa :| Męczycie temat... Przeciez to jest logiczne ze stosowac sie beda tylko co poniektore osoby a reszta... Albo zmieni serw jesli bedziecie nieznosni z tym albo bedzie grac jak dawniej... Mącicie wode... NIech ludzie graja jak im sie podoba..
A co do eventow... Pamietam jeden na ktorym bylem: oblęzenie blasted lands... GM zwolal moby warpnal paru ppl i mowil jakims fantasy belkotem z ktorego nic nie wynikalo... A wszyscy... no coz... albo w ogole nie gadali albo gadali normanie... PO polsku... Ale nikomu to nie przeszkadzalo... Wszyscy mieli ubaw... I nikomu nie przeszkadzal brak KLIMATU :| A jesli nie widac roznicy, to po co przeplacac :?: :| |
|
Post #25
21 Aug 2005, 10:03
Grałem ostatnio całkiem sporo w Lineage'a II na polskim serwerze (allseronie). Miało być klimatycznie, ale ludzie chcieli czasem rozmawiać normalnie (w każdym razie o realu). Z tego też powodu wymyślano różne określenia na, dla przykładu, lagi (skurcze dzisiaj mam, mroczy mnie cosik, kreci mi sie w głowie etc.). Było nieźle, jednakże straciło już smaczek gdy pseudo-klimat zaczął dominować 😢.
Co do rozmów, myślę, że rozwiązanie, na chacie ogólnym tylko klimatycznie, a w privie jka kto chce, może zadziałać. Tak naprawdę wszystko wychodzi w praniu, więc każdy pomysł trzeba przetestować... |
|
Post #26
21 Aug 2005, 14:48
Przedewszystkim chciałbym, aby w postaciach wszystko działało, wszystkie czary i tak dalej. Tylko to dla mnie jest najgorzszym utrapieniem reszta jest jak najbardziej wspaniałe tylko te bugi w postaciach naprawde są dobijające. I prosiłbym o pośpiech z tymi naprawami tych bugów w postaciach. Pozdrawiam wszystkich !!!
Sieba |
|
Post #27
23 Aug 2005, 15:28
QUOTE Przedewszystkim chciałbym, aby w postaciach wszystko działało, wszystkie czary i tak dalej.
Stary uwierz mi ja tez bym chciał i wszycy ludzie którzy tu grają. Niestety nie ma emulatora na którym wszystko działa. Nawet na płatnym WADzie dużo nie działa, chociażby aury paladyna. Jeśli chodzi o naprawianie to wiedzcie że nie wszystko da sie naprawić. Jak jest to błąd emulatora albo bazy, do której nie mamy dostepu, to wtedy nic nie zdziałamy. Naprawiamy progresywnie to co sie da. Rewolucja nastąpiłaby wtedy gdyby udało nam się dobrać do bazy Spell.dbc. Jak zna ktoś program do edycji *.DBC to niech napisze do mnie na gg ->5188514 |
|
Post #28
23 Aug 2005, 16:13
moze to OFF-TOPIC ale jak juz ktos zaczal ten temat: Czy jest mozliwe zedytowanie bazy umiejetnosci tak zeby ustawic koszt nauczenia sie danej umiejetnosci ktora nie dziala na 100000 gold tak zeby nie bylo mozliwe jej wykupienie?!?
|
|
Post #29
24 Aug 2005, 07:21
ja sadzilem ze ta gra polega na zabawie i mordowaniu istot nie czystych a tu nam wszystkim cardil chce kgb na glowie postawic ? czemu musze sie bac ze ktos mi skrina zrobi TO popsuje nastroj bo bedziemy czuc sie jak za czasow totalitaryzmu wiec prosze was wszystkich oddalcie ten pomysl BŁAGAM bo to jest wrecz smieszne.....
Wasz Kochany NeStoR 😛:D |
|
Post #30
24 Aug 2005, 07:39
eh ...
przecież powiedziałem wyżej, że napewno nie ma donosów, ktoś naprawde musiałby psuć klimat żeby zasłużyć na kare.. zadnego opłacania skarg.. JUZ DOSZŁO... [b]Mówcie lepiej jak chcielibyście grać, pomysły co z wami robić, Twórzcie z nami tego RPGa .. poto jest ten TOPIC a nie gadacie od niewiem ilu postów o Totalitaryzmie etc... no czy wy czytacie Temat... ..dobrym sposobem na spamiarzy jest nie kontynuowanie ich wypowiedzi tylko ODPOWIEDŹ NA TEMAT |
| Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026 |