|
Post #11
01 Jun 2006, 12:11
Maudet to ty mnie zle zrozumiales , tlumaczylam ci przeciez na IRC nie to co sie wydazylo ale nakresl dokladniej swoja postac ( cechy charakteru tak aby byly widoczne na pierwszy rzut oka )
czepialam sie braku wygladu? nie wiec do czego te komentarze jedyne czego wymagam od graczy to jasno okreslona postac, ktora beda chcieli grac ( jakakolwiek rasa, profesja , nie obchodzi mnie to ) , chce czytajac historie wiedziec z jaka osoba mam do czynienia... co moge stwierdzic po lekturze twojej historii - uczuciowy ( wrazliwy ) koniec zapraszam na IRC jezeli uwazasz ze historia jest wystarczajaca, porozmawiamy 😊 |
|
Post #12
01 Jun 2006, 13:40
Dobra. Napisze na nowo, tylko że Charakterystyke a nie historie. Mój błąd. Zwracam honor. Za bardzo sie popędziłem.
Tylko jeszcze niewiem czy moge mieć tą postać czy musze jakąś inną wybrać. |
|
Post #13
01 Jun 2006, 17:42
Oto moja nowa postać. Mam nadzieje że o wiele lepiej mi to wyszło niż wczesniej.
Imię: Maudeth Rasa: Troll Klasa: Kapłan Wzrost: 2m Waga: 65 kg Włosy: Czerwone Oczy: Szare Wiek: ok. 30 lat Wygląd: Przygarbiony, chudy. Jego sylwetka przypomina wygłodzoną postać. Jego małe ale zarazem mocne mięśnie umorzliwiały mu szybką ucieczkę przed silniejszym lub liczniejszym wrogiem. Jego twarz jest smukła, nos ma długi i szpiczasty. Jego kły są długie i grube, przypominają kły dzika. Uszy ma długie, ozdobione licznym kolczykami. Charakter: Jest dobrym i uczciwym Trollem. Pomagał każdemu kto prosił o pomoc. Wierzył że uczciwością i dobrocią pokona nieufność panującą w jego wiosce. Miał nadzieje że przez zaciśnięcie więzi między swoimi pobrateńcami, uda mu się zakrzepić ich do dalszej walki z Centaurami. Które notorycznie najeżdżały nie bronioną wioske. Jego plany pokrzyżował Szaman, który zazdrościł mu pozycji na której zasiadał. Przebiegły Szaman uknuł spisek, przez który Maudeth został wygnany. Po tych wydarzeniach stał sie sam nieufny, to co kiedyś zwalczał umożliwiło mu przeżycie. Pomimo jego nieufności, pomagał nadal innym. Tyle że za skromną opłatą. |
|
Post #14
01 Jun 2006, 19:46
co to za szaman ? z waszej wioski czy innej? jaki spisek? a wiec czemu go wygnano... nio cos wiecej...
|
|
Post #15
01 Jun 2006, 20:29
ja bym poprosił o nazwę wioski i rozwinięcie wątku z tym szamanem... a ogólnie po skróceniu widać poprawę. nie bój się napisać trochę więcej 😊
|
|
Post #16
02 Jun 2006, 06:36
Charakter: Maudeth pochodzi z wioski Sen'Jin Village. Jest dobrym i uczciwym Trollem. Pomagał każdemu kto prosił o pomoc. Wierzył że uczciwością i dobrocią pokona nieufność panującą w jego wiosce. Miał nadzieje że przez zaciśnięcie więzi między swoimi pobrateńcami, uda mu się zakrzepić ich do dalszej walki z Centaurami. Które notorycznie najeżdżały nie bronioną wioske. Jego plany pokrzyżował Szaman o imieniu Bloodwand. Przybył on do wioski dość niedawno, z jego tatuaża na ramieniu można wywnioskować że pochodzi z wysp Echo Isles. Wiele osób próbowało sie od niego dowiedzieć z kąd pochodzi, ale każda rozmowa kończyła się bójką.
Miesiąc przed przybyciem tajemniczego Trolla, Maudeth znalazł na plaży złoty pierścień na którym były wyryte inicjały "BD". Myśląc że pierścień wyrzuciły fale i do nikogo nie należał. Bez wachania włożył go na palec. W wiosce nierozmawiał z nikim na temat pierścienia. Maudeth nosił pierścień przez cały czas od momentu kiedy go znalazł. Gdy Bloodwand postanowił osiedlić sie na stałe w wiosce, poprosił o pomoc Maudetha. Który zawsze był chętny do pomocy. Pomoc miała polegać na przenocowaniu go u Maudetha dopuki ten nie wybuduje własnego domu. W nocy gdy Maudeth spokojnie spał, Bloodwand zaś miał niespokojny sen pełen koszmarów. Gdy sie obudził postanowił sie przejś. Przechodząc koło łóżka Maudetha zauważył złoty pierścień, podchodząc bliżej do niego zauważył inicjały "BD". Znaleziony pierścień przez Maudetha należał do Bloodwanda. Podstępny Bloodwand od momentu ujrzenia straconego pierścienia chciał go odzyskać. Chciał go odrazu wziąść, ale dobrze wiedział że zostanie przepędzony z wioski. Więc uknuł spisek przeciwko Maudethowi. Bloodwand przedłużał budowe swojego domu aby jego plan sprawdził sie. Co noc w wiosce miały miejsca dziwne kradzieże. Wszyscy podejrzewali o to Bloodwand, mieli racje. Ale sprytny Troll skradzione rzeczy chował w domu Maudetha. Maudeth spędzając w domu mało czasu niewiedział o schowanych skradzionych przedmiotach. Gdy sprawa o dziwnych kradzieżach ucichła, podstępny Troll rozpowiadał mieszkańcą że tym złodziejem jest Maudeth. Nikt mu nie chciał uwierzyć, ponieważ Maudeth był uczciwym i dobrym Trollem. Po długich namowach Bloodwanda, postanowiono przeszukać dom Maudetha. Mieszkańcy byli zaskoczeni tym co znaleźli, wszystkie skradzione przedmioty znalazły sie w domu Maudetha. Zamknięto go w ciasnej klatce, siedział w niej jeden dzień. Tyle zajeło zebranie rady wioski, która miała zadecydować o dalszych losach Maudetha. Wszystkie skradzione przedmioty trafiły do właścicieli, podstępny Bloodwand otrzymał również swój pierścień. Rada postanowiła nie zabijać Maudetha, tylko wygnać go z wioski. Jeśli wróci zostanie stracony. Te wydarzenia zapoczątkowały nowy rozdział w życiu Maudetha. Nic już niebyło jak po staremu. Stał sie nieufny, niebył już chętny do pomocy tak jak kiedyś. Ze starej wioski udał sie do Undercity, gdzie zamieszkał wśród nieumarłych. |
|
Post #17
02 Jun 2006, 15:51
I co wy teraz o tym sądzicie??
|
|
Post #18
02 Jun 2006, 16:49
moim zdaniem sama historia wygląda o wiele realistyczniej i lepiej teraz 😊. No i nie jest to setne opowiadanie w stylu "zemsta za rodzinę, honor, Ojczyznę" anie nie "urodziłem się nie w czepcu ale z mieczem w dłoni". Widać pewne elementy oryginalności i twórczego myślenia.
dla mnie zmiana na plus |
|
Post #19
02 Jun 2006, 16:53
Nie chcesz wiedzieć co ja o tym sądzę. Powiem tylko tyle, że dalej jest źle. Zadam Ci tylko jedno pytanie żeby udowodnić, że historia jest nieprzemyślana. Dlaczego w małej trollowej wioseczce na szlaku znikąd donikąd panuje nieufność? Myślałem, że takie społecznośći są raczej zżyte.
|
|
Post #20
02 Jun 2006, 19:20
Zawsze jakaś sie znajdzie. Nic nie jest idealne. Tą wioske można porównać do jakiegoś osiedla. Są różne grupki ludzi którzy razem sie trzymają, ale w sumie jako całość nietworzą idealnego społeczeństwa. Np. młodzi nie są w 100% szczerzy co do starszych ludzi. Każdy ma też swoje poglady, zachowania. Jeszcze jedno, gdzie będą się zbierać grupy chołot, piratów, degeneratów ?? W centrum gdzie sa najwieksze ilości żołnierzy?? Czy na uboczu zdaleka od cywilizacji??
Widze że od początku mnie nielubisz. Zawsze szukasz dziury w całości. |
| Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026 |