📦 Tryb tylko do odczytu – prywatny serwer RPG-WoW «Mroczne Wrota» (~2006 r.)

Problem z toporem - wymaganie poziomu 50
« Wróć do forum  •  16 post(ów) w temacie 1 2
Post #1 16 Jun 2006, 06:58
Wiec tak ja mam topor juz od gdzies 5 lvl , teraz chce dalej nim grac bo sie do niego przyzwyczailem , i ciezko mi bezie znwu taki zdobyc
a tu co , niema wymagan lvl ale naglesie pojawia ze musze miec 50 lvl
Wiec tak jestem za mlody chociaz nie pisze tegona itemie
wychodzina to zeniema sensu isc z kumplami na wypraw na ysokie lvl np w 3 bo i tak jedyne co dosanisz to tyci xp i kase

acha nie no spoko ;P tylk o nei wiem , ladowalem w niego kase , a teraz musze szukac jakiegos innego , kupie na aukcji jaki i tez bezie do du*y . 😀

wiec jak mozecie to to cofnijcie , bo np ja teraz chodze z toporem kory ma 12dmg per seckond 😢 od kumpla Lesia

a co najlepsze Ci ( czyli chyba prawiewszyscy ) co nei zdejmowali jescze swojej broni maja ja i oni beda mieli git . spoko

ludzie my jestesmy Bohaterami i po to sa taki itemy
Post #2 16 Jun 2006, 07:17
Ja mam to samo z giwerką 😢 I resztą ekwpunlu z resztą też...

Najlepszy sposób - nie zdejmuj tego, co nozisz. Dpóki nie zdejmiesz to nadal daje swoje bonusy. A jak zdjąłeś, to już za późno...

I tak te ograniczenia sprzętowe wkurzają. Co to nam daje? Nic. A co zabiera? Możliwość nieco szybszego rozwoju...
Post #3 16 Jun 2006, 07:27
Ja chciałem od siebie dodać, ze to trochę niesprawiedliwe... Bo jak ktoś broni nie zdjął,to teraz obie wymiata 😀 no i podobno poptworom zwiększono lekko dmg, a nam poprzez olevellowanie broni dmg zmiejszono, wiec jestesmy w walce na minusie.

PS. Cała zawartość mojego plecaka (plecaków...) zniknęła, a żaden Admin nie odpowiada, gdy do niego pisze 😛
Post #4 16 Jun 2006, 07:30
To kwestia szczęścia 😉

Ale nie miałbym nic przeciwko cofnięciu tych ograniczeń.

Nie wiem jak jest z dmg mob'ów, jak na razie żaden nie zdążył do mnie dobiec 😉
Post #5 16 Jun 2006, 07:31
Jak sie odpowiednio gra..czyli chodzi sie na instancje i potwory takie z ktorych itemy mozesz uzywac to niemasz potem takich problemow....a nie kupic sobie bron ktora powinna byc od 50 lvl i wymiatac jak masz 20:/ jak tak jest to moim zdaniem cala gra traci sens bo na 20 lvl juz mozesz miec wyczesane itemy...ja mam bardzo dobre itemy na moj lvl i mo nic sie nie zwalilo...wiec wam tez tak radze grac:D:D
Post #6 16 Jun 2006, 07:32
Tym razem zgodzie się z Panem Datrexem!! 😛 😀
Nie rozumiem po co to było zrobione? Po pierwsze, jeśli miało to powstrzymać "expienie", to w tym wypadku skutek będzie odwrotny, ponieważ wszyscy teraz rzucą się do nabijania poziomów, żeby tylko mieć lepszy ekwipunek. Po drugie, nowi gracze i tak mają już nie za ciekawie, więc po co im jeszcze utrudniać życie? Po trzecie jeśli chodziło o przekazywanie przedmiotów z zadań (bo głównie o to chodzi, chyba?) innym graczom, to przepraszam bardzo, ale po wykonaniu zadania, staje się prawowitym posiadaczem tego przedmiotu i mogę z nim zrobić co chce... Po za tym zawsze można wymyślić jakieś własne zadanie dla nisko lewelowych graczy (hehe niech się troszeczkę pomęczą). Po czwarte nawet na Alakhazamie można znaleźć przedmioty bez ograniczeń levelowych, to czemu mamy sprzeciwiać się z naszą skarbnicą wiedzy (wszystkie przedmioty, które na alakhazamie nie maja ograniczeń, teraz nagle dostały....)
To są wszystkie moje argumenty. (pewnie jeszcze parę by się ich znalazło.
Uważam że nie powinniśmy uprzykrzać sobie życia. Wszyscy powinni grać na tych samych zasadach, a jak nie to ja jestem za resetem postaci. Wtedy wprowadzenie takiego ograniczenia miało by jakiś sens.

Jorengen
Post #7 16 Jun 2006, 07:55
Bez trapów się obchodzę, choć gra hunterem traci trochę ze swoich kombinatorskich mozliwości.

Peta taminguje sobie na bierząco, jak zachodzi taka potrzeba. I już się do tego przyzwyczaiłem.

Ale jak mam polować bez strzelby?!

...na topór też dostałem ograniczenie.
Post #8 16 Jun 2006, 07:56
Ja tez podzielam zdanie Datrexa sam nie moge zalozyc miecza i tarczy ktore byly bez ograniczen, a teraz boje sie wyjsc poza miasto z moja katanka. Nawet misje gdzie trzeba zabic potwory nieco silniejsze staly sie bardzo trudne. Wiec tez jestem za cofnieciem tego. To niesprawiedliwe ze wiekszosc sobie takie nosi a ja mam sie meczyc 😢
Post #9 16 Jun 2006, 09:43
teraz co trudniejsze questy to tylko w grupie się zrobi 😐

np. zabicie kilku czy tam kilkunastu mobów będzie wymagało ostrożnego odciągania pojedynczych sztuk od reszty i zabijanie... prehistoryczna taktyka

a co zrobić z tymi, którzy są otoczeni innymi (jak np. u Bristlebacków, gdzie wojownicy i skauci są na zewnątrz, a magowie wewnątrza takiego "koła")

nie zdziwię się, jeśli ilość graczy jeszcze się zmniejszy a nie zwiększy, bo już jeden mój kumpel z grą się pożegnał, a z braku innych dobrych serwerów zaczął znowu grać w Ragnaroka... ja chyba zostanę, ale jeszcze kilka takich zmian i nie wiem co będzie 😐
Post #10 16 Jun 2006, 09:53
Ja wiem - coraz więcej ludzi przerzuci się na inne serwery...

Choćby wspominanego setki razy wowmaxa.

Ja rozumiem, że działanie w grupie jest ważne, ale ja np. nie wiem z kim miałbym wykonywać questy. Do tej pory wszyscy gracze, jakich spotkałem w grze "na żywo" mieli od 20 do 50 leveli więcej ode mnie. Jestem pewny, że mają ciekawszych mobów do zabicia niż ci dla 15 leveli...

Ale skoro taka sytuacja zaistniała - wszystkie osoby około 15 lvl'a (moze być wiele mniej i trochę wiecej 😉 ) grające w Ally proszę o zaczepianie mnie w czasie gry. Chętnie wykonam każdy zadany quest w grupie! Jeśli tylko potrzebujesz towarzysza - zgłoś się od mnie, bo i ja go potrzebuję!

Pamietaj - w kupie raźniej!

Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026