📦 Tryb tylko do odczytu – prywatny serwer RPG-WoW «Mroczne Wrota» (~2006 r.)

Ulubione filmy i aktorzy - kinematograficzny topic
« Wróć do forum  •  27 post(ów) w temacie 1 2 3
Post #11 15 May 2006, 21:59
cholera ogladalem ten film ale za cholere nie pamietam o czym on byl...mozliwe ze o Vietnamie ale watpie...
Post #12 16 May 2006, 05:06
Grupa przyjaciół wyjeżdża na wojnę w Vietnamie. Doświadczają tam ran nie tylko fizycznych, ale odbijających się również na ich psychice.
Opis filmu na IMDB.com
Post #13 16 May 2006, 07:04
Podobnie jak kolega Stach dużo czasu spędzam na filmach, jest to jedno z moich ulubionych zajęć.

Na szybko przypominają się następujące tytuły:
Snatch (genialny, szybki,arcyciekawy),
Clerks - Sprzedawcy
Odyseje kosmiczne 1 i 2
masa polkich komedii (Mis, Hydrozagadka, Rozmowy Kontrolowane, Rejs)
Lśnienie

hmm.. po krótkim zastanowieniu stwierdzam że prościej wymienić reżyserów niż filmy. Zwykle Ci dobrze nie schodzą poniżej swojego poziomu.

(teraz mam kaca, wypelnie pozniej reszte;)
Post #14 16 May 2006, 07:20
drogi Honoriousie. Ciekawy zbieg okoliczności - właśnie wypożyczyłem sobie film "Snatch" i w najbliższym czasie go obejrzę. Co do Lśnienia intuicja mi podpowiada, że mówisz o wersji bodajże z '79 ś.p. Stanleya Kubricka z Jackiem Nicholsonem w roli głównej. Jeśli tak to i ja podpisuję się pod tym filmem jako jednym z moich ulubionych horrorów. Jeśli ktoś lubi pisarza Stephena Kinga (na podstawie jego powieści powstało Lśnienie) to polecam film "In The Mouth Of Madness" - nie pamiętam dokładnie kiedy go zrobili, chyba jakoś w latach '80. Tak czy inaczej - do scenariusza przyłożył rękę właśnie King - jako przyjaciel reżysera - Johna Carpantera. Nie każdemu się spodoba taki rodzaj horrorów, ale wg mnie wart grzechu.
Post #15 16 May 2006, 08:32
Hmmmm niech no ja pomyśle...
Fight Club
Vanilla Sky
Requiem for a dream

Ogólnie im większa dziura po nim zostaje tym lepiej... Dziwie się, że nikt nie wymienił tych filmów... Są genialne.
Post #16 16 May 2006, 12:21
jak dla mnie Requiem For A Dream jest po***. Nie, że film jest zły, bo nie mogę ocenić filmu, którego celu istnienia nie rozumiem tak jak nie rozumiem jego twórców. Oprócz tego, że narkotyki są be i ile oni krzywdy wyrządzają nie dopatruję się niczego innego w tym filmie. Już sto razy lepszy jest Trainspotting. Z resztą się zgodzę. Fight Club i Vanilla Sky wnoszą do głowy widza coś więcej niż tylko rozrywkę.
Post #17 16 May 2006, 12:22
Hehe, jak już doszło do wspaniałego Fight Club, musze coś powiedzieć.

wyżej wymieniony<obejżycie, zrozumiecie>
Interview with a Vampire<chyba każdy zna, arcydzieło, tylko prosze mi z drugą częścią nie mylić>
Czekolada <nie, nie wiem dlaczego, po prostu>
K-Pax <bo nigdy nic nie wiadomo>

Ukłonik dla Satcha, wciąż czekam na ten horror 😉
Post #18 16 May 2006, 12:24
K-Pax - z fenomenalnym aktorem Kevinem Spacey. POLECAM FILM! JEST ŚWIETNY! Najlepsze, że zakończenie jest takie jakie sami sobie wybierzemy/wymyślimy. Interview też kopie zadki. A horrora przyniosę Ci najprawdopodobniej do końca tego tygodnia jak dobrze pójdzie.
Post #19 16 May 2006, 12:31
O WzW dużo sie nasłuchałem i powiem, że po obejrzeniu nie zrobił na mnie wielkiego wrażenia. K-PAX'a nie widziałem chociaż miałem okazję... Żadko się zdarza żeby jakiś film mi się na prawdę podobał... Ostatnio chyba był jakiś, ale jak myśle o dobrych filmach to przychodzą mi do głowy tylko w/w 3.
Post #20 16 May 2006, 12:33
W oglądaniu Wywiadu baaaaaaaaaaardzo pomaga znajomość książek pani Rice. Ale i bez sie da 😉 jak go pierwszy raz widziałam miałam może z 8 lat... zachwycił mnie

Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026