📦 Tryb tylko do odczytu – prywatny serwer RPG-WoW «Mroczne Wrota» (~2006 r.)

Recovered topic 4369
« Wróć do forum  •  67 post(ów) w temacie 1 2 3 4 5 7
Post #21 09 Mar 2006, 16:04
Moim zadaniem nowy emu czemu nie, tylko poco kasacia postaci.Wiele grzczy naprawde sie stara swój lv i itemy przez wiele tygodni,kosztuj r to ich wiel wysiłku a wy chcecie zresetowac postacie. 😳
Post #22 09 Mar 2006, 16:13
Trzeba ukrucić expiarzom żywot.
Post #23 09 Mar 2006, 16:25
Niewiem co rozumiecie pod pojęciem Resetowanie Konta. Mógłby mnie ktoś uświadomić? Jeśli chodzi co do resetu postaci to wszystko mi jedno. Jeśli to nowe emu ma przynieś duże korzyści to czemu nie! A i zmniejszenie exp jest dobrym pomysłem. Może nareście ludzie zaczną rozumieć, że nie można wkółko ciągle nabijać tylko lv. Mam nadzieję, żę dożyje dnia, w którym priorytetem będzie zwiększenie więzi między graczami 😀 (jak to ładnie brzmi) Miejmy nadzieję, że nastąpi jakiś przełom na MW. . .
Post #24 09 Mar 2006, 16:49
Od czego by tu zaczac? 😉

Wiec... Jestem zdecydowanie ZA kasacja kont! W pamietnym wrzesniu zostal on wprowadzony i wypadlo to serwerkowi tylko na dobre! Ale przy tym nalezy chwilowo (osobom najbardziej odpowiedzialnym dac mozliwosc ich robienia! npp. Thorsen, Hot Shot, by to poszlo szybko i sprawnie). Odpadnie pare osob, ktorym to "lezy i powiewa" na jakim serwerze graja, a zostana ci najwierniejsi wrotom, dla ktorych XP swojej postaci nie jest najwazniejszy...
Dodatkowo nareszcie zniknie problem nieklimatycznych imion. A niech tylko zobacze w grze ze ktos sie nazywa MARIO albo NEXCIEK:P

Przydalo by sie pewne odswierzenie w gildiach... Niektore po prostu nie maja racji bytu, poniewaz bylyy typowo expiarskie... W tej chwili mozna by to poprawic. Zaostrzyc rygor zakladania gildii... Moze kazdej gildii albo paru gildiom przyporzadkowac gm, ktory by sprawdzal jej dzialalnosc?
Wiele osob dopiero teraz zobaczylo, co traci, tak expiac, do 70 lvlu.. Przykladem jest gildia KruShaka i Fela... mam nadzieje ze po resie, beda wzorem!!!

Ale to wymaga duzo pracy... proponowalbym (jesli juz przejdzie propozycja kasacji kont) wylaczyc na jakis tydzien serwer (i tak jest post^^) i calkowicie przebudowac Wrota:
a) dodal budynki gildiowe wprowadzone przez Tempa (tyle ze zmniejszyl ceny).
😎 zmiejszylbym XP, ale za to zwiekszyl ilosc Woolen Linen itd, by zwiekszyc mozliwosc rozwoju postaci.
c) Stale stymulowal zdobywanie kont po obu stronach (moze w koncu horda i przymierez bedzie rowne)
d) Uleszyl tworzenie eventow. Np.. mozna chyba zrobic jakies tablice z ogloszeniami, ktore beda sie pojawiac w okreslonych miejscach.
e) Zwiekszl ekipe gm od eventow i klimatu.
f) i wiele wiele innych
g) KONIECZNIE wprowadzil pvp!!!
Tak wiec nie chodzi mi tylko o zmiane samego emu, ale przebudowe calych wrot!
h) Wprowadzenie wszelakich nagrod (dodatkowe talenty, kasa) za zadanie, ktore niekoniecznie mogli by wykonywac tylko ci z najwiekszym XP (zwykle turnieje i walki:/)
Dochodzi jeszcze fakt, ze niektore postacie moga zostac odrzucone...

I WAZNE!!!

TO NIE JEST SERWER GDZIE LICZY SIE XP POSTACI!!!
Wiec te komentarze ze duzo sie nameczylem, zodbywajac doswiadczenie od razu wyrzucilbym do kosza...

Mam nadzieje ze tym postem zachecilem pare osob do moejej wizji... Tak wiec, do zobaczenia po resie!!
Ace
Post #25 09 Mar 2006, 19:30
No ale co mozna zrobic z 1 levelem w grze ? Integrowac sie z ludzmi ? Nie rozmieszajcie mnie bo z takim lev to ledwo mozna dojsc stormwind i z powrotem.. poza tym jak jest na serwie 30 osob to tez tu trudno o jakas wspolprace.. Nie widze zadnego sensu w resecie postaci, levele i exp sa nierozlaczna czescia RPG.. oczywiscie ze nie nalezy z tym przesadzac i opierac sie na tym, ale probujac tworzyc na sile jakis dziwnie zdefiniowany klimat kasujac postacie to psujecie zabawe wielu osobom. Tyle ode mnie, pozdrawiam.
Post #26 09 Mar 2006, 19:30
Z tym ciamajda ma racje ... gdyby usunieto wszytkie postacie to byc moze sily hordy i przymierza wyrownaly by sie, bo ktos by chcial sprobowac czegos nowego i zagrac po stronie hordy ... dobry pomysl ciamajdex
Ace
Post #27 09 Mar 2006, 19:32
Fajny np taki Event jakis turniej tylko jak w nim wziac udzial jak wszyscy maja 10 levelow wiecej ode mnie.. Skasowanie postaci nic nie da bo Ci co chca i tak beda grali przez pol doby i zdobeda te swoje levele w tydzien.. jak zmniejszycie expa no to moze potrwa to 2 dni dluzej niz poprzednio..
Post #28 09 Mar 2006, 19:56
Ja jeszcze dorzuce coś od siebie po raz kolejny. Zgadzam się jak najbardziej z Tarzanusem. Kasacja kont raz na jakiś czas graczom nie zaszkodzi. Ci którzy tylko łupią lvl w końcu się znudzą, a zostaną Ci którym niski lvl nie przeszkadza w zabawie.

Co do tego "bardzo się męczyłem zdobywając ten lvl" to ja tez tak mam... A co ja się nie męczyłem? Siadłem, stuknęło 47 i już? Mi rówież szkoda poświęconego czasu, ale wiem, że lvl to nie wszystko i tak już od pewnego czasu przestałem biegać po świecie i zacząłem przesiadywać w SW.

Ace, wow to cRPG. Gdzieś już był o tym temat. W prawdziwym RPGu, w jaki mam okazje grać już od kilku lat, niekoniecznie muszą być lvl i XP. W Warhammerze nie ma lvli a XP jest nagrodą za odgrywanie postaci, gdyby tak było na MW całkowicie zmieniłaby się definicja expiarza. Niestety to niewykonalne :/
Ace
Post #29 09 Mar 2006, 20:18
No widzis Thorsten sam ujales najlepiej to o Ci mi chodzi. WoW to cRPG! I to nawet ciezko go tak nazwac.. Taka np Ultima to bardziej rpg, WoW to jednak bardziej zwykly Hack'n'Slash.. i nie zmienicie tego starajac sie na sile zrobic z tego prawdziwe RPG, ktorym WoW nie jest i nie bedzie.. Bo ta gra ma za malo mozliwosci zeby sie skupic na jakims stricte odgrywaniu postaci.. A juz nie mowiac o tym ze wyzszy lvl daje ich troche wiecej bo zawsze wtedy mozliwe jakies wypady na przeciwna frakcje itp.. Ty doszedles do 47 levelu to obejrzales pewnie pol swiata, powalczyles z ludzmi.. a ja 30 levelu nie przekroczylem wlasnie przez 3 resety postaci i nie wyplynalem z kontynentu.. Jestem w 100% za klimatem RPG jaki istnieje teraz - swiat fantasy, a wiec rozmowy, walki, spotkania w tym klimacie to daje bardzo duzo, nie ma gamoni ktorzy wyjezdzaja z jakimis " lol , noob " itp. dzieki temu gra sie przyjmniej, mila zabawa ale kolejne kasowanie postaci " ot tak" wg mnie dziala dokladnie w przeciwny sposob niz wam sie wydaje.

//IPKISS
A skad wiesz jaki efekt chcemy uzyskać ?
Post #30 09 Mar 2006, 20:29
Może i nawet masz racje. Stworzenie idealnego serwera RPG to pewnie utopia. Nie jest to jednak winą programu lecz graczy. Gdyby wszyscy podjęli się szczytnej idei współtworzenia klimatu i wszyscy byli na prawdę klimatyczni zamaist robić ekspiarni i hack'n'slash to tak by to nie wygladało. Nie byłyby potrzebne resety ani kasacje, a nawet skargi i bany. Ale ludzie to ludzie :/
« Wróć do forum 1 2 3 4 5 7

Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026