|
Post #11
20 Feb 2006, 16:51
[quote=hotshot,Feb 20 2006, 03:17 PM]
a ja powiem tak: zwazywszy na to, iz jest to jednak prymitywna rasa, wystarczy spojrzec na prostej konstrukcji machiny wojenne, uboga architektura, proste budynki, uwazam ze nie powinny byc to na tyle inteligentne istoty aby umiec odmieniac wyrazy przez przypadki i czasy... Ehh drogi hotshot'cie oni zaczynali calkem od nowa....Ale mniejsza z tym,umówilismy sie ze ty masz racje. A co do tej histori, hmm...Co to jest zielony krzyż? Żaden ork z szału by nie wyszedł tak szybko. Gnom, hmm....u orkow?? Za naiwna ta historia, musial by sie ten ork wychowac u owieczek zeby byc tak lagodny. Jak bym byl w takim swiecie to musialbym sie chyba przystosowac, prawda, wiec lagodnosc odpada.Nie mi to oceniac... |
|
Post #12
20 Feb 2006, 16:58
edit
|
|
Post #13
20 Feb 2006, 17:05
Nie chyba sie nie zrozumieliśmy Hotshot : ) W moim opisie nie jest tak ,że mój ork jest jakiś super hiper mega uber miły... Poprostu.. hmm... jak by to ująć.. nie za zły nie za dobry... chciałem pokazać ,że jak np. spotkam kogoś z alliance to nie rzuce się na niego tylko dlatego ,że jest z innej drużyny nie chciałem pokazywać tak bardzo tego ,że JA jako ork jestem po tej "złej" stronnie (czy dobrej jeżeli ktoś woli ; ) )No a z racji z tego ,że różni ludzie się zdarzają to różne orki się też mogą...
I jedno ciągle mnie nurtuje, napisałeś: QUOTE zwazywszy na to, iz jest to jednak prymitywna rasa, wystarczy spojrzec na prostej konstrukcji machiny wojenne, uboga architektura, proste budynki, uwazam ze nie powinny byc to na tyle inteligentne istoty aby umiec odmieniac wyrazy przez przypadki i czasy... Prymitywne budowle? Dla mnie prymitywnymi budowlami są te robione przez ludzi naprzykład... A orki w końcu żyją bardziej na pustyni (z wyglądu lokacji na której zaczynają...) No to imo wystarczy kilka skór, jakieś drewno, kości i chatka gotowa : D QUOTE jesli chodzi o nauke i magie... moim zdaniem nie bylo tej nauki za wiele, poniewaz ich magia pochodzi z natury, duchow przodkow, wiec nie wymaga tak jak nauka maga, ciaglego sleczenia przed ksiegami, oni po prostu zostali obdarowani swoja moca i aby zdobywiac wieksza moc nie ucza sie, tylko prosza duchy zywiolow. Nie było nauki ,ale jakiej? Pisania czytania? Skąd to wiesz? Jak ja czytałem historię orków nie widziałem żeby tam pisało ,że są prymitywami... A orki magów nie mają bo ich nikt tego nie nauczył w końcu ludzi np. nauczyły elfy a elfy zaś nauczyły się od tego magicznego źródełka : P a orków raczej nie nauczą ani ludzie ani elfy ani inni co tam znają magię. No to orkom został tylko szamanizm a to raczej też nie jest prymitywne matka ziemia i duchy przodków raczej prymitywne nie są... imo zależy jak kto na to patrzy. Poza tym własnie mi chodziło o to jak tam wspomniałes tylko może jakoś tego nie dało się zauważyć... : QUOTE Dowodzeni przez młodego wodza, Thralla, orkowie odzyskali siłę i honor. Teraz są gotowi do walki, nie aby podbijać, ale żeby bronić swego prawa do życia w nowym świecie. o to mi chodziło każdy kto MNIE zaatakuje albo bedzie chciał podbić mą ojczyzne zginie. Czyli chcę żyć normalnie bez żadnych trosk ale jak mi wyskoczy wielki dziki człowiek/krasnal to trup na miejscu 😛 (zobaczy się kogo 😛) poprostu chciałem zrobić swoją postać tak ją odegrać nie możecie patrzeć na to ,że ktoś chce być inny niż wszyscy. Miałem nadzieje ,że znajdziecie inne błedy... Ja własnie sam znalazłem jak gnom może porozumieć się z orkiem ?? tongue.gif więc zamierzam teraz wprowadzić kilka poprawek... może jeszcze troche to rozwinąć ale mam nadzieję ,że uda mi się was chociaż troszkę do mojej postaci przekonać... (przepraszam za błedy pisałem to trochę podekscytowany:P) Pozdrawiam. |
|
hotshot
|
Post #14
20 Feb 2006, 17:17
// Post Skasowany, wywo?ywam b?ad w bazie \\
|
|
Post #15
20 Feb 2006, 17:34
QUOTE QUOTE żeby tam pisało widzisz ty nawet po polsku nie umiesz napisac, a co dopiero taki ork 😊 Tiaaa wymskło mi się 😛 QUOTE wiara w duchy, elementy ziemi itd. jest prymitywna, to raczej sie z nimi porozumiewa, sklada im sie ofiary, pomaga, a nie jak w przypadku magii studiuje na jakichs akademiach, czytajac zwoje. w szamanizmie poznaje sie nature, a do tego nie trzeba byc inteligentnym pod wzgledem odmiany wyrazow przez przypadki czy czasy... Magia.. No wiesz orki też by sobie czytały i mogłyby się tego nauczyć gdyby ktoś im pokazał jak. Przecie najpierw musi być szkoła czy akademik magii ale nikt nie zapoczątkował tego u orków no bo niby kto? Ludzie nie, elfy nie, jakiś demony nie, no to magii nie mają... Nikt nie wie tego czy poprostu są w stanie nauczyć sie magii czy nie, nikt nie robił im badan na IQ 😛. Mają ten nieszczesny szamanizm skąd czy ja wiem czy każdy by mógł sobie być szamanem... moim zdaniem nie bo w końcu też trzeba się nauczyć jak to robić a raczej wypadało by poprawnie się wysławiać do tych duchów/przodków/bóstw ziemi, wody czy innych żywiołów. Nikt tego nie wie jak to wygląda dokładnie : > 😛 A język orczy? No jak to pewnie ,że znam! Ja cały czas się nim posługuje grając orkiem B-) (Ja tak sobie to tłumaczę i rozumię) No i dla mnie wielkim autorytetem jest Thrall on głupi nie jest raczej : > 😛 Echh... wiem ,że możemy tak dyskutować ,ale każdy człowiek ma inne poglądy na temat tej gry : ) |
|
hotshot
|
Post #16
20 Feb 2006, 17:41
|
|
Post #17
20 Feb 2006, 17:53
Chyba nie zrozumiałeś dobrze na temat tej magii... nie umieją bo ich nikt tego nie nauczył! Przecież pisałem ,że nikt ich nie nauczył bo Elfy ludzie jakoś nie przepadają za orkami to ich nie nauczono/nie pokazano jak/ same do tego przecież nie dojdą, nie wiem może kiedyś się to zmieni jak wyjdzie warcraft4 😛
ech a ten Thrall to taki przykład był... No dobra a ten Hellscream? Głupi/tępy nie był raczej nie wiem teraz trudno mi przypomnieć innych znanych orków (rzucam przykładami tych bardziej znanych orków bo gybym powiedział o zwykłym grunt'cie byś chyba zostawł przy swojej prymitywnej wersji orka 😛 ) |
|
hotshot
|
Post #18
20 Feb 2006, 19:05
|
|
Post #19
20 Feb 2006, 22:58
Warning: mysql_connect(): Access denied for user
|
|
Post #20
21 Feb 2006, 01:46
To teraz ja wcisne swoje skromne zdanie.
Jak dla mnie historia powinna byc taka jaka chce gracz. Tzn ci co ja sprawdzaja powinni raczej odrzucac je pod wzgledem polonistycznym oraz tym, ze jest zle napisana .. zagmatwana itd. Jezeli ktos chce byc "dobrym" orkiem czy nawet no nie wiem orkiem magiem 😛 to niech bedzie to jego sprawa to jest WORLD of Warcraft i w tym swiecie jak dla mnie powinni byc rozni przedstawiciele. I jezeli Historia nie zawiera bledow to powinna byc przyjmowana, chyba, ze obraza kogos itp. Jak ktos napisze, ze jest np orkiem i niecierpi wszystkich innych ras to niech tak bedzie... moze w koncu nie cierpiec i najwyzej beda sie na niego inne nacje rzucac 😛 Dobra wystarczy ide spac 😀 |
| Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026 |