📦 Tryb tylko do odczytu – prywatny serwer RPG-WoW «Mroczne Wrota» (~2006 r.)

Dyskusja o levelach i RPG w grze
« Wróć do forum  •  66 post(ów) w temacie 1 4 5 6 7
Post #51 10 Feb 2006, 13:44
Szwagier
i jeszcze jedno? jak sobie wyobrażacie przyznawanie dodatkowych lvl graczom poniżej 60 lvl? np mają 45 dostaną na 46... potem dobijają do 60... i nie mają już możliwości bić dalej, mimo iż dostali dodatkowy lvl i powinni mieć możliwość osiągnięcia 61 lvl... więc jak... po dobiciu do 60, 61 dostaną znow za friko? Przemyślcie

Tego nie rozumiem :/

eMAGie – Proste tłumaczenie BAN. Nikt na tym serwerze nie musi dzieci uczyć od tego są rodzice.

Rozumiem że ten maks wynika z planów jakie macie co do questów z silnymi mobami ale jak chcecie je wprowadzić to zastanówcie się czy opłaca się dawać ten maks bo już teraz woj na 50 lvl zabija elite 60 a wy chcecie zrobić oczywiście questy drużynowe więc nie wiem czy warto.

Nie rozumiem ? Jaśniej proszę 😊

Thorsten – Jeszcze raz napisz, zdobycie kamyków powyżej 60 lvl wcale nie będzie takie łatwe i nie będzie wymagało ciągłego 24 godzinnego przebywania GMa na serwerze.
Z graczami patyczkować się już nikt nie będzie i do kopalni też już nikt chodzić nie będzie. Bo ciągłe ostrzeżenia nie pomagają.

Fel – Nikt nie będzie wołał nigdzie GM. GM sam będzie wybierał oraz oceniał sytuacje na zasadzie „Ja widzę wszystko” 😊. O czym wy nawet nie będziecie wiedzieć. Podobnie jak w NWN.

william_dr/ – Na pewno GM nie będą dawać lvl w nagrodę, jedynie kamyki 😊 a za kamyki lvl 😊

Co do waszej rozmowy na temat jak Blizz zrobił WoWa to zrobił go dla większej liczby graczy niż 60!!! Na blizie można robić wyprawy po 60 ludu a tutaj serwer tyle ma więc sprawa lvl jest całkowicie oddzielna sprawa.

Następna sprawa to to jak długo gracz będzie grał postacią, której nie może rozwijać ?
Nie długo, bo gry typu Tomb Rider(chodzenie i zbieranie przedmiotów a potem ich oddawanie) zostały wypchnięte z rynku więc gracz długo jedną max dopchaną postaćnie po prostu nie będzie grał bo siłą rzeczy ta postać mu się znudzi nawet choćby na siłę chciał grać 😊 Tak jak ktoś tutaj to już napisał, a może i nie 😛 W naturze ludzi jest „rozwijać się” ciągle się czegoś uczyć, robić błędy i tak dalej. I to samo chciałbym uzyskać za pomocą kamyków.
Post #52 10 Feb 2006, 13:50
QUOTE(Thorsten @ Feb 10 2006, 12:06 PM)
Hmmmmm... nie wiem dokladnie co nowego bedzie w dodatku do wowa. Nowy kawalek swiata rasy, wiec pewnie bedza tez silniejsze moby...

Czlowieku, w tej chwili mówimy o tym co ma być TERAZ. Dadatek... Nawet niewiadomo czy uda się komukolwiek stworzyć shackowane emu pod niego. Wystarczy spijrzeć na te teraz które i tka są nonstop poprawiane a i tak masa rzeczy niedziała. Wiec mowiac jaki ma byc level nie bierz tego pod uwage!

A teraz do tematu... Level powinien byc jednakowy dla wszystkich, jezeli maja byc jakies bonusy to lepiej aby to byl jakis item lub cos podobnego. Nie rozumiem tego czemu nagroda ma byc level. Co ma to dać? Po co nam to? Niech karzdy sobie sam odpowie...

QUOTE(IPKISS)
Nastepna sprawa to to jak dlugo gracz będzie grał postacią, której nie może rozwijać ?

Karzdy powinien się zastanowić jakiego rozwoju chce. Poza tym nawet gdyby bylby ten max 89 lvl(chyba to ten 😛) dający morzliwosc rozwiniecia sie na maxa z talentami itd. to przeciez wkoncu ktos go zdobedzie i w tym rozwoju sie zatrzyma... Czemu rozwojem nie moze byc np. zdobycie statusu Vipa, mozliwosc zwiedzenia jakiegos zamknietego obszaru który gm mogliby obrobic? Dalej nie jest jasne co my chcemy uzyskac. Pozatym dodatkowe questy "tylko na MW" moga nie wymagac wiekszego niz przecietnie levelu a zamiat tego zmuszac graczy do wykonywania go w grupie.
No, ludziska, wypowiadajcie sie...
Post #53 10 Feb 2006, 13:56
Ale z Ciebie materialista 😉
Trzeba rozwijać się duchowo oraz fizycznie, bo to powoduje automatyczny rozwój materialny 😀
Post #54 10 Feb 2006, 15:40
Warning: mysql_connect(): Access denied for user
Post #55 11 Feb 2006, 13:14
Ja proponuje zorganizować bardziej złożone questy. Taki których nie da się rozwiązać w kilka godzin i do których rozwiązania bedzie potrzebna umiejętnąść dogadywania się z innymi graczami. Nie wiem czy uda mi się przekazać to co mam na myśli ale spróbuje....
np.

Wędruje samotnie przez świat..... w oddali widze rannego czlowieka.... śpiesze mu na pomoc.... gdy przyzywałem siły natury aby wyleczyły jego rany.... podnosi wzrok i z trrudem się odzywa....
- nie marnuj na mnie swej mocy....
Ze zdziwieniem wpatrywałem się na krwawiącą postać...
- mu.... musisz.... ukryć ten kryształ..... chroń go nawet za cenę własnego życia... nikt nie może o nim wiedzieć....
Mroczna postać wyciągła ręke w moją stronę... podając czarny jak noc kamień...
- on już tu idzie.... nie masz czasu....
Cała moja odwaga nagle ze mnie wypłynęła.... stałem wpatrując się w tajemniczy kamień....
- już jest blisko..... nie mamy czasu - tajemniczy mężczyzna cicho wypowiedział inkantację.......
Energia wypływająca z umierającej postaci oślepiła mnie...... gdy odzyskiwałem wzrok uświadomiłem sobie że jestem w innym miejscu.... w środku lasu.... a w ręce mocna ściskałem czarny kryształ..... Gdy następnego ranka wrociłem na miejsce dziwnego zdarzenia.... nie było nawet śladu krwi....

To był przykład jak zacząć takiego questa, w takie misje możnaby było wplątać wielu graczy na raz.... i nikt by nie wiedział o co w nim chodzi.... dopiero po jakimś czasie pojawiałyby się małe wskazówki co dalej robić.... po jakimś czasie wszystkie wplątane postacie musiały by się spotkać aby rozwiązać tajemniczą zagadke.... Proponowałbym wymyślić jakiś bardzo skomplikowany scenarjusz i nie informując o tym graczy wdrążyć go świata MW

I za poszczególne etapy takiej misji otrzymywać nagrody np. Do ukończenia tej misji potrzebujemy potężnego oręża ( i tu następna misja... zdobyć broń którą GMi mogą stworzyć) lub stać się silniejszym ( i tu znowu misja... spotkać się z potężną istotą która nas wzmocni (mowa tu oczywiśćie o GM i o nagrodzie w lv ))

Taka jest moja propozycja.... prosze o komentarze.
hotshot
Post #56 11 Feb 2006, 13:33
// Post Skasowany, wywo?ywam b?ad w bazie \\
Post #57 11 Feb 2006, 16:06
Ja mam nadzieje że takie misje będą się pojawiały również w przymierzu. I wszyscy biorący udział będą odgrywać postać jak należy! Pozostało tylko czekać bo sam nic nie zdziałam.
Post #58 11 Feb 2006, 17:40
QUOTE(Aver @ Feb 11 2006, 05:06 PM)
Pozostało tylko czekać bo sam nic nie zdziałam.
[right][snapback]9686[/snapback][/right]

Spróbowac nie zaszkodzi... A nie od razu zakladac ze nic z tego nie wyjdzie. Na servie jest gro osob takich jak ty... Chca cos zrobic, ale z gory zakladaja ze nie wyjdzie i tylko czekaja.

Z tego co wiem (domyslam sie) Hotshot nie czekal tylko sam wyszedl wraz z gildia z pomyslem, ktory sie przyjal.

Mozecie/mozemy zrobic temat z pomyslami i wspolnie cos wykombinowac... Ewentualnie rzucic haslo na ircu i pogadac... za pierwszym razem moze nie spotkac sie z aprobata, bo nie wszyscy na ircu siedza... Ale jak sie chce to sie probuje i dazy do celu...

Przepraszam za tego Offtopa
Post #59 11 Feb 2006, 18:32
Ja mam obecnie 34 lvl. Nie nabijam szybko ( gram sobie spokojnie od ostatniego resetu) lvl . Robie eventy itp. i mysle ze pomysl z premia dla klimatycznych graczy het git . Ipek ma racje . Mam tylko jeszcze pytanko bo ponoc jak GM podnosi lvl to nie dostaje sie talentow i jak kasuje lvl to ich nie odbiera czy to prawda ?? Jesli tak to dodany lvl jest hmmmmmmmmm powiedzmy 1/2 wartoscii ale to zawsze cos 😊

Pozdrawiam wszystkich Klimatycznych graczy

Berghas
Post #60 11 Feb 2006, 22:12
Gm moze przydzielac talenty i odbierac tak jak levele...
« Wróć do forum 1 4 5 6 7

Archiwum Mroczne Wrota • tylko do odczytu • 2026