📦 Tryb tylko do odczytu – prywatny serwer RPG-WoW «Mroczne Wrota» (~2006 r.)

Print Screeny - Bo jak długo można coś takiego tolerować?
« Wróć do forum  •  21 post(ów) w temacie 1 2 3
Post #11 25 Jan 2006, 19:36
Sporo odpowiedzi, więc odpowiem na każdy post osobno:

Tomo: Bardzo mi przykro, że wali cię to, że członkowie twojej gildii olewajom klimat. Słuchaj, ja nie zamierzam wywoływać wojny z tobą czy kimkolwiek innym, ja poprostu nie moge dłużej ignorować tego, że sporo osób traktuje serwer jak jakiegoś funserwa! A miejsca zamazane to moje prywatne rozmowy na pewnym kanale, którego nazwy i użytkowników zdradzać nie chciałem. Tak samo z moimi przywatnymi rozmowami na whiperze. A nad tym posunięciem zastanawiałem się długo. Wiem, że sporo osób ma teraz ochote zabić mnie, spalić na stosie albo chociaż porządnie nawyzywać. Ale myśmy postanowili, że mimo tekich konsekwęcji, będziemy walczyć z bezkimatowcami.

Ciamajda: A co ja ci mam napisać?? 😛

eMAGie: No i wojna się zaczeła, prawda młody padawanie, do boju! 😀

Scorpix: Po części zgadzam się z tym co napisał poniżej hotshot. Przecież to serwer RPG! Ludzie, czy to taki problem choć troche wczuć się w postać? No troche powagi. Czy wypowiedzi: "Kończy mi się mana" lub "mam fajnego stafa" można uznać za klimatyczne? Raczej nie.Po co nad logiem w prawym górnym rogu pisze "Klimatyzowany serwer RPG 😉", a by dostać konto musisz napisać historie? Po to, żebyśmy byli pewni, że każdy kto z nami gra, ma jakiekolwiek pojęcie o świecie WOWa i o tym, czym jest RPG. Bo gra klimatyczna jest chyba o wiele przyjemniejsza niż nabijanie expa i rozprawianie nad tym kto ma leprzy miecz. A co do ostrzegania, tak ostrzegałem, ale oni zbyli mnie milczeniem.

Hotshot: Widać, że oriętujesz się w tym, jak należy odgrywać postać, dalczego jestes w hordzie?? 😛 . A tak poważnie, wcześniej napisałem juz dlaczego zamazałem niektóre wypowiedzi, ale do KEt, na jej własne życzenie powędrowały nieruszane przezemnie print screeny. Jej możecie się spytać, czy byłem w porządku.

Karedrel: Pisałem wcześniej, to jest serwer RPG! I nie ma tu miejsca dla osób, które nie potrafią chociaż przy innych udawać, że zależy im na klimacie.

Hotshot: Nic dodać nic ująć.

Versus: O zamazanych miejscach mówiłem wcześniej. O tym, że wszyscy powinni być traktowani równo chyba nie, ale pisze teraz 😛
Post #12 25 Jan 2006, 20:40
Więc drogi samie usuńmy wszystkie gildie z angileskimi nazwami, poniewaz sa nie klimatyczne bo są po angilesku. W takim narazie za nieklimatyczne należy uznac emoty bo są też po angielsku :chytry: Albo wyrażenia typu oom itp tez są nie klimatyczne. To w takim razie jak mam koledze w czasie walki z silnym stworem gdy brak czasu powiedzieć że nie mam many?? Wtedy nie myslisz klmiacie ale o tym by go zabic zebrac itemy 😉 a nie czy wyrazenie oom jest klimatyczne czyz nie??
Post #13 25 Jan 2006, 20:43
Sam, ja nie chce nikogo wyzywac, ale powiedz mi jak ja mam pilnowac przestrzegania klimatu przez czlonkow mojej gildii ? Kazdy chodzi wlasnymi drogami, a ja nie moge byc w kilku miejscach rownoczesnie. Nikt tu wojny nie chce, a ze dziala koalicja, to dobrze - ma moje pelne poparcie.

"Wali mnie to" - ten zwrot mial znaczyc tyle, ze nie obchodzi mnie kto na kogo donosi, a nie to, ze olewam przestrzeganie klimatu przez moja gildie.

W swojej wypowiedzi nie potepialem zglaszania takich sytuacji (nie mialem takiego zamiaru).

Ale jakos nie czaje slow eMAGie: "Tomo Twoja gildia jest specyficzna..." 😛 Pod jakim względem specyficzna ? 😊
Post #14 25 Jan 2006, 21:03
Tomo specyficzna no bo taka jest:D
Fajnie mi sie z wami chodzilo ostatni i klimat byl przyjemny ale na codzien, ze tak powiem do do zaklimatyzowanych nie nalezycie i dobrze o tym wiesz.

Moim zdaniem w izolownaych grupach jak gildia czy grupka znajomych tam gdzie nikomu to nie przeszkadza trzymanie klimatu zrobilym nieobowiazkowe jak sie im tak podoba ok nikomu nie wadza. Oczywiscie dopuszczamsytuacje w ktorej spotykacie na wyprawie kogos przypadkowego on powinien do was zagadac i sie okaze odrazu czy on klimaci czy nie i oznaczac to bedzie czy mu przeszkadza wasze zachowanie czy nie. W miejscach publicznych trzymanie klimatu obowiazkowe bez dwoch zdan.

Knaly ktore usnal SAM. Na nich klimat ludzie jestescie szaleni jest to nie klimatyczne ale bardzo sie przydaje( mowie o prywtanych kanalach ) tak jak i whisp. Kanalow general czy trade i innych automaycznychja osobiscie uzywam tylko jak mam do zakomunikowania co sie w danej krainie dzieje albo zeby ostrzegac wiec od mnie dostaniecie ostrzezenie na generalu tak zeby dotarlo a pozniej bedzie screen.

dalej sprawa gm szczerze wkurza mnie to troche bodawno powinnien byc regualmni dotyczacy ich zachowania. Moja propozycja podczas przypadkowych spotkan klimat gdzy ktos zglasza blad GM chce szybko zalatwic sprawe wiec opowiadanie mu klimatycznie ze durny npc nie daje czeos tam czy w tym miejscu powinno stac cos tam nei ma sensu.

Karadrel wiesz co by bedziemy sie czepiac takich rzeczy wiec uwazaj.

Hotshot kolaicja zawiazana po stronie hordy:D

ps. UWAGA weekend - bede scigal
Post #15 25 Jan 2006, 22:18
No i co mój młody padawanie, wyręczyłeś mnie. Tedy powiem tylko, że teraz już na poważnie zabieramy się za tępienie. A jak jest grupa, która nie ma ochoty na odgrywanie, załóżcie sobie kanał np. "antyklima" czy coś i tam gadajcie jak wam się żywnie podoba. Dodanie przed każdą wypowiedzią "/5" nie jest przecież aż tak czasochłonne 😛 .
Post #16 25 Jan 2006, 22:41
Karedrel: zawsze mozna zrobic sobie macra i uzywac w czasie walki... bedzie szybciej niz pisanie skrotami... i przy tym klimatycznie 😊 Zloty srodek

Co do calej sprawy podziwiam Sama za odwage... Teraz to juz poleci... nie wiem czy sie cieszyc czy plakac... ale przynajmniej zostana sami klimatyczni ludzie. Jesli nie z wyboru to ze strachu.
Post #17 26 Jan 2006, 02:26
Ale ja osobiście wole grać w mniejszym gronie, ale za to z ludźmi którzy wiedzą na czym gra polega. Przed chwilą grałem z pewnym palladynem. I jaka była moja radość, gdy pod czas czekania na respawn potwora nawiązała się między nami wspaniała rozmowa. Przez jakieś 20 min rozawialiśmy, a to o przyszłości świata, a to on snół opowieść o swej walce z pewnym orkiem. TO JEST PRWADZIWA GRA! I jeśli mam być szczery, to musze przyznać, że taka rozmowa jes dla mnie o wiele więcej warta niż lvl czy 2 nabite przy akompaniamencie okrzyków typu "Ale exp!", "jaki lvl?" czy "ok", "siema", "elo". I nawet jeśli pół serwera odejdzie, bo nie będzie miała ochoty na trzymanie klimatu, to tak czy inaczej będe zadowolony 😛 . Ale jestem pewien że aż tak źle nie będzie.

Swoją drogą mój znajomy grający hordą, opowiadał, że jak narazie nie spotkał ani jednej osoby, która wyłamałaby się i nie odgrywała. Wniąsek nasówa się sam 😛 . W najgorszym wypadku horda przejmie władze na serwku.
Post #18 26 Jan 2006, 11:38
W sumie tak ale musze to robić za kazżfy razem i jest to dośc czaso chłonne więc mi się poprostu nie chce, a po zatym wiem z doświadczeniea że w czasie walki trudno się czyta długie sekwencje, bo poprostu skupiasza sie na innych rzeczach a nie na gadaniu 😊 Popieram eMAGie klimat na generalu i w obec obcyh , normalnie dla ludzi z gildi lub szkolnych kumpliu co wy na to ??
hotshot
Post #19 26 Jan 2006, 12:05
Karedrel i znow ci musze odpisac :P

to jak sie zachowujesz w soim gronie, tak naprawde nikogo nie obchodzi, ale jest jeden maly haczyk.

nigdy nie wiesz czy kolo ciebie akurat nie bedzie przechodzic inna/obca osoba chcaca grac klimatycznie. ja bym sie chyba zalamal jakbym przechodzil obok bandy nieklimatycznych osob, bo to jest jeszcze gorsze od jednej takiej osoby.

dlaczego trzeba zmieniac regulamin i pozwalac w swoim gronie na takie akcje? to moze stac sie bardzo niebezpieczne i dodatkowo niesie ze soba ryzyko tzw. "przyzwyczajenia", bo pozniej przypadkiem odruchowo mozesz komus odpowiedziec inaczej... teraz na przykladzie :P

gramy sobie we 3: 2 orkow i 1 troll, przychodzi do nas nieumarly i jak szlyszy nasza gadke w stylu "ty miec duza topor, chyba byc silny ork, ja jeszcze nie miec taka sila zeby go udzwignac" (dla niekumatych: masz wysoki lvl skoro mozesz korzystac z tej broni np staf, ax czy cos tam jeszcze innego, ja jeszcze nie moge ta bronia wladac bo mam za niski lvl)
to taki nieumarly zaczyna odruchowo gadac jak my orki... takie odruchy, wiec lepiej sobie wyrobic dobre nawyki niz zle.

kolejna sprawa jest to, ze przeciez mozna sobie zalozyc wlasny kanal, ten temat byl juz poruszany setki razy na forum i na takim kanale nie ma zastrzezen co do pisanych tekstow wiec jak idziesz z kumplami, swoja paczka to sobie zrobcie "/join paczka" a pozniej tylko przed kazda wypowiedzia dodawajcie "/5" np "/5 nie mam many". krotko, szybko, bez kliamtu, czyli tak jak lubicie i nikt nie bedzie mial o to pretensji
Post #20 26 Jan 2006, 14:52
Racja nie ma luzowania. Masz kanal którego nikty nie widzi to pisz na nim. A nie luzuj sie bo nikogo nie ma w okolicy, bo kończy się to tak jak spotkanie kliku członków pewnej specyficznej gildii.
user posted image
Z tego co zauważyłem Darthowi wcale nie przeszkadza nawet towarzystwo. Z jego ust słyszałem takie zdania jak: "3majcie sie" (?) lub "a żebys wiedzial ide na plage narx". Było to w publicznym miejscu mianowicie w banku!

Obiecałem Ci kiedyś Tomo, że powiem to co myśle o Twojej gildii. Większa jej część to rębacze leveli, a nie erpegowcy. Taki Darth na przykład który siedząc "na pladze" robi 5 lvl dziennie. NA PEWNO wykonuje tam liczne zadania. A mało to fun serwerów jest?

Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026