📦 Tryb tylko do odczytu – prywatny serwer RPG-WoW «Mroczne Wrota» (~2006 r.)

Recovered topic 5346
« Wróć do forum  •  21 post(ów) w temacie 1 2 3
Post #1 11 Jun 2006, 12:15
Luzie to jest tak , przecietny gracz przychodzi tu a za 2 tygodnie idzie na WOWMAXA czemu my ich niemozemy zatrzymac ?? !!
Post #2 11 Jun 2006, 13:27
Ci, co chcą grają tutaj, bo właściwie tu jest tak samo jak na innych z tym wyjątkiem, że tu są sami polacy, można się łatwo dogadać i jest klimat. A niektórzy i tak zmieniają ciągle, bo raz mają ochotę na szybkie robienie lvla, raz na kliamat... Tak w kółko więc ich nie zatrzymamy. Ale popatrz ile ludzi stale gra, co reset? Jest duża grupa "stałych graczy".
Post #3 11 Jun 2006, 19:04
Nigdy nie grałem na WoWmaxie, ale może dlatego, że tam są jacyś niskolevelowi gracze? Nie mam pojęcia 😛
Post #4 17 Jun 2006, 13:16
Wiecie co?

To nie ma być funserwer... To ma być RPG. Ale ja jakoś nie widzę tego różowo. Niby wszyscy do tego dążymy, ale jednak coś jest nie tak...

Po pierwsze. Zasugerowałem, że w żadnym szanującym się RPG nie ma tak nielogicznych ograniczeń jak u nas (35 lvl dla skóry wilka, 24 dla kufla piwa). Stwierdziłem, że w papierowych grach to się po prostu nie zdarza, bo tak jak rozumiem, że ktoś nie jest dośc silny by nosić zbroję czy dość zręczny by wywijać mieczem, tak ograniczenia na płaszcze czy buty są co najmniej dziwne...

Zostałem wyśmiany i padło jedno pytanie "czy ty teraz kuwa grasz na papierze"?

No niby nie. Ale do czegoś trzeba dążyć. Ja dążyłem od choćby częściowego oddania klimatu sesji. Ale chyba robiłem błąd, bo nie o to chodzi.

Po drugie - urżnąłem się dziś w trupa. Od tak, żeby zobaczyć jak to jest. Usiadłem na fontannie, w śrdoku SW i podśpiewywałem pijacko, ciekaw reakcji przechodniów. I właściwie jej nie było. Jedna osoba zwróciła na mnie uwagę - i to był GM! Nie zwykły gracz...

Czy w "czymś na kształt RPG" też pominęlibyście beznamiętnie pożądnie wyglądającego krasnoluda, drącego gębę na całe miasto i wyraźnie pijanego? Choćby jakaś uwaga, wyzwisko - COKOLWIEK!

Bądźmy chodź trochę konsekwentni, hm? Świat stanie się lepsiejszy...

Skoro MW chlubi się klimatycznością itp. to naprawdę pokażmy, że tak jest! Nie odgrywajmy postaci tylko wtedy, kiedy akurat obserwuje nas GM...
Post #5 17 Jun 2006, 13:45
Dokłądnie o to mi chodzi.

Jeżli tylko powie się cokolwiek, od razu słychać obronę a'la funserv. A z tego co widzę, to bardzo róznie ludzie do MW i RPG podchodzą...

Tekst "czy ty urwał grasz na papierze?" mnie dobił. Zrobiłem to, co jakiś czas temu zdarzało się załamanemu Datrexowi - musiałem sie wylogować...
Post #6 17 Jun 2006, 14:27
trzy powody dlaczego tak jest:
1, Historia dużo ludzi myśli ze to głupota
2. Klimat myślę ze niektórym to się ni8e podoba chociaż to według mnie bardzo dobry pomyśl ...
3. Oczekiwanie na konto + regulamin trochę surowy na 1 rzut oka 😀

na wowmaxie tego niema chyba... nie wiem nie gralem ...
Post #7 17 Jun 2006, 16:49
Wszyscy mowia ze to "klimatyczny" serwer(ale wiekszosc uwaza ze klimat to tylko jest wtedy gdy sie nie uzywa lol ok, i jak sie nie rozmawia o codziennych sprawach). Ale co to jest klimat??? Idzcie sobie na wowmaxa to zobaczycie gralem tam troche i sporo sie nauczylem. Wszyscy mowili ze wowmax jest do du%^* nie maja klimatu i sami cheaterzy sa, ale to oni maja wieksza klientele a nie my. Oni do takiego stanu doszli ciezka praca i nagradzaniem osob za klimatyczne zachowanie wszyscy ktozy znali sie na rzeczy pouczali ich. Z tego wniosek ze MW podupadaja i trzeba sie ostro wziasc za naprawe. 😀 I to zalezy nie tylko od gmow ale takze od nas samych wiec zrobmy cos aby przynajmniej nie stracic tych ktorzy teraz graja!!!!
Post #8 17 Jun 2006, 20:16
O widze ze sluchasz Hip Hopu:D 😛 oczekiwanie na konto jest dosc dlugim procesem no fakt kazdy moze dostac konto na ja taki nOOB jak ja 😀 nie ale nie latwa sprawa napisac dobra historie orginalna a potem wczuc sie w bohatera,bohaterke...
Post #9 17 Jun 2006, 20:20
Błagam...

To ludzie ludziom zgotowali ten los

Motto "Medalionów" Zofii Nałkowskiej...

Wypowiem się jutro, bo mam sporo do powiedzenia, a mało czasu.

Post #10 17 Jun 2006, 20:44
niewiele więcej da się powiedzieć... fikcyjne RPG, ani na papierze, ani nawet w grze. co z tego, że z Datrexem, ZulKemenem czy tam Hartim (lub innymi z Hordy którzy zatrzymują się gdy mnie widzą, a nie pędzą dalej w poszukianiu expa z questów) gadam klimatycznie, skoro cała reszta ma to szczerze gdzieś?

te poziomy do skór czy piwa to już naprawdę szaleństwo... nadmierne ograniczanie nie pozwala słabym graczom na nic innego, jak tylko tłuczenie expa 😐

ale to tylko moje zdanie. aktualnie biegam po całych The Barrens i sobie zbieram skóry trenując leatherworking i skinning. czasem też trafi się jakiś humanoid, to tailoring podskoczy w górę... nie więcej, bo expienie nie ma już sensu...

Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026