📦 Tryb tylko do odczytu – prywatny serwer RPG-WoW «Mroczne Wrota» (~2006 r.)

Print Screeny - Bo jak długo można coś takiego tolerować?
« Wróć do forum  •  21 post(ów) w temacie 1 2 3
Post #1 25 Jan 2006, 01:26
Pewnie po napisaniu tego posta więkrzość graczy będzie chciała mnie rzucić na stos. Ale co mi tam, nie obchodzi mnie bynajmniej uznanie ze strony osób, które na powitanie krzyczą entuzjastycznie "Elo!". Tedy, od teraz bez zadnego miłosierdzia zamieszczali tu bedziemy (ja i mi podobni) printy z takimi osoboami. Na początek te które zebrałem dzisjaj. I żeby nie było niedomówień: tak się dziaj złożyło, że więkrzość materiału jest z udziałem ten samej osoby. Kolega miał poprostu pecha, że znalazł się tam gdzie ja, 2 nawet razy. I zamieszczać tu będziemy każdego, nawet osoby takie jak Gildur, sam go bardzo lubie, dostałem nawet od niego niegdyś potęzna magiczy przedmiot, ale jeśli zabieramy się do czegoś, to zpełnym poświęceniem. Jeśli ktoś zobaczy, jak ja robie coś takiego, wysyłajcie! 😛 . Tak więc, zaczynamy 😛

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

[img]http://republika.pl/sam666/images/6.JPG[/img]

[img]http://republika.pl/sam666/images/7.JPG[/img]

[img]http://republika.pl/sam666/images/8.JPG[/img]
Post #2 25 Jan 2006, 02:03
Drogi Samie zamiesciłeś screen - brawo. Są to członkowie mojej gildii - wali mnie to. Ale bardzo ciekawi mnie to, co Ty miałeś do ukrycia zamazując swoje wypowiedzi ? Bo jednak jeśli decydujesz się podać takie screeny do wiadomości publicznej, to powinny one być kompletne, a nie "spreparowane" i nie mówię tego ze względu na to, że przedstawiają one członków mojej gildii. Więc jeśli następny raz zdecydujesz się zamieścić takie dowody, to proszę, byś się kilkukrotnie zastanowił zanim naciśniesz przycisk "wyślij".

Pozdrawiam
Post #3 25 Jan 2006, 06:22
hehe poczekaj az twoje wypowiedzi znikna
Post #4 25 Jan 2006, 08:04
no Samie bravo rozpęta sie wojna i dobrze. Tomo Twoja gildia jest specyficzna i jak chce to potrafi trzymać klimat. Polecam metode we własnym gronie róbta co chceta i innym nie będzie to wadzić ale jak idziecie miedzy ludzi zachowujcie się jak na elite przystało. Lubie was i to bardzo i całkeim miła była nasza wyprawa i to nie ze względu na to co zabiliśmy ale jak mówiliśmy.

Koalicja anty do boju
Post #5 25 Jan 2006, 08:17
Nie lubie bronic tych z przymierza ale uwazam ze w niektorych przypadkach nieslusznie podkresliles wypowiedzi "twoich kolegow".Po pierwsze Gildur napisał :sporo twardoglowych elit jest.Nie rozumiem jak wedlug ciebie mialby okreslac elity.Jakby napisal "potezne magiczne stwory" to Aran w zyciu by sie nie domyslil o co chodzi.Druga sprawa to wypowiedz Nastiego:dam ci za to dobrego stafa.Pomysl jak by napisal :dam ci za to dobra laske :rotfl: ,skojarzenia moga sie same nasunac.Trzecia sprawa to kolejna wypowiedz Nastiego:i many nie mam.W wielu grach moc magiczna jest nazywana mana,a gdyby napisal ze nie ma mocy magicznych wystapiloby wiele niedomowien.Tak czy inaczej zgadzam sie z toba jesli chodzi o te ok siema i sory oraz o wypowiedz Amrasa:musze isc pozmywac.

Aha mam pytanie.Czy ostrzegles ich lub upomniales zeby rozmawiali bardziej klimatycznie??Najpierw ostrzezenie a potem lincz.

PS:Zastanawia mnie tak samo jak Toma co ty miales do ukrycia zamazujac swoje wypowiedzi??
hotshot
Post #6 25 Jan 2006, 09:05
QUOTE(Scorpix)
sporo twardoglowych elit jest.Nie rozumiem jak wedlug ciebie mialby okreslac elity.Jakby napisal \"potezne magiczne stwory\" to Aran w zyciu by sie nie domyslil o co chodzi.

jak ktos potrafi odgrywac i czuje klimat to na wszystko znajdzie sposob...
jesli ktos gra paladynem moze powiedziec:
"zlo uroslo w sile w tamtych rejonach, widzialem juz potwory o naprawde wielkiej sile, wrecz elitarnej mozna rzec"

QUOTE(Scorpix)
Druga sprawa to wypowiedz Nastiego:dam ci za to dobrego stafa.Pomysl jak by napisal :dam ci za to dobra laske  :rotfl: ,skojarzenia moga sie same nasunac.

jakby ruszyc glowa, albo poczytac ksiazki to mozna by bylo powiedziec cos takiego:
"moge ci oferowac kostur o niespotykanej magicznej mocy"

QUOTE(Scorpix)
Trzecia sprawa to kolejna wypowiedz Nastiego:i many nie mam.W wielu grach moc magiczna jest nazywana mana,a gdyby napisal ze nie ma mocy magicznych wystapiloby wiele niedomowien.

tutaj sie zgodze poniewaz:
Mana to pochodząca z religii polinezyjskiej koncepcja energii w świecie materialnym,.

Mana może przemieszczać się z przedmiotu w przedmiot, z jednego istnienia w inne, ma właściwość przenikania całej rzeczywistości. Przedmioty i ludzi napełnionych maną otacza się szacunkiem i czcią. Jest ona także rozumiana jako jeden z rodzajów duszy człowieka, nie związanej bezpośrednio i na stałe z ciałem.

chociaz mozna uzyc takiego zamiennika:
"moja sila ducha jest juz na wyczerpaniu i moje czary nie posiadaja juz takiego efektu, musze odpoczac"

co do reszty zgadzam sie z przedmowcami, jesli sie zamieszcza screeny to bez cenzury. czyzbys sam nie byl wporzadku?
Post #7 25 Jan 2006, 10:37
Nie rozumiem jak możecie kogoś besztać za słowa typu: elita mana staf ok itp. dla mnie to paranoja :szok: Rozumiem żeby za np. rama ziomy 😊 , elo lol czy yoyo. To może tak ale mnie za ok czy cos podobnrgo , to jest chore. Tak samo nie rozumiem czemu nie moge tak rozmawiac z gildia jesli nie jeszt to zabronione w jej regulamnie, jesli rozmawiam z kims z poza to trzymam kilmat caly czas w gildi nie mamy takich rygorów :cool: Czemu nikt nine robi screenów jak np. gm tak klinie że uszy więdną, a nie wtedy gdy strary gracz troche wuluzuje :!:
hotshot
Post #8 25 Jan 2006, 11:21
QUOTE(Karedrel)
Nie rozumiem jak możecie kogoś besztać za słowa typu: elita mana staf ok itp. dla mnie to paranoja  :szok:

QUOTE(REGULAMIN)
§.11
W świecie zabrania się rozmów niezwiązanych ze światem gry. Zabrania się rozmów OOC (Out Of Character -> poza postacią). Zakaz jest rozmów między postaciami o punktach doświadczenia awansach i panujących lagach. Wszelkiego rodzaju wypowiedzi niezwiązane ze światem gry i nie pasujące do klimatu panującej rozgrywki takie jak rozmowy o samochodach o telefonach itp....... będą surowo karane (bo wy utrzymujecie Klimat Smile).
Nadużywanie opcji rozmowy: WHISPER (prywatnych rozmów) na terenie \"Mrocznych Wrót\" jest niedozwolone. Każdy przypadek takiego nadużycia jest rozpatrywany przez MG

Karedrel albo nie czytales regulaminu, albo go nie zrozumiales.

To jest (podobno) serwer RPG, tu sie odgrywa postacie, a odgrywanie to nic innego jak postawienie siebie samego w realiach takiego swiata. Skoro postanowiles grac na takim serwerze, to zaakceptowales regulamin i powinienes wiedziec ze odgrywac postac musisz.

Skoro "wczuwamy" sie w nasza postac, zalozmy orka, to teraz postawmy sie w jego stytuacji:
ide sobie droga a tu mi nagle wyskakuje elf i pyta czy nie chce kupic stafa :/ w pierwszej chwili zastanawiam sie o co mu moze chodzic, moze o jakies urzadzenie ktore zabral bezbronnemu gnomowi... a tu nagle ten sam elf zaczyna dalej ze byl na instance i zabijal elity... co to sa elity? moze smoki? nie... elf by nie zabil smoka...

Czytasz moze ksiazki? bo moze ja nie zauwazylem i autorzy opisujac swiat uzywaja takich okreslen: staf, elita, instance itd... jesli jednak oni nie uzywaja takich slow to dlatego ze one nie pasuja do tego swiata, a jesli nie pasuja do tego swiata to czytaj regulamin §.11

pretensje co do tego proponuje skladac do MG i IPKISSA
Post #9 25 Jan 2006, 11:30
Co do skargi, to troche nie fair ze cos zatuszowales ale coz...
Co do wypowiedzi Karedrela, mam takie pytanie... Gdzie GMowie klna ? :szok:
Poza tym jesli damy sie wyluzowac starym graczom to po pierwsze kloci sie to z regulaminem serwera a po drugie mlody bierze przyklad ze starszego, nie mam racji ?
Post #10 25 Jan 2006, 15:18
Tak, klna niestety i byłem tego swiadkiem, niechodzi o sam fakt ale o sposób 😊 Co do wypowiedź hotshota to nie ma tam zakaznych konkretnych słów poza tym nie rozmawiam na czacie o rzeczach niedotyczących wow'a, więc nie wiem po co to przytoczył ?? :zabawa:

Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026