📦 Tryb tylko do odczytu – prywatny serwer RPG-WoW «Mroczne Wrota» (~2006 r.)

Bitwa o bank
« Wróć do forum  •  60 post(ów) w temacie 1 3 4 5 6
Post #41 07 Feb 2006, 11:02
QUOTE(Thorsten @ Feb 7 2006, 11:26 AM)
Nie wiem na co są to dowody...

Cóż, to może masz problem z interpretacją regulaminu, bo rzeczywiście, stwierdzenie "macie przejebane" jest nadzwyczaj klimatyczne.

że Ferick powszechnie używa słów zaczynających się na "S" to każdy kto z nim przebywa doskonale wie, ważniejsze, ze robi to z klimatem

nie przebywam z nim więc nie wiem, a i jakoś nie przemawia do mnie klimat słów: skurwiele i skurwysyny

Ban to nie była propozycja "kary" za to co napusałem. Przytoczyłem tylko analogiczna sytuacje kiedy w taki sposób gracz odezwal sie do GM.

nie wiem, czy znasz pojęcie "analogicznej sytuacji" ale po pierwsze, nie wiem jak kosmiczny musiałbym mieć powód żeby odezwać się tak do GM'a, po drugie, wątpie, żeby któryś GM mógł prowokować graczy wyzywając go w ten sposób jak to było w tej sytuacji w przypadku kiedy gnomy wyzywały nas. Także ja żadnego podobieństwa nie widzę!

Tu można jeszcze porószyć temat różnic między graczem a GM i tym co komu i do kogo wolno powiedziec.

A to jest pewnego rodzaju dyskryminacja. Jasne że GM ma większe prawa na serwerze ale też jest człowiekiem i każdy ma prawo wyrazić swoją opinię nawet w stosunku do GM'a (oczywiście w odpowiedni sposób ).
Post #42 07 Feb 2006, 13:45
Nie znam sytuacji to się nie wtrącam. Wypowiem sie jeśli chodzi o wulgaryzmy.
Czy wulgaryzmy mogą być klimatyczne? Otóż tak, ale nie wszystkie. Kto gra w gry fantasy, RPG wie że niektóre zwroty są czasem odpowiednie. np. "Sukinsyn", czy "Jasna Cholera". Kto grał w Noc Kruka wie o co chodzi. Ale nie można przesadzać! Takie zwroty pojawiają się zwykle kilka razy w grze. Inne zwroty takie jak kur##, skur##el czy masz przeje**ne i inne o podobnej wulgarności i inne słowa z nich powstałe nie godzą się ani graczom ani tym bardziej GMom. Ich wypowiadanie psuje klimat i powinno byc karalne. Oczywiście czasem może się komuś zdarzyć, ale niezależnie od sytuacji trzeba panować nad emocjami z uwagi na innych.

Nie jestem ani graczem, ani GMem, ale byłem i jednym i drugim i mam pewien bagaż doświadczeń i przemyśleń.Jeśli chodzi o stusunki GM-gracz. Każdy może mieć swoje zdanie na temat każdego GMa. Ale nie musi tego od razu publicznie wywlekać. GM nie jest bogiem jak to zrobili administratorzy na jednym z prywatnych serwerów. GM jest dla gracza, a nie gracz dla GMa. Co nie znaczy że gracz nie ma go szanować. GM to taki ktoś kto robi coś czego wcale nie musi żeby sie innym lepiej grało. Może i to nikogo nie obchodzi, ale wzorem jest dla mnie jak zawsze serwer Blizz@rda. Tam GM to duch. Nigdy nie widziałem GMa, a pomógł mi 2 razy. Dało mi to wiele do myślenia. Tam GMowie nie ubierają się w najlepsze ciuszki i nie latają po całym świecie szpanując przed graczami jacy to oni są silni itd. Już kiedyś IPKISS napisał żeby każdy GM przyjął jakaś postać, szkoda że to nie zostało wyegzekwowane. GM są od pomagania, a nie przeszkadzania graczom. Z drugiej strony na Blizzie za to płacą, a bliższy kontakt z GMem w niektórych przypadkach jest nawet wskazany. Nie można popadać ani w jedną, ani w drugą skrajność. GM nie gra w W0W. To jest ta skromna różnica.
Post #43 07 Feb 2006, 14:00
Nightwolf skoro juz mnie tak cytujesz zwrocilbys uwage na to ze mowilem ze za jontka odpowiedzialnosci nie biore. o to jak on mowi nie czepiej sie mnie tylko jego.
co do sytuacji analogicznych to powiem to tak zeby dotarlo:
widzialem jak gracz powiedzial na ulicy w sw do gm-a "ssij mi" chwile pozniej go nie bylo a gm skomentowal to w podobny sposob do "tak traci sie konto"... nie wiem co sprowokowalo gracza do taki slow wydaje mi sie ze slyszalem wtedy cos ze nasmiewali sie z niego ze nago biegl ulica czy jakos tak...
teraz przeanalizujamy obie sytuacje:
1 i tu i tu padaja slowa "ssij mi"
2 obie osoby zostaly sprowokowane
3 obie nie potrafily odpowiedziec z klimatem
teraz widzisz podobienstwa? nie? to przeczytaj jeszcze raz... a potem jeszcze... i tak do skutku
co do wulgaryzmow to dla mnie wszelkie pochodne od kur*a mieszcza sie w granicach klimatu... tutaj mozna wpadac w polemike z panem Sapkowskim ale nic nie poradze na to ze komus sie wiedzmin nie podobal. ja osobiscie tych zwrotow w grze nie uzywam bo nie lubie klac publicznie, a co do typu "masz przejebane" oraz "ssij mi" ktore stalo sie tematem tej rozmowy, rowniez potepiam - to klimatyczne nie jest. zwroccie jednak uwage ze ani ja ani ferick nie powiedzial tego wiec do kogo te pretensje?
Post #44 07 Feb 2006, 14:27
Więc zacytuj mi teraz Thorstenie moje zdanie, z którego wynika, że mam do ciebie pretensję za wypowiedź Jontka lub czyjąkolwiek. Otóż nie mam żadnych, najmniejszych pretensji, tylko przedstawiam sytuację, w jakiej zostałem jednoznacznie postawiony, podczas gdy inni winowajcy jakoby obeszli się "smakiem" bycia potępionymi przez GMa lub innych graczy. Jak już napisałem 2 posty wcześniej, nie jestem dumny z tego co napisałem, ale przeprosiłem i nie czuję się w żaden sposób winny.

Co do tej sytuacji, to nie chodziło mi o podobieństwo słów, a raczej osoby, do której zostały one skierowane. Ja GM'om na tym serwerze nie mam na przykład absolutnie nic do zarzucenia, wręcz przeciwnie, wiele razy udzielili mi pomocy i jestem za to wdzięczny. Jednak jak mówisz, że była sytuacjia, gdzie GM ewidentnie kpi sobie z jakiegoś gracza bo jest przykładowo ubrany tak a nie inaczej, no to ja nie wiem co to za GM i jaka jego rola w takim razie. W moim przypadku sprawa wyglądała o tyle inaczej, że nie była to wymiana słów z GM'em lecz zwykłym, najzwyklejszym graczem, któremu chyba się wydawało że jest panem świata. I nie chcę się więcej kłócić w tej kwestii bo swoje wyjaśniłem, jeśli ktoś się z czymś nie zgadza to jego problem, a chodzi mi po prostu o równe traktowanie wszystkich graczy.
Post #45 08 Feb 2006, 07:54
"Cóż, to może masz problem z interpretacją regulaminu, bo rzeczywiście, stwierdzenie "macie przejebane" jest nadzwyczaj klimatyczne."

To jest np. to zdanie 😉
Co do tego bana to myśle, że faktycznie lekka z tym przesada. Moja proponowana kara to garść złota, bo chyba mu wystarczy, że musi płonąć ze wstydu czytając ten temat 😉

Jeśli choodzi o tego GMa to nie wiem jak to było, nie widziałem zajśćcia. Mógłby się któryś przyznać to rozjaśniłaby się sytuacja 😉
Nie koniecznie to musiał vyć przejaw boskiego autorytetu i demonstracja władzy. Możliwe, że zrobił to z klimatem, Ty byś się nie śmiał widząc nagiego faceta biegnącego przez rynek?
Post #46 13 Feb 2006, 20:23
Warning: mysql_connect(): Access denied for user
Post #47 13 Feb 2006, 20:35
to jesli chodzi o bitwe o bank (moja wina nie przeczytalem regulaminu bynajmniej nowszych wersji a ktos mi powiedzial ze e motow mozna uzywac, dlatego tak pozno 😢)
http://img114.imageshack.us/my.php?image=12tr.jpg
http://img103.imageshack.us/my.php?image=49us.jpg

no ale chyba mi nie powiecie ze frajer to jest kliamt jak nie wiem...

A to taki deserek

http://img103.imageshack.us/my.php?image=25vl.jpg
Post #48 14 Feb 2006, 08:14
Wierzę, że masz takie samo spojrzenia na tę sprawę jak ja, Gord. Wiem, że komuś może się wymsknąć... ale tych dowodów już chyba wystarczy...
Post #49 14 Feb 2006, 11:42
Sprawa chyba jednak skonczy sie tylko na forum bo chyba zaden z Elfow "klimaciarzy" nie zostal w jakis sposob ukarany za swoje przewinienia szczegolnie chozi mi o "ssji mi"
Post #50 14 Feb 2006, 12:55
Heriesis czy jakos tak a pouczyles na whispie tych gracz?? bo ja tak i powiedzieli ze to im sie wymsklo a przeczytalem tu gdzies ze czasem sie wymsknie kazdemu takze i mi raz czy dwa ale zostalem pouczony i jest dobrze. Najpierw poucz a potem dawaj screeny
« Wróć do forum 1 3 4 5 6

Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026