|
Post #1
13 Feb 2006, 17:27
tytułem wstępu:
się mówi po privach: "ten lolek nie trzyma klimatu haha", "patrz na niego, co za n00b a myśli, że klimaciarz", "nie mów tak przy tym a tym, bo kabluje gmom kto nieklimaciarski" etc. dlaczego? dlaczego każdy tak mówi, a mało kto jest w istocie klimaciarski (nie wnikam w to, że to słowo jest nie inaczej jak lakonicznym określeniem, które nic nie wnosi, oznacza.). Pytałem, biegałem, węszyłem i obserwowałem, ale znakomina mniejszość graczy postrzega ten klimat zdrowo. Panowie, Panie! Co klimaciarskiego jest w tym, że WSZYSCY gadają jak ja po francusku? Czasowniki w formie bezokolicznika, uproszczenia, pseudo archaizmy zakrawające na Średniowiecze. NIKT NIE POWIEDZIAŁ, ŻE ŚWIAT WOWa JEST Ś-R-E-D-N-I-W-I-E-C-Z-N-Y, dlatego nie uważam za klimatyczne udawanie wielkiego wojownika prosto z 1410 roku! Dlaczego ktoś mi grozi, że ma screeny z tego jak mówię i, że dostanę za to bana. Nie życzę sobie (swoją drogą tak popularna ogólnograczowa inwigilacja i konfidenctwo, są ŻAŁOSNE! czy na Wschodnim Królestwie jest tak samo? Hm?) żeby jakiś gadający bezokolicznikami ćwierćinteligent upominał mnie i strofował. TO MOŻE TYLKO GM, a Wam braciszkowie wara od tego! Zniosłem, ba nawet się przyzwyczaiłem i zakceptowałm... już w październiku się pojawiały symptomy tego bezokolicznikowego gadania, ale było to charakterystyczne głównie dla orków, uznałem: "ok ktoś wprowadził taką modę, spoko niech i tak będzie, przynajmniej będę miał się czym odgryść jak będą mówić, że trolle śmierdzą najgorzej na świecie 😀", ale z czasem zaczęli mówić tak wszyscy (Z Hordy! jakoś Alliance tego nie robi.. czy Wam "hordziarze" sprawia przyjemność zgrywanie debili?), jakby to właśnie określało czy ktoś jest klimaciarski czy też nie. Czy to jest klimat?: "Ty nie być wojownik, ty być pipa" tak? To jest ten super klimat hm? a właśnie dziś tak na ogólu barrens dyskutowali NAJBARDZIEJ klimatyczni gracze tego serwera, przynajmniej im się tak zdaje... Proszę Was, ograniczcie się do odgrywania postaci jeśli Wasza wyobraźnia jest zbyt małozakresowa/niedojrzała, by zauważyć co jest żenujące, a co faktycznie ma niezły styl. Bo tego typu serwer naprawde może mieć niezły styl! Tylko musicie się postarać, poczytać! Tak poczytajcie trochę dobrych książek z dziedziny Fantasy. Nie ograniczajcie się do Tolkiena, który jest klasyką. Poczytajcie trochę Pani Patricii A. McKillip, która pisze świetnie, poczytajcie Terrego Prachetta, który pięknie prześmiewa takich jak Wy, taki standard zachowawczy. Spowodujcie by dreszcz na moich plecach, który pojawia się podczas czytania ogólu na barrens, nie był dreszczem odrazy, ale zafascynowania! Wtedy nie będzie też gestów odrazy w Waszą stronę. Ot co! Gmowie, jeśli naruszyłem swoje kompetencje upominając innych (sam też nie jestem święty, napisałem dokładnie o co mi chodzi), to przepraszam, ale uważam za stosowne wyrazić moje zdanie, gdyż przeżyłem szok po blisko 2 miesiecznej przerwie od gry. Pojawiło się tak dużo graczy, co świetnie rokuje, ale na pierwszy rzut oka dużo z nich jest do odstrzału... Takie moje pseudointeligenckie zdanie ot co! pozdrawiam Sedit spion |
|
hotshot
|
Post #2
13 Feb 2006, 17:50
// Post Skasowany, wywo?ywam b?ad w bazie \\
|
|
Post #3
13 Feb 2006, 17:56
Ja Cię proszę, jesteś przewrażliwiony.
Zapewniam, że gdybym pisał do Ciebie to byś o tym wiedział i wszyscy inni czytajacy też... Czy ktoś jeszcze ma równie inteligentną konkluzję? ps. co do świata WoWa, dobrze poczytam o orkach i będziemy na ten temat polemizować. A Ty przeczytaj jeszcze raz mojego posta, jak normalny człowiek a nie zdebilały ork, no chyba, że takim orkiem jesteś... rozmawiamy tu hmm jako ludzie, wiesz, nie gramy w tej chwili... czy właśnie gramy a ja zaraz zabije strasznego elita ? proszę Cię myśl. a skoro jesteś takim weteranem prawdziwego RPG a nie mmorpg, to pokaż to. Do tej pory dawałeś przykłady na coś hm.. z goła innego... pozdrawiam Sedit spion |
|
hotshot
|
Post #4
13 Feb 2006, 18:03
|
|
Post #5
13 Feb 2006, 18:36
QUOTE Czasowniki w formie bezokolicznika, uproszczenia, pseudo archaizmy zakrawające na Średniowiecze. NIKT NIE POWIEDZIAŁ, ŻE ŚWIAT WOWa JEST Ś-R-E-D-N-I-W-I-E-C-Z-N-Y, dlatego nie uważam za klimatyczne udawanie wielkiego wojownika prosto z 1410 roku! Cóż... Zapytam: Grałeś w Warcraft III...? pamiętasz może wypowiedzi, peonów, czy siekaczy po dwukrotnym na nich kliknięciu...? A może miałeś wersję angielską i nie za bardzo rozumiałeś co mówią... Rozumiem, nie jest to średniowiecze, ale ORKOWIE mówią w ten sposób! Zawsze tak mówili - to jest ich CECHĄ "narodową"! Brak specyficznej wymowy pozbawiłby ich tej klimatycznej mgiełki... A że Przymierze mówi po ludzku, no to chyba normalne bo istnieją w nim ludzie i inne istoty człowiekopodobne, że to tak nazwę... Chyba że nie grałeś Warcrafta itd. to rozumiem Twoją frustrację i proszę o zapoznanie się z nimi dokładnie. Pozdrawiam, Darkzax |
|
Post #6
13 Feb 2006, 18:47
Przecież gdyby horda tak nie mówić to stracić swój niepowtarzalny urok. Mnie się podobać tak mówić bo ja nie mówić w świat WoWa o smsy czy inna pierdoła co nas otaczać tylko walić w morda i wczówać się w swój bardzo inteligentny troll, który już umieć liczyć do dziewięć i znać dwa litera. Tyle od ja. Żegnać
|
|
Post #7
13 Feb 2006, 18:49
braciszkowie - myślalem ogólem o hordzie, sami tak do siebie mówicie... Oczywiście o ile sie nikt w tym czasie nie kłóci. Doszukujesz się, to jest post ogólny.
owszem nie grałem w3 (Ale w h3 grałem jak porąbany, wystarczy? 😛) z tym, że Wy nie chcecie zrozumieć tego co napisałem... podalem przykład tej mowy, którą w przypadku orków (Też to napisałem) zaakceptowałem i uznałem, że już tak musi być... A TO MIAŁ BYĆ JEDYNIE PRZYKŁAD na to jakie wrażenie odnoszę, że jedyna klimatyczność, najświętsza i najpoprawniejsza to właśnie ta "Bezokolicznikowa". Może i orki tak mówiły w w3... Ale ja gram TROLLEM! Dlaczego więc co rusz mam na priv, "mam screeny jak mówisz, powiem gmom"?! I NIE "piję" TU DO NIKOGO KONTRETNEGO! myślałem, że więcej osób widzi żenadę jaka się odbywa pod mianem "klimat", ale okazuje się, że grunt to przyczepić się do czegoś co nie było, jakże łatwym do zrozumienia sednem sprawy. pozdrawiam Sedit spion |
|
hotshot
|
Post #8
13 Feb 2006, 18:54
|
|
Post #9
13 Feb 2006, 19:04
QUOTE(Spion @ Feb 13 2006, 06:56 PM) rozmawiamy tu hmm jako ludzie, wiesz, nie gramy w tej chwili... czy właśnie gramy a ja zaraz zabije strasznego elita ? proszę Cię myśl. [right][snapback]9921[/snapback][/right] Tiaaa, ale właśnie mówimy tutaj o grze i o tych "debilnych" orkach. Rozmowy bezokolicznikam... To raczej normalne dla prymitywnych ras takich jak trole i orkowie (srry bracia 😛),że nie mają tak rozwiniętego mózgu aby pieknie i inteligentnie sie wysławiać... Nawet we własnym jezyku... Tak jak powiedział hotshot taki ork woj nie ma wiekszych zainteresowań niz czubek jego topora. Średniowiecze... Fakt, wow to nie średnoiwiecze, bo tam potrafili gadać inteligentniej. 😛 Nie wiem czemu przszkadza ci gadanie trolo orkowskie, przcież to bardzo pasuje do takich postaci. Pozatym nie CAŁA Horda mówi bezokolicznikam, bo czy widziałeś jakiegoś nieumarłego dziwnie się wysławiającego? Pewnie nie... Zato u nieumarłuch też powstaje odmiana mowy, nie wiewm kto jest twórcą jednak niuumarłym bardzo odpowiada mowa w stylu "Ja ccciiie zjemmmmm" (taki straszny, sykliwy jezyczek) 😛 Klimat. Żenada? Żenada jest jwtedy, kiedy ktoś robi aferę o to że ktos głupio gada i niepasuje mu to to do JEGO wyobrażenia o danej postaci (w tym przypadku orka w wow). Jeżeli możesz to napisz jak według ciebie powinien wyglądać klimat na MW... |
|
Post #10
13 Feb 2006, 19:21
QUOTE "Ja ccciiie zjemmmmm" (taki straszny, sykliwy jezyczek) Made by Darkzaxx © 2005, 2006 To tak jak już mówimy o językach... 😉 |
| Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026 |