📦 Tryb tylko do odczytu – prywatny serwer RPG-WoW «Mroczne Wrota» (~2006 r.)

Bitwa na krwawym słońcu - historia postaci
« Wróć do forum  •  23 post(ów) w temacie 1 2 3
Post #21 26 Feb 2006, 22:04
jestem za zakazaniem generala ale ...
o czym juz chyba pisałem ale pewnie komuś nie posta 😐 jestem za nauką języków
nauka języków ras zaprzyjażnionych była by tańsza bo i bardziej dotsępna a po naukę języków innych ras można by się wybierać gdzieś daleko z furmanka pieniędzy to oczywiście uśmiech w stronę GM o pomoc w tej sparwie.
Przy tym można wprowadzić coś takiego żeby mogli się uczyć tylko Ci co przekroczyli jakiś tam próg inteligencji ( wprowadza to status dyplomaty albo emisriusza którymi byli by magowie kapłani druidzi szamani )
Post #22 27 Feb 2006, 08:52
Hmm nie bylby to zly pomysl, bo juz mnie denerwuje gadka np. Elfa ktorego gonimy... wyzywa i gada o walce 1 vs 1 co sie zamienia w zawody co jest bezsensu, albo sie gadka zamienia w tepa klutnie albo taka gadke przyjaciol od piwa...
Post #23 27 Feb 2006, 15:41
pomysl emagie co do nauki jezykow bylby dobry....tylko niech inteligencja nie bedzie glownym wspolczynnikiem decydujacym czy mozemy sie uczyc obcych jezykow czy nie...... no wiecie ja gram wojem i to jest taki typowy siepacz 😛 ( ze wzgledu na statystyki ).niech to bedzie drogie np 100 sztuk zlota za nauke jednego jezyka a gm ( oczywiscie pod przebraniem ) moglby oglosic ze bedzie uczyl jezykow i na przyklad bedzie w jakiejs lokalizacji tylko przez godzine,no i oczywiscie obowiazkowa klimatyczna rozmowa z taka postacia.zamiast pieniedzy moze tez jakies zadanie bo pierwsza lepsza nieznana nam postac nie zacznie nas uczyc nauki jezykow...moze niech okres nauki-zaufania bedzie trwal kilka dni...taki nauczyciel moglby zlecic nam kilka zadan co zlaatwilo by problem z ostatnim brakiem jakichkolwiek eventow.

pisanie typu ... "moze walka 1 vs 1" nie powinno miec miejsca ... przecierz da sie to odegrac klimatycznie.wtedy mozna prosic przeciwnika o honorowa walke..... no wogole zauwazylem ze ostatnio ludzie czesto chca walk "1 vs 1" no to moze sygnal dla gm'ow zeby zrobic jakis turniej? a najlepiej raz na tydzien np w weekendy pod wieczor i tym samym moznaby zazegnac problem walk typowo turniejowych podczas bitew.

Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026