|
Post #1
07 Feb 2006, 12:05
Wielki konflikt bitwą o bank zapoczątkowany jeszcze się zaostrzył. Plugawca Takcosa Starożytni oddać nie chcą, a kapłanka kupcząca własnym ciałem, która pod bankiem rzeczonym była i morderstwu haniebnemu się przyglądała mówi, że nie pozwoli na takie zachowanie. Wściekły, jakby go ktoś gorzałki pozbawił, gnom krwi żąda... i ma prawo do tego, bo czyn ten niegodny musi zostać pomszczony!
PRZETO Z PRZYWILEJMU I PRAWA MEGO KORZYSTAM TERAZ, ROZKAZUJĘ WAM, PSY, ŚCIGAJCIE ELFA PLUGAWEGO I WSZYSTKICH, KTÓRZY MU POMOCY UDZIELĄ PO WSZYSTKIE KRAŃCE ŚWIATA, TAK MATERIALNEGO JAK I NIE. NIECH DUSZA WASZA NIE SPOCZNIE DOPÓKI KREW WINOWAJCY NIE NAPOI SPRAGNIONEJ ZIEMI POBOJOWISKA, DOPÓKI USZY ODPRUTE OD NIEBIESKIEJ CZASZKI SKAZAŃCA NIE PRZOZDOBIĄ WEJŚCIA NAMIOTU MOJEGO! KAŻDA ZNIEWAGA POCZYNIONA JEDNEMU Z NAS JEST ZNIEWAGĄ POCZYNIONOM WSZYSTKIM! Dowód śmierci przedstawić należy do pokrzywdzonego w tym zajściu, Lewej Dłoni Kapitana, Oficera Zaopatrzenia i Głównego Skarbnika Psów Pana Fericka. Niech się zacznie zabijanie..................... |
|
Post #2
11 Feb 2006, 17:52
Brata nam zchańbił!? Łosz wredna bestia, niegodziwy długouch żyć długo nie będzie! A z głowy łotra zrobimy sobie popielniczke! A co do tych co mu pomagają też długo żyć nie będą ino trza mi zdradzić imona owych bratków (bo niewiasty nie rusze, wszak ciężki ma fach pewno z dzieciństwa spowodowany urazem w latach młodych, tedy sam los ją wystarczająco ukarał). Ale reszta spłonie czy też zamraznie na wieki, zależnie od chumoru mego... Nie damy się długouchom bić w tważ, tym bardziej gnomią!
|
|
Post #3
12 Feb 2006, 16:32
Dopadłszy niegodziwca karę postanowiłem mu wymierzyć. Walka niebyła ani długa ani wyczerpująca pomimo, że na pomoc rzucił mu się przyjaciel oraz niemogący patrzeć na rozlew krwi strażnik. Pomimo zbierania ciosów od trzech przeciwików naraz walka nie została rozstrzygnięta.
![]() ... Kapitan Thorsten splunął z obrzydzeniem na ziemię i otarłszy miecz z posoki elfiej o trawę patrzył jak uciekający w popłochu elf wznosi kurz na trakcie... ... A gdy czas twój ziemski dobiegnie końca i nić życia twego znajdzie się między nożycami bogów usłyszysz głos donośny niczym grom rozdzierający nieboskłon i powie on: "I poślę do Ciebie sługę mego, syna wojny, dziecię miecza a na jego znak Psy rozedrą Twą duszę i zmiażdzą ciało i wrócisz tam skąd przybyłeś, jakkolwiek tego nie nazywasz - w niebyt..........." Brać go! - powiedział kapitan Thorsten - Niech ta niegodna życia istota skalana tchórzostwem i morderstwem zobaczy sąd boski... własnymi wyłupionymi oczyma trzymanymi w dłoniach! *Proszę zwrócić jeszcze uwagę na niezwykły "klimat" z jakim wypowiedział się ów elf na mój temat 😉* |
|
Post #4
12 Feb 2006, 16:43
Nie wiem czy wiesz Thorsten ale znaczna czes osob z naszje gildi odeszla i zostaly praktycznie same elfy i ja ( narazie mam bana ) 😢 iwec chyba musicie zmienic cele ( a przynajmniej czes z nich ) . Praktycznie w gildi jest z 5 osob moze mniej 😉
|
|
Post #5
12 Feb 2006, 16:54
Nie wiem co to ma do tematu... na Takcosa został wydany wyrok i zostanie wykonany... a sytuacja wewnętrzna waszej gildii mało mnie obchodzi... Ma mnie powstrzymać litość do słabej i elfiej gildii? Nie rozumiem...
|
|
Post #6
12 Feb 2006, 17:29
Jeśli macie walczyć to tylko z winowajcą a nie z cała gildią = to po pierwsze
A po drugie ja zwami walczyć nie bede bo : 1) mam bana 2) znam Fericka i Gohtar osobiście i przeciwko nim niewystąpie |
|
Post #7
12 Feb 2006, 17:46
A czy ktoś każe Ci walczyć? Jest jasno napisane, że ukarany ma zostać elf i wszyscy którzy mu pomogą...
|
|
Post #8
12 Feb 2006, 20:39
Taaa, a krew i łzy pokonanych dodadzą barw sztandarom! Tedy niech sie elf gotuje!
|
|
Post #9
12 Feb 2006, 22:07
...jak moja dusza dzis szczesliwa jak sposord morku klamliwych suczysynow i z posrod wszystkich ludzi niegodnych zaufania mego wylawiaja sie mi bracia osz... przyjaciele...kompani ktorzy sytuacje moja zrozumiec potrafia, Jak dusza ma rada kiedy widze kapitna wolajacego "smierc Takcosowi" i jak serce me male, a radosc taka wielka dzis ma kiedy widza mych braci gnomow kotrzy z ogniem w swych rekach chocby przegrac mieli wstawiaja sie za swym malym kompanem... O piekniejszym dniu nawet kronikarze w Gnome regan pisac nie mogli. Zasite ciesze sie ze sytuacja ta wystipala i szkoda mi gildi ktora przed nami wydac wroga nie chciala a teraz ukrywa sie pod inna nazwa mimo iz Psa wypowiedziala wojne otwarta ! Czyn haniebny odkupiony krwia Elfa byc musi a ile razy to zoabczymy kiedy to elf zajeczy z bolu i w mekach wydusi slowa ktorych oczekuej, jak juz powiedzialem spotkamy sie w piekle tam gdzie meczeranie beda i chleb powszedni rarytasem bedzie i tam gdzie mych przyjaciol hordy beda nekac mych wrogow, a za razem wrogow naszych wsponych...
*No Thorsten coz my to na to poradzimy ze elf gra az tak klimatyczni no nic trzeba sie od takich uczyc ! 😐 no albo ostatecznie mozna ich palic w nasyzm obozie 😊 |
|
Post #10
15 Feb 2006, 12:04
A tak odnośnie walk z AW, to radzę spojrzeć na skład gildii Servants of the Darkness... to bym nazwał masową dezercją...
|
| Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026 |