📦 Tryb tylko do odczytu – prywatny serwer RPG-WoW «Mroczne Wrota» (~2006 r.)

Najbardziej słuchana muzyka
« Wróć do forum  •  93 post(ów) w temacie 1 2 3 4 5 6 10
Post #31 10 May 2006, 19:14
Hmmm calkiem mozliwe .....
Wkoncu jestem jeszcze amator .....
Poprostu na elektryce gralem jakies 5 razy w zyciu ( piąty jak ja spalilem a cztery jak ćwiczylem z kumplem ( tym na perce ) ) a to byly treningi po 1h dziennie wiec prawie nic .....

a zdziwil bys sie bo kilka kawalkow juz sam zrobilem i nie sa najggorsze .....
Post #32 10 May 2006, 19:19
Satriani, Vai, Malmsteen, Hendrix... znam te nazwiska, słuchałem tego i chyle przed nimi czoła. Jeżeli mówię, że lubię matel nie znaczy, że nie potrafi docenić dobrego gitarzysty. Sieczke z mózgu? Możliwe, ale nie przez muzyke. Taka muzyka mnie przyciągnęła bo pasowała do mojego wnętrza. I nie nzasz mnie na tyle, by móc twierdzic inaczej.
W jednym przpadku się z tobą zgodzę konsoleta (cokolwiek to jest) to nic przy gitarze. Zapewne wymaga pewnych umiejętności (jak każdy instrument) i talentu... Jednak nieporównywalnie trudniej jest zostac docenianym gitarzystą niż DJem. Wymaga to po prostu więcej umiejętnośći i treningu. O ile łatwiejsze jest przesuwanie przełączników od opanowania chwytów gitarowych...
Ja kiedyś grałem na perce i też jest zajebiście 😀
Post #33 10 May 2006, 19:28
Datrex, człowieku. To nie było do Ciebie. 😛 to do tego cieniasa co pisał przed Tobą, tylko tak jakoś wyszło. Tego co pisał, że metal jest be. Wyszło totalnie nieporozumienie. A jesli chodzi o wypowiedź Thorstena to nie bardzo wiem, czy to było do mnie... 😛 Bo jeśli chodzi o to, że nie potrafisz docenić prawdziwego gitarzysty to nigdy tego nie powiedziałem. Póki co wszystkie moje wcześniejsze wypowiedzi były głównie kierowane do tego kolesia, co zjeżdża na ręcznym przy tekno.

P.S. Jeśli chodzi o wypowiedź Thorstena, że trudniej jest nauczyć się chwytów gitarowych - to się zgodzę, ale dodałbym od siebie jeszcze jedno - nie tyle chwytów trudno się nauczyć, ale spróbować opanować jakąś porządną solówkę - to dopiero wyzwanie.

Pozdro dwa tysiące dla Thorstena i Datrexa (mam nadzieję, że nie pokręciłem liter przy ksywkach). Dobranoc, ludzie. Śpijcie dobrze i słuchajcie dobrej muzyki.
Post #34 10 May 2006, 20:11
Vai, Satriani, Malmsteen... dla mnie to rzemieslnicy a w ich muzyce nie ma serca...choc technicznie sa jednymi z najlepszych na swiecie...Hendrix to byl gosc! osobiscie preferuje Alexiego Laiho (dla mnie wymiatacz No1), Zakka Wylda, Michaela Amotta, Jeffa Loomisa oraz niestety niezyjacych juz Chucka Shuldinera i Randego Rhodsa.
Na temat hip hopu sie nie wypowiadam bo urazil bym kilka osob, od techno mozna z nudow zechnac...a co do innych gatunkow to zupelnie mi nie przeszkadzaja
Post #35 10 May 2006, 20:29
Co do nudnego techo to właśnie mi się coś przypomniało. Wpadłem do mojego sąsiada ostatbio i chwalił się co sćągnął 300 minutowy utwór techno jakieś tam... W kółko to samo leci :/
O gitarzystach z Wami nie porozmawiam , bo poprostu nie słuchałem tego długo, bo takie klimaty mnie nie kręcą.
Hip-hop zwłaszcza polski to dla mnie muzyka wywołująca agresję...
Pop czy co tam słuchają różowe puste laski to... muzyka dla różowych pustych lasek...
Natomiast agresywny trash pozwala mi się wyzbyć frustracji i agresji jaka się we zbiera np. kiedy rozmawaim z niektórymi z was na forum... To mnie uspokaja po prostu, przy hardcoreowych nawalankach moge spac jak niemowle 😀
Ale ostatnio zacząłem słuchać symfonicznego gotyku... to jest coś... trudno nazwać moją reakcję... ta muzyka jest hipotyzująca... słycham tego odkąd się obudze dopuki nie zasnę 😀
Post #36 10 May 2006, 21:02
gwoli scislosci to jest Thrash a nie Trash...masz racje sluchanie takiej muzy pozwala wyzbyc sie zlosci i naladowac sie pozytywna energia...przy niektorych kawalkach (bardzo wielu) az ma sie ochote skakac...z thrashu lubie Kreatora, Annihilatora, Testament, Slayera, Anthrax i naszego Kata. a co do shit hopu to nie muzyka tylko jakis nedzny gatunek literacki rodem z rynsztoka
Post #37 10 May 2006, 21:15
widze ze sie nie odnajde w tym towarzystwie i watpie ze znajde kiedys kogs takiego z kim pogram w wowa pojde na trancowe sety najlepszych Dj's a potem zagram z nim w tenisa 😢 znacie kogos takiego??
Post #38 10 May 2006, 21:36
nie mozesz ich pokonac to sie przylacz! 😉
Post #39 10 May 2006, 21:50
ale mi nie przeszkadza ze oni tacy sa, kocham icj za charakter a nie za gusty!!
Post #40 11 May 2006, 06:46
Szczerze to nie spotkałem się z tym słowem w formie pisanej... Ale dzięki za wyprtowadzenia mnie z błędy... A kiedy mówiłem o Thrash'u to właśnie Kreatora miałem na myśli... Teksty mają po prostu porywające 😀
« Wróć do forum 1 2 3 4 5 6 10

Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026