|
hotshot
|
Post #11
09 Feb 2006, 18:12
// Post Skasowany, wywo?ywam b?ad w bazie \\
|
|
Post #12
09 Feb 2006, 18:35
Jak najbardziej hotshot ma rację.
Tak jak w prawdziwym świecie trudno o człowieka potrafiącego rozwinąć się do max w każdej dziedzinie nauki, tak samo powinno być na serwerze. I widzę, że cała sprawa z lvl będę musiał jeszcze raz przemyśleć i przedyskutować 😊 |
|
Post #13
09 Feb 2006, 18:43
ja tez mysle podobnie i wiem ze wielu graczy sie nie wypowie na ten temat wiec proponowalbym ankiete.to pomogloby ustalic co tak naprawde mysla gracze,bo to glownie dal nich jest ten "klimatyzowany" serwer.moznaby bylo tam umiescic 3 opcje [daje przyklad] do 60 poziomu, do 89 lub wyzej.pamietajcie to tylko propozycja.
|
|
Post #14
09 Feb 2006, 18:54
Tak więc wymyśliłem 😊 (Dobra kawa i wszystko się klaruje)
Wiadomo, że na serwerze MW jest kilku klimatycznych graczy i spora część mniej klimatycznych graczy, dlatego wysuwam propozycje dla GM jak i graczy: Pomyśl 1. Max lvl możliwy do zdobycia przez samego gracza to lvl 60. Dzięki takiemu wyjściu mamy pewność, że nie klimatyczni gracze nie zapanują nad serwerem i nie będzie sprzeczek o coś takiego jak expiarz czy nie 😊 Pomysł 2. Max lvl dla graczy klimatycznych to 89, możliwy do zdobycia tylko dzięki GMowi nagradzającemu za event, odgrywanie postaci, pomoc innym graczom… Np. Ostatnio czytałem na forum o napadzie na bank, co prawda było tam kilka nie klimatycznych akcji 😊 w związku z przeklinaniem, ale pomysł z napadem podobał mi się i z miłą chęcią przeczytałbym z tego sprawozdanie. I za takie odegranie będzie się dostawać kamyki, jakąś tam ilość kamyków będzie odpowiadała np. lvl 61, jakąś większą ilość kamyków lvl 62…. Kamyków nie będzie można znaleźć w mobkach. Kamyki będzie też można wymienić na coś innego np. na złoto 😊 Zrobi się do tego wszystkiego tabelę i umieści się ją na forum. Co powiecie na taki pomysł? |
|
Post #15
09 Feb 2006, 19:13
Myślę że pmuysł jest dobry trzeba jednak wziąć pod uwagę że nie wszyscy sa np. na takich eventach, niekoniecznie dlatego że nie chcą lecz dla tgeo że np im k**** net niechodzi. Zwiększył bym jedna lvl do zdobycia "własnoręcznie" na 70 😊. Pozatym trezba by dokładnie oreslic ile kamykow na jaki lvl i za co te kamyki 😊
|
|
Post #16
09 Feb 2006, 19:16
hmm a ja pamietam pkt 12 regulaminu ale coz
widze ze na nic moja rozmowa z Felem nawet w zyciu nie daja po rowno , taka jest prawda, a to kto ile ma nie zawsze zalezy od tego czy zdobyl to tak jak powinien , live is brutal zaczynam miec dosyc osob ktore w roznych sytuacjach mowia rozne rzeczy , zdecydujcie sie mam dosyc dwulicowosci i tej wazeliny Temp tak wogole hotshot gra w hordzie 😊 wiec jego obecnosc pod SW nie jest pozadana 😀 zaczyna sie dziwnie robic na serwerze... jakis takis klimat dziwny panuje... 😳 ale to moze moje tylko odczucia i czemu nikt z alliance sie nie wypowie? eh, dosyc tam klimatycznych graczy i znowu mi sie po dupie dostanie ehhh |
|
hotshot
|
Post #17
09 Feb 2006, 19:19
|
|
Post #18
09 Feb 2006, 21:08
Moim skromnym zdaniem najbardzeij optymalny level to byłby pomiędzy 60 - 70.
89 może być przegięciem, bo postać na takim lvl bezproblemowo może zrobić sobie najazd na jakąś stolicę. Dodatkowo taki silny bohater będzie szukał nowych wyzwań a taki level daje mu takie możliwości że powoli polowanie na jakiegoś unikatowego bądź elitarnego potwora zamieni sie w rzeźnię... Niech postacie mają ten najwyzszy level, ale niech nie będą perfekcyjne. Co do kamyczków to trochę bezsensowne, bo ktos np. nie mógł grać i przegapił event i nie dostal kamyczka... Karzdy świat ma ogreślone reguły czasem można je nagiąć, jednak do jakiej granicy? Level powinien być jasno określony jednak nie dający zbyt dużych mozliwości. To tyle o levelu. Teraz klimat... Według regulaminu WSZYSTKIE czynnosci powinny być wykonywany w sposób klimatyczny (!). A ja nonstop stykam sie z sytuacjami typu: idę sobie drogą a tu nagle z naprzeciwka wyskakuje inna postrać (oczywiscie na levelu ??) widząc mnie zatrzymuje się, trzask - prask i rozwala mnie. Czy nie powinno to być jakoś odegrane? Przecież tak łatwo jest wypowiedzieć postacią proste "Giń bestio!". Na whisper też masakra, ktoś zagaduje - siema! wiesz jak zrobić to i tamto? - Cóż to za głos w mej głowie? Ktoś ty? - no chyba ci pisze... - Wybacz bracie, zmierzam w przeciwną stronę, nie mogę ci pomuc. - boshe! na priv można gadać normalnie!!!! - Wybacz, nie rozumię słów których uzywasz (wybacz ale psujesz mi zabawę...) Co do zachowania graczy w obecności gm, to te dwulicowe (!) osoby udające klimat przy nie powinny sie znajdować na tym serverze! to jest niewybaczalne, po kiego grzyba tak się staracie tutaj dostać żeby tylko udawać i expić (to do tych którzy tak postępują)??się o konto na Mrocznych Wrotach żeby tylko udawać. Przecież ten server znakomicie wykorzystuje grę World of Warcraft jako super wypasiony papierowy RPG. Nie rozumiem jak można postępować tak bezsensownie... Klimat to klimat, jeżeli widzisz postac gm i wziela cie trema typu "o kurde, czy ja dobrze gadam? a co jak dostane bana?" to zawsze mozesz oddalis się z krzykiem uciekajac przed tak poterzną siałą... 😉 Jeżeli coś komuś nie pasuje w tym co napisałem to chyba znalazłsię na złym serverze... Kurde, ludziska! To ma być zabawa a nie pogon za postacią Tomo 😛 Proponuję zrobic ankietę na temat jaki ma być max level. P.S. Ja osobiście przyzwyczaiłem się do tego że szybko mogę stracic życie spotykając postać o 10 leveli mocniejszą, i już "loto mi to" że i tak będę trupem. Przeciez zawsze można: 1) uciec (lub przynajmniej próbować 😛 ) 2) wezwać przyjaciół 3) zginąc i zyc dalej skrywajac w sercu chec zemsty, która napewno kiedys nadejdzie I ostatnie słowo: level powinien byc jednolity dla karzdej postaci, i maxymalny na tyle zeby nie dawac zbytniej potegi... |
|
Post #19
09 Feb 2006, 21:20
Warning: mysql_connect(): Access denied for user
|
|
hotshot
|
Post #20
09 Feb 2006, 21:31
|