📦 Tryb tylko do odczytu – prywatny serwer RPG-WoW «Mroczne Wrota» (~2006 r.)

Szlag mnie trafia jak fidze fasze pierfolone fyzfizka na for
« Wróć do forum  •  20 post(ów) w temacie 1 2
Post #1 10 May 2006, 18:47
Szlag mnie trafia jak fidze fasze pierfolone fyzfizka na for . Jak macie jakis problem to walcie tutaj !!

wiec pierwsze pytanie czy to jakie masz oceny swiadczy o tym czy jesteś mądry ( bo cos takiego ostatnio bylo )
Post #2 10 May 2006, 18:50
Jak najbardziej. Po to to jest. Oceny mają wskazać Twoją wiedzę czyli mądrość. Inteligencje wskazuja testy IQ, bo to zupełnie co innego. Mądrośći możesz sie nauczyć a inteligencji nie, bo jest wrodzona.
Datrex pisz po polsku ja cię prosze...
Post #3 10 May 2006, 18:56
hmmm bede pisac jak mi sie podoba i kicham na to czy tobie sie to podoba szczerze mowiac ..... jak uznam ze chce patrzyc co pisze to bede patrzyc ,a le narazie nei chce mi sie . Hmmm ... wiesz jakie mam oceny , no Matematyka

3 5 4 4 2 1 1 1 1 Bo mi np.Nie chce sie uczyc , i z zadan lapie same banie , a na lekcji ok 4 . Wiec widzisz oceny to nie wszystko ... ja mam kilka osob w klasie ktore potrafia wykuc , po 3 dniach zapomniec i co z tego . Moim zdaniem oceny sa glownie po to by zmotywowac ucznia adrugiemu pokazac ze jest ekhmm malo warta jego nauka .... własnie a ma ktos jakis test na IQ ??
oceny grube sa pracami pozalekcyjnymi ....

i nie sa to moje oceny z podstawowki gdzie na lekcji same wpadaly .....
Post #4 10 May 2006, 18:59
jak dla mnie wykazywanie inteligencją w nauce skończyło się w gimnazjum... później to już samo kucie... No bo co? Błysnę inteligencją, jak powiem z czego zbudowany jest nabłonek wielowarstwowy płaski?! Jak powiem co to jest mol? Jak wymienię wszystkich członków dynastii Karolingów? Śmiem wątpić w to, że wyniki w nauce ukazują naszą mądrość... Ja jestem leniwy, nie chce mi się uczyć i dlatego z chemii mam ledwo 2 na przykład...
Post #5 10 May 2006, 19:07
Też wbijam w naukę... A w sumie to wbijałem bo szkołę już skończyłem. Przez 3 lata nie uczyłem się nic, wystarczało mi to co usłyszałem na lekcji bo szybko się uczę... Potem juz nie chciało mi się do szkoły chodzić ale to inna historia 😉
Nauczyciele przez 3 lata powtarzali mi, że mam potencjał, że jestem inteligentny, ale za inteligencje ocen nie mystawiaja... gdyby tylko mi się chciało... Ja mówiłem, że doskonale to wiem, ale mi sie nie chce a system szkolnictwa jest bardzo kulawy... Ja wolę żyć wg. własnych zasad, a ze swoich możliwośći doskonale zdaję sobie sprawę. Tak więc mają jeden z najwyższych wyników (bo takiego maila dostałem) na tej stronie http://web.tickle.com/tests/uiq/?test=uiqogt (test dla ciebi Datrex) mialem 8 dopów na maturalnym. A IQ 127 czyli 27 pow. przeciętnej i 13 do maksymalnej zanotowanej.
Post #6 10 May 2006, 19:11
amen. ale zdania, że w liceum trzeba kuć, nie zmienię... najlepszym przykładem są moi nauczyciele, którzy w większości hamują potencjał uczniów poprzez kazanie im pisać tak jak oni chcą, pokazują matematyczny sposób pisania recenzji - dla mnie jednego z najfajniejszych tekstów, w którym pisze się co chce - mówią co jest be, a co nie. W gimnazjum tego nie było. Ja w liceum czuję się czasem kształtowany na uniwersalnego żołnierza, który ma się wyzbyć wszelkich zainteresowań i poglądów. Potencjał wynika z inteligencji. Wg mnie...
Post #7 10 May 2006, 19:17
nie ma zamiaru sie dochodzic moze i podalem zly przyklad ale moim zdaniem w dobrej szkole czlowiek bez inteligencji nie osiagnie sredniej 4.9!! a co do testu to kiedys rozwizywalem takie i wynik mi wyszedl cos kolo 125, nie wiem na ile est to obiektywne
Post #8 10 May 2006, 19:25
Satch dobrze wiem o co Ci chodzi... Sam też kiedyś byłem w takim położeniu... Nie oamiętam tylko czy w liceum czy w gimnazjum... Z moje punktu widzenia to zależy od szkoły i profesorów, nie każdy jest wybitny ale w mojej szkole zdrzali sie tacy którzy potrafili zainteresowac przedmiotami, które całkowicie mi koło dupy latały. I u nich inteligencja sie liczyła i była nagradzana na lekcji.
Matek nie wiem na ile to jest obiektywne, test testowi nierówny dlatego podałem ci linka do tego który robiłem, to da nam mozliwośc porównania, jesli ciągle chcesz oczywiście.
Post #9 10 May 2006, 19:28
Hmmm ( czesto tak zaczynam nie wiem czemu ) ale juz w Gimnazjum jak cos powiedzialem , swoje poglady na temat naszego ystemu to polecialem do dyrektorki ze niby źle sie wyrazam na temat szkoly czy panstwa ..... ze ich obrazam a nie mowielm zadnych wulgaryzmowtylko prowadzilem zwyczajna rozmowe gdzie staraleem sie delkiatnie powiedziec ze to co jest tutaj nie jest zbytnio dobre . A nauczyciel czasem nie miejac argumentow kazal siadac i wbijal -50 pkt robiąć różne przepisy jakie by tu podpuknty wje(*^c panu Dawidowi .... Rozumie jak bym powiedzial DUPA SYSTEM WYPIE*&C a ja mowilem ... " Szanowny panie Torbusie ...... " a Torbu to taki WFista ohhh Jezus dawal w dupe 😛 ale tak wiecie sportowo 😀 Równy z niego gość .....
Ale czasem jak powiedzialem dzien dobry Panie torbusie to go szlak trafial ze nie powiedzialm dziendobry ...( tylko cos dodalem ) to jak chcialem co jeszcze zagadac to ufff 50 pompek na rozgrzewke ......
Raz prowadzilem rozmowe z Siostrą ( no moze nie raz ) ale taka powazna o radiu MaWryja i Ojcu Dyrektorze .... Tez wylądowalem u Dyrektorki .....I u mnie w szkle zawsze bylo tak ze poszkodowany mial racje ....

Czasem jak opisze cos zinnego punktu widzenia to juz sie leci 3 oseny w dól

a co do tego co pisal Thorsten to ja robie tak samo . Starczy mi to co slucham na lekcji bo mi latwo wchodzi ale nie chce mis ei kuc na chacie bo mam ciekawsze zajecia . Szkola robi z nas dzieci systemu i taka jest prawda ... bynjamniej u mnie w budzie ...

nie jestem w 100% ...
Post #10 10 May 2006, 19:38
Hehehe, znam to bardzo dobrze 😉 Też zawsze dostawałem za odmienny punkt widzenia, ale też miałem swoje tryumfy... W zaszłym roku wytłumaczyłem księdzu na lekcji, że Bóg jest zły... Ksiądz tylko powiedział: No wiesz, jesteśmy tylko ludźmi - nie zrozumiemy planów Boga... Kodeks karny stawia to całkiem w innym świtle 😉 Ale Bóg to Bóg a człwoiek to człowiek... Nawet ekskomunikowany nie zostałem 😉

Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026