|
Post #1
13 Feb 2006, 12:47
Na wstępie zastrzegam, że moja obsługa komputera jest na wysokim poziomie więc możecie sobie oszczędzić "zrób reloga", "przeinstaluj kartę graficzną" i tego typu nic nie znaczące bzdury.
Sprawa ma się następująco: Gram na tym serwerze hmm, gdzieś pod października i tego typu problemy TUTAJ mam po raz pierwszy. Zdarzało się to na innych serwerach, ale odkąd jestem tutaj wszystko było bez zarzutu (Zaraz przejdę do sedna), grafika działała idealnie. G'woli wyjaśnienia kolejnym prostym zdaniem zapewnię Was wszystkich, że mimo wszystko reinstalowałem sterowniki karty, używając chyba z 5 różnych wersji, starych, nowych, polskich, angielskich, nawet francuskich i cóż NIC! A jak wyglądają te problemy z grafiką? wszystkie tekstury warunkujące płaszczyzny migają na wiele kolorów, głównie na czarno. Da się przyzwyczaić, ale strasznie spowalnia to grę, powoduje lagi, a w najgorszych kulminacjach nic poprostu nie widać... Co jest najgorsze? Przez ostatni tydzień miałem to hmm ze 3 dni w sumie a od piątku do wczoraj grałem normalnie i znów to samo. Potrafi się pojawić ten problem i nagle ni stąd ni z owąd zniknąć. W jaskiniach, budynkach, miastach, które są osobnymi lokacjami (stolice typu Ogrimmar, w którym jest bezwlgędnie najlepiej), jest naprawde dobrze, natomiast na wolnych przestrzeniach jest tragedia, jeśli do tego jest to lokacja górska, to tekstury nie migają tylko poziomo też pionowo, po skosie i we wszystkich ciekawych kierunkach. Mam z tego dużo screenów, mogę wysłać. Czy ktoś miał takie coś ? Poradził sobie? ktoś wie jak to zrobić? dostaję szału... pozdrawiam Sedit (Do mojego poprzedniego konta zapomniałem hasła... 😀) w grze: Spion |
|
Post #2
13 Feb 2006, 12:51
Warning: mysql_connect(): Access denied for user
|
|
Post #3
13 Feb 2006, 14:55
QUOTE(Gord @ Feb 13 2006, 01:51 PM) Jaka karta? [right][snapback]9886[/snapback][/right] no nie Gord Ty? 😛 niestety słabizna Radeon 9200 128 (Całe szczęście nie SE...) z tym, że kumpel ma dokładnie tą samą i też gra na MW i mu działa 😢 pozdrawiam Sedit spion |
|
Post #4
13 Feb 2006, 15:32
A na OpenGL jak działa?
|
|
hotshot
|
Post #5
13 Feb 2006, 16:06
// Post Skasowany, wywo?ywam b?ad w bazie \\
|
|
Post #6
13 Feb 2006, 16:47
QUOTE(IPKISS @ Feb 13 2006, 04:32 PM) A na Opengl jak działa ? [right][snapback]9899[/snapback][/right] słuchaj jest tak, że każde osłabianie jakości wyświetlanej grafiki w grze (od rozdzielczości po detale tekstur, przez bitrate kolorów), pogarsza sprawę, potem da się to częściowo cofnąć. OpenGl mam ustawione, na tzw. "optymalnym", niby złotym środkiem między jakością, a wydajnością. Grafika przez Direct 3D jest ustawiona na maksymalną jakość... Właśnie kurde... Nie wpadłem na to, że to może być pakiet DiretX, mam 9c jakie Wy macie? Ipkiss jaki powinien być diretctX?, i rozumiem, że grafika w WoWie jest sterowana w 100% przez OpenGl? hotshot, nie mam karty telewizyjnej podłączonej, mam za daleko do gniazdka i za dużo wiercenia żeby to estetycznie zrobić. A nieestetycznie to ja nie będę 😊 pozdrawiam Sedit spion |
|
Post #7
13 Feb 2006, 17:18
aby grać przez OpenGL musisz pozmieniać coś niecoś w ustawieniach WoWa (Za pomocą notatnika). Poszukaj w Google co i jak trzeba zrobić, u nas na forum też chyba ktoś pisał jak grać w WoWa przez OpenGL.
DirectX powinien być 9c ale jak będziesz grać na OpenGL to możesz mieć nawet 7.0 😊 |
|
Post #8
13 Feb 2006, 17:29
QUOTE(IPKISS @ Feb 13 2006, 06:18 PM) aby grac przez OpenGl musisz pozmieniac cos niecos w ustawieniach WoWa (Za pomocą notatnika) Poszukaj w google co i jak trzeba zrobić, u nas na forum tez chyba ktoś pisał jak grać w WoWa przez OpenGL. DirectX powinien byc 9c ale jak bedziesz grac na OpenGl to mozesz miec nawet 7.0 😊 [right][snapback]9908[/snapback][/right] ok to zacznę od poszukania jak grać przez OpenGl, jak się nie uda będę kombinował z różnymi wersjami DirectX'a. dzięki Wam. Na to liczyłem, pomysły, na których wpadanie ja już nie mam siły. pozdrawiam Sedit spion |
|
Post #9
13 Feb 2006, 21:33
A być moze karta sie przegrzewa? Mialem identyczny problem z inna gra, tak samo tekstury migały. Sprawdz temperature na karcie.
|
|
Post #10
13 Feb 2006, 21:47
No dobrze a jeśli się przegrzewa to co?
gram na tym kompie w WoWa od roku i czasem tak było na innych serwach, ale tu nigdy... |
| Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026 |